Recept på snittar – 30 enkla och goda tips till festen
Mellan vigseln och bröllopsfesten finns det en risk att gästerna blir trötta och hungriga. För att göra tillställningen roligare kan det därför vara uppskattat med lite snittar under minglet. Här listas 30 tips på goda snittar.
Bröllopsdagen är för många bland de lyckligaste dagarna i livet, men det är också en dag fylld av logistik och planering. För att hålla gästerna glada under pausen mellan vigseln och middagen kan det vara bra att bjuda på lite tilltugg som livar upp både stämningen och energinivån.
MISSA INTE: Ska mannen ha en eller två ringar? Det säger bröllopstraditionen
Bröllopstorgets forum: "Tips på snittar?"
I Bröllopstorgets forum har det startats flera trådar som handlar just om detta. En person formulerade sig så här:
"Går här i tankarna kring maten man ska välja. Funderar på att ha välkomstsnittar efter kyrkan då vi alla ska samlas i festlokaen efteråt. Lite mingel med det och bubbel!Och sen tänkte vi på grillbuffe med diverse olika grejer.Ge mig nu förslag på snittar, både med och utan skaldjur.Samt vad som kan bjudas på i grillbuffen. Blir runt 50 gäster."
En annan skriver:
"Jag är på jakt efter lite tips på goda snittar man kan göra i ordning dagen innan bröllopet och sedan förvara i kyl/frys. De ska ha en bröllopskänsla, alltså en lyxig känsla men får gärna vara enkla att tillreda.Har ni några bra tips till mig?"
Forumanvändarnas bästa tips
I forumet är det flera personer som delar med sig av sina bästa tips.
"Något jag gillar är kronärtskocksbottnar (som fått ligga på lite papper en stund innan så att de inte är kladdiga. Sen har man gräddfil, rödlök lite rom och räkstjärtar på. Väldigt goda och lite annorlunda."
"Om du vill köra vanligt med tillskärda formfranskabitar så skulle jag köra på två olika en klassisk skagen och en med kanske renstek, creme fraiche och lite pepparrot."
"Miniwraps fyllda med creamcheese, lax samt honungsdijon (jättegoda, om man köper olika färger på tortilla brödet, typ spenat och tomat så ser det trevligt ut när man lägger upp på fat). Crostini med brie samt mangochutney. Crostini med tonfiskröra. Minipajer med soltorkad tomat samt salami."

MISSA INTE: Grillbuffé på bröllop – rätterna du kan servera
Hela listan: 30 snittar till festen
- Löjrom på smörstekt brioche – Toppad med crème fraiche, rödlök och dill.
- Råbiff på crostini – Finhackad oxfilé med dijonmajonnäs och kapris.
- Toast Skagen på krustad – Räkor i dillmajonnäs toppad med löjrom.
- Carpaccio på tunnbrödschips – Oxfilé med tryffelmajonnäs och parmesan.
- Minipaj med västerbottensost – Små ostpajer med en klick crème fraiche och löjrom.
- Gravad lax på smördeg – Med pepparrotskräm och picklad rödlök.
- Pilgrimsmusslor på sked – Halstrade med citronsmör och örter.
- Parmaskinka med melon och burrata – Serverad på spett.
- Getost och fikon på crostini – Ringlad med honung och valnötter.
- Kaviarsnitt på rostat surdegsbröd – Med smetana och dill.
- Tryffelrisotto på sked – Krämig risotto med riven parmesan och tryffelolja.
- Asiatisk tonfisktartar på wontonchips – Med avokado och soja-lime dressing.
- Mini-brioche med anklevermousse – Toppad med fikonmarmelad.
- Hummer på blini – Med citronsmör och gräslök.
- Ceviche i små glas – Lime- och chilimarinerad havsabborre med mango.
- Serranoskinka med fikonmarmelad på crostini – Perfekt balans mellan sött och salt.
- Små minitacos med räkor – Serverade med mango- och chilimajonnäs.
- Sotad lax med wasabikräm – På ett litet noriark eller crostini.
- Friterad blomkål med parmesan och tryffel – Krispig och smakrik.
- Burrata på minibruschetta – Med tomat och basilikaolja.
- Friterad polenta med svampkräm – Små kuber toppade med parmesan.
- Rostad rödbeta med getostkräm – Serverad på crostini.
- Små avokadomackor på rågbröd – Toppad med chiliflakes och lime.
- Minipajer med karamelliserad lök och chèvre – Sötsyrligt och smakrikt.
- Smördegssnurror med pesto och parmesan – Spröda och smakrika.
- Fyllda minipaprikor med ricotta och örter – Ugnsrostade och söta.
- Gurkrullar med färskost och dill – Fräscha och enkla att göra.
- Tomat- och mozzarellaspett – Ringlade med balsamico.
- Små rårakor med crème fraiche och gräslök – Krispiga och fräscha.
- Bakade fikon med gorgonzola och valnötter – En perfekt kombination av sött och salt.
LÄS MER: