• Nienna

    Nu är det nära! Sommarbröllop 2008 är snart i mål.

    Idag ska min klänning komma! Åh, jag är så nervös att jag mätt nåt fel och den inte ska passa!

  • Nienna

    Ja, jag blev tokig i fjol när jag skulle stämpla. Hade jobbat heltid i 7 månader och innan dess hade jag pluggat, stämplat och jobbat deltid. Trodde att reglerna var som tidigare då man fick ta de 6 månader man tjänat bäst under en 12-månadersperiod och basera a-kassan på dem. Men icke, nu slår de ut allt man jobbat under ett år på 12 månader och baserar a-kassan på det, jag hade alltså endast jobbat heltid under 7 mån och resten strötimmar, så min ersättning blev nästan bara hälften av det jag tjänat månaderna innan jag blev arbetslös.

  • Nienna

    Anja 19 juli 2008 skrev 2008-03-31 11:57:17 följande:


    Åh Nienna...Loooova lova lova att du lägger ut bilder ikväll...Var ifrån har du beställt???Satt ohc läste en tråd om Millys bridal (rys) häromdagen nämligen där varenda brud i princip som skrev där inne hade fått klänningar som var så stora, de skilde så mkt som 10 cm på vissa i midje och byst mått och Millys vägrade erkänna att de gjort fel...Ikoo ska vara bäst... Kanacca hade oxå mkt negativt om sig.Modigt tycker jag det är att beställa från Kina. Hade aldrig vågat. Klänningarna är ju fina, absolut, din är supervacker och alla broderier ser perfekta ut. Men det blir tydligen ofta fel med måtten.Håller dock STENHÅRDA tummar att din klänning sitter som en SMÄCK Går det att sy in den trots broderierna?Jag är nojjig över min klänning...MIn korsett går ju att snöra in till 71 cm... jag hade väl tänkt lägga mig på 77 cm ungefär. Min midja är 85 cm. Men min klännings midja är ju 82 cm så jag hoppas verklgen att den går att sy in 5 cm trots de vackra rhinestonebroderierna och spetsarna!!!tänk om det inte funkar!
    Jag ska försöka få till bilder innan sambon kommer hem, han ska ju inte få se klänningen! Slänger ut dem på bloggen så fort jag kan.

    Jag har beställt min från 1koo (men har beställt dotterns näbbklänning från Millys), och den ser ju perfekt ut på bilderna, är bara lite nervös över passformen eftersom jag tog alla mått själv. Har ju också en korsett, som jag kan snöra in till 61 cm, fast just nu får jag inte ihop den så mycket. Måste börja motionera! Funderar på om jag ska börja med stavgång på kvällarna...

    Vet inte om den går att sy in pga broderierna och att ev. sy ut blir nog inte bra. Passar den inte får jag väl beställa en ny, den kostade ju bara 1300:- och det ska jag nog kunna få igen i så fall.

    Jo, jag lusläser alla Kina-trådar men jag tror de flesta blir nöjda, man får nog räkna med att justera klänningarna lite.
  • Nienna

    Visst är det sjukt! Om jag skulle tvingas ta arbete på annan ort skulle min sambo inte kunna jobba kvar på sitt jobb eller tvingas gå ner i arbetstid. Han åker hemifrån 5,30 på morgonen, dagis är ju inte öppet då. Hur ska vi göra med barnen i så fall? Ska de kanske klara sig själv på morgonen, en 5-åring och en 7-åring? Och vem ska betala för de dubbla bostäderna? Vi klarar oss knappt som det är nu, med huslån och allt... Nä, nästa val går då jag och röstar och inte blir det på nåt alliansparti inte!

  • Nienna

    Det var ju samma sak sist moderaterna satt vid makten, de använde sina 4 år till att köra Sveriges ekonomi i botten sen kom sossarna och rätade upp den igen och nu har svenska folket glömt bort hur det gick sist och går på moderaternas vallöften...

    Ja, jag kan då inte komma på en enda bra sak de genomfört hittills...

    Anja - Kul att fler osa:t, här är det bara två som inte gjort det, men jag vet att de kommer. Men de är ursäktade eftersom de bor i Spanien under vintern (min farmor och farfar), de hör av sig när de kommer hem. Vi har också osa den 1 juni (en sak till vi har gemensamt ).

  • Nienna

    JIHOOOO!!!

    Ja, så går det när man sitter här istället för att plugga, som jag borde göra...

    Självklart vill man att gästerna ska osa! Det har ju våra närmsta gjort, svärmor t.ex. (som bor bara 1 km bort och vi träffar några gånger i veckan oftast) ringde och tackade för inbjudan och sa att hon skulle komma.

  • Nienna

    Anja 19 juli 2008 skrev 2008-03-31 14:01:07 följande:


    *asg*ja och vet du hur arg min sambo blir när jag säger det där till honom...han blir högröd i ansiktet och fräser fram att så säger okunniga människor, som inte har fattat vad som hände...Egentligen var det nämligen så att sossarna redan hade KÖRT sveriges ekonomi i botten och moderaterna hade ett hel..ete att ordna upp allt igen och så fick de bara en mandatperiod så precis när det skulle ha kunnat bli bättre så kom sossarna IGEN och sabbade allt en gång till Bara så du vet...
    Aha, ok, då vet jag.
  • Nienna

    Anja - Läste i din blogg att ni skrivit ut pappren om hindersprövning och namnändring, har ni skickat in dem? Och skickade ni med namnändringen då också? Vi skrev ut pappren igår (efter att vi kommit överens om att sambon tar mitt efternamn och skippar sitt tråkiga Nilsson helt och hållet, han var först inne på att behålla det som mellannamn). Tänkte skicka dem i morgon...

  • Nienna

    Men du skickar båda samtidigt eller? För på Hindersprövningen står det "sänds till Skatteverket", medans det på namnändringen står "lämnas till skattekontoret eller lämnas till vigsel- eller registreringsförättaren". Men man måste väl kunna skicka in den nu på en gång?

    När jag bytte efternamn minns jag att jag gick in med blanketten, men då bodde vi rätt nära skattekontoret.

  • Nienna

    Nu har jag förresten bestämt mig för att jag ska börja med stavgång. Jag måste börja med nån form av motion men jag hatar att träna, promenader däremot kan man väl klara av. Och med stavar tränar man ju mer av kroppen. Får göra en speciellt spellista iPoden med en massa bra tempomusik!

    Sen så får vi ju hem en liten valp på lördag så då blir det ju fler promenader.

Svar på tråden Nu är det nära! Sommarbröllop 2008 är snart i mål.