• Mickes tös

    Vi som ska gifta oss kring skövde (Skaraborg) del 2

    nu stände de så jag öppnar en ny, hoppas alla hittar

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2007-12-31 00:04
    Länk till den gamla tråden
    www.brollopstorget.se/Forum-5-56/m2535392.html

  • Svar på tråden Vi som ska gifta oss kring skövde (Skaraborg) del 2
  • Pärlhönan

    snyggare än vihar tänkt. Först ville jag handskriva men det kommer att ta för lång tid. Så nu blir det klisteretiketter

    Mickes tös skrev 2008-02-08 16:53:17 följande:


    aha, ja vi skrev ut våra adresser på skrivarn direkt på kuverten mycket smidigt, fast vi använde ju helt vanlig kuvert, använder man lite finare blir det nog snyggare att skriva själv...
  • Pärlhönan

    Får jag korten på tisdag i veckan kan jag dock tänka mig att handskriva dem. Det är ju såååå mycket roligare o finare.

  • Marsaphir Marlean

    I veckan beställde vi vår egenskapade meny hos caterern. Han blev så impad att han frågade vilken dam eller mattidning vi snott den menyn ifrån! Hehe, men faktum är att vi satte oss ned med ett tomt papper och bråkade tills vi kom överrens om vad vi ville ha. Men vi tror det blir jättebra, vi ändrade bara varmrättens råstekta potatis mot en gyllengul potatiskaka som kommer kännas lite mer exklusiv.

    Idag ska jag beställa min brudklänning ifrån 1koo.com Jag är jättenervös inför det. =)

  • Pärlhönan

    Vad står det på menyn då? *nyfiken*

    Marsaphir Marlean skrev 2008-02-09 11:10:32 följande:


    I veckan beställde vi vår egenskapade meny hos caterern. Han blev så impad att han frågade vilken dam eller mattidning vi snott den menyn ifrån! Hehe, men faktum är att vi satte oss ned med ett tomt papper och bråkade tills vi kom överrens om vad vi ville ha. Men vi tror det blir jättebra, vi ändrade bara varmrättens råstekta potatis mot en gyllengul potatiskaka som kommer kännas lite mer exklusiv. Idag ska jag beställa min brudklänning ifrån 1koo.com Jag är jättenervös inför det. =)
  • Marsaphir Marlean

    Ja vi har ju inte fått den renskriven än, men vi verkligen HATAR menyer som låter jätteglassigt, och sedan när man smakar tex. "marinerad oxfilè tornedos med honungsglaserade grönsaker" *been there done that* och tycker köttet är lika smaklöst som papper och man undrar om grönsakerna blir "honungsglaserade" av att någon humla satt sig på dem i 3 sekunder, för honung smakar de då rakt inte! Dvs. vi HATAR saker som inte smakar så mycket och inte "håller vad de lovar".

    Själva har vi valt att ha som förrätt:
    Jamon Serrano skinka med melonfärskost i, på en salladsbädd med en god balsamvinäger ripplad över samt en skiva gaia melon vid sidan om. Till detta serveras en bit baguette. Skinkan blir ihoprullad med melonfärskosten inuti, och extra färskost *för den är gudagod!* kommer stå på borden i små skålar.

    Till de som som inte äter det normala:
    En crepé med grönsaksfyllning inuti och pinjesås över en salladsbädd med balsamvinäger, melon och baugette.

    Varmrätt:
    VÄLMARINERAD fläskfilè *Marinad bestående av lite maroccansk curry och rosèpeppar bla. annat* och skysås med färsk rosmarin, samt rostade grönsaker. Till detta serveras potatisrösti/bullar i triangelform. (Pallaisson?)

    De övriga får:
    Välmarinerad quornfile med färskosten ifrån vår förrätt instoppad inuti, *Marinad bestående av lite maroccansk curry och rosèpeppar bla. annat* och skysås med färsk rosmarin, samt rostade grönsaker. Till detta serveras potatisrösti/bullar i triangelform. (Pallaisson?)

    Efterrätt:
    Serveras i martiniglas: Vaniljpannacotta med äkta vanilj lagd över krossade färska jordgubbar, dekorerade med dubbelhjärtan i mörk choklad samt en färsk jordgubbe på toppen också.

    Vad ska ni andra äta?

  • Mickes tös

    det lät jättesmarrigt, vi har inte bestämt oss än, utan velar mellan lite olika rätter, men det kommer att bli nått med skaldjur och ev. lax till förrätt, någon form av fläskfilé till huvudrätt och antingen pannacotta eller cheesecake till efterrätt...

  • Pärlhönan

    Herregud vad gott!

    Vår har fortfarande preliminär
    förrätt
    ev. sillbakelse (eftersom det är helgen för midsommar)

    Varmrätt

    Lamm eller så oxfilé med blandsvampsås, potatisbakelse o varma primörer.

    Dessert
    vaniljpannacotta (precis i botten på ett glas) med jordgubb o basilikasallad på.

  • Mickes tös

    det lät inte helt fel det heller

Svar på tråden Vi som ska gifta oss kring skövde (Skaraborg) del 2