• Nienna

    Nu är det nära! Sommarbröllop 2008 är snart i mål.

    Åh, vad arg jag är nu! Jag har ingen aning om var min klänning är! På DHL:s sida står det den 25:e mars: Leverans genomförd inga leveransbesked att vänta. Men var är min klänning??? -(

    Igår fick jag hem en påminnelseavi på mina klänningar från gojane.com, problemet var bara att jag inte fått nån avi från början!? Den satt nämligen kvar på paketet (hade fastnat i tullen och då är det en avi där det står vad man ska betala). Samma sak hände förra året när jag beställde från USA och fastnade i tullen, men då lyckades jag lista ut själv att paketet låg på posten genom att söka på kolli-nr på postens hemsida. Den gången fick jag alltså ingen avi alls.

    Har mailat DHL och frågat, för posten borde väl inte ha något med detta att göra? Den ska väl levereras via dem direkt hem till dörren? Fast om jag fastnat i tullen kanske det går via posten ändå? Får se vad DHL säger, har de lämnat över paketet till posten ska jag ringa mitt utlämningsställe och skälla lite! Men jag får inte upp något på postens hemsida när jag söker på DHL:s kollinr, fast det ser ju lite annorlunda ut än postens...

    Åh, jag är bara så arg nu!!!

  • Nienna

    Den här gången är det inte Posten som gjort fel, utan det beror nog bara på att vi bor mitt ute i skogen. Paketet ligger hos DHL i Östersund, men de kör bara förbi här på tisdagar, så det är nog därför jag inte hört något. Men hon på DHL i Östersund var så gullig och sa att de kunde skicka paketet med Bussgods, nu hinner det nog inte hit idag men det kommer på måndag, i alla fall en dag tidigare.

  • Nienna

    Och anledningen till att det stod som det gjorde på DHL:s sida var att det var överlämnat från "Flyg-DHL" till "mark-DHL" typ, då får paketet ett nytt kolli-nr.

  • Nienna

    Mmm, detta är nog första gången i mitt liv jag önskar att helgen ska gå fort.

  • Nienna
    KKC skrev 2008-03-28 11:04:50 följande:
    jo men jag menade, de brukar ju skriva värde 2$ tex, tygprover eller liknande... bara för att tullen inte ska ta ut en tullavgift... det ser du ju först när du får paketet vad de skrev... är nyfiken bara
    Ja, det ska jag absolut berätta! Åh, vad jag längtar nu!!!

    Nu ska vi ut på en tur med svärmor igen, ska til en sjö där det förhoppningsvis går att få lite fisk. Stället vi var på igår är svårfiskat, men det finns en backe där så barnen kan ha kul, åka stjärtlapp och pulka. Idag får det bli lite snowracer bakom skotern istället.
  • Nienna

    Det är jättesvårt med BH-storlekar! Jag rekommenderar alla att gå till en riktig underklädesbutik för att se vad man egentligen har för storlek. Jag hade stora bröst när jag var yngre, men efter två barn och amning var de som två skinnpåsar. Köpte då några BH:ar i strl 75-80B, tiden gick, jag gick upp i vikt och brösten kom tillbaks lite. Var då in på en Triumph-butik och det visade sig att jag hade strl 70D igen, som jag haft innan barnen. Och vilken skillnad det är när man har en riktig BH som sitter som den ska.

    Ett tips jag fick var att man alltid ska knäppa BH:n på det yttersta spännet när man köper den, den ska sitta bra där, för sen töjs den ju ofta ut och köper man då en som man måste spänna på innersta direkt blir det ju helt fel.

  • Nienna

    Anja 19 juli 2008 skrev 2008-03-31 10:30:47 följande:


    ok så handläggningstid på typ en månad men om jag anmäler mig imorgon så får jag a-kassa från imorgon men med fördröjning då, så jag får det retroaktivt sen? Eller??? Eller menar du att jag får a-kassa från det att dom har behandlat ansökan, alltså att jag inte kan få något förrän från och med typ 1 maj?Näää det borde väl vara så att man får a-kassa från ANMÄLNINGSdatumet även om det dröjer...usch ännu mer frågor!förlåt men detta stället är ju det enda där man kan få lite svar på sina frågor *asg*
    Du har 5 dagars karens när du börjar på en ny stämplingsperiod, annars är det from anmälningsdatumet, även om handläggningen tar en månad eller mer.
  • Nienna

    Nu har jag sett 27 dresses, totalt förutsägbar film, men jag älskar såna filmer ändå. Man mår bra efter man sett dem.

  • Nienna

    Anja 19 juli 2008 skrev 2008-03-31 11:13:03 följande:


    Har skrivit i att jag ej kan ta ett jobb förrän 1 sep 2008. Så jag hoppas att de godtar detta.
    Detta vet jag dock inte hur de ställer sig till, för att få ersättning måste man vara beredd att ta ett arbete om man blir erbjuden. Men det beror kanske på, du får prata med dem i morgon och höra.
Svar på tråden Nu är det nära! Sommarbröllop 2008 är snart i mål.