Mellan vigseln och bröllopsfesten finns det en risk att gästerna blir trötta och hungriga. För att göra tillställningen roligare kan det därför vara uppskattat med lite snittar under minglet. Här listas 30 tips på goda snittar.
Bröllopsdagen är för många bland de lyckligaste dagarna i livet, men det är också en dag fylld av logistik och planering. För att hålla gästerna glada under pausen mellan vigseln och middagen kan det vara bra att bjuda på lite tilltugg som livar upp både stämningen och energinivån.
I Bröllopstorgets forum har det startats flera trådar som handlar just om detta. En person formulerade sig så här:
"Går här i tankarna kring maten man ska välja. Funderar på att ha välkomstsnittar efter kyrkan då vi alla ska samlas i festlokaen efteråt. Lite mingel med det och bubbel!Och sen tänkte vi på grillbuffe med diverse olika grejer.Ge mig nu förslag på snittar, både med och utan skaldjur.Samt vad som kan bjudas på i grillbuffen. Blir runt 50 gäster."
En annan skriver:
"Jag är på jakt efter lite tips på goda snittar man kan göra i ordning dagen innan bröllopet och sedan förvara i kyl/frys. De ska ha en bröllopskänsla, alltså en lyxig känsla men får gärna vara enkla att tillreda.Har ni några bra tips till mig?"
I forumet är det flera personer som delar med sig av sina bästa tips.
"Något jag gillar är kronärtskocksbottnar (som fått ligga på lite papper en stund innan så att de inte är kladdiga. Sen har man gräddfil, rödlök lite rom och räkstjärtar på. Väldigt goda och lite annorlunda."
"Om du vill köra vanligt med tillskärda formfranskabitar så skulle jag köra på två olika en klassisk skagen och en med kanske renstek, creme fraiche och lite pepparrot."
"Miniwraps fyllda med creamcheese, lax samt honungsdijon (jättegoda, om man köper olika färger på tortilla brödet, typ spenat och tomat så ser det trevligt ut när man lägger upp på fat). Crostini med brie samt mangochutney. Crostini med tonfiskröra. Minipajer med soltorkad tomat samt salami."
MISSA INTE: Grillbuffé på bröllop – rätterna du kan servera
LÄS MER: