• Elleine

    Hur långt i förväg kan man göra marsipanrosor?

    Hejsan
    Vi ska göra egna tårtor. De ska vara täckta med rosa marsipan samt måånga rosa marsipanrosor på varje tårta. Det tar ju ganska lång tid att göra marsipanrosor, kan man göra dem ett par dagar i förväg och förvara i en burk i kylen eller måste man göra alla rosorna kvällen innan bröllopet samtidigt som man gör tårtorna?
    tacksam för hjälp

    PS. Visst kan man göra marsipantårtor kvällen innan? :O

  • Svar på tråden Hur långt i förväg kan man göra marsipanrosor?
  • Tjinglan

    Ja det går bra att göra rosorna i förväg. Se upp bara med att förvara marsipan i kylen. I vanliga kylar är det ofta fuktigt, vilket gör att marsipanen blir kladdig, så förvara rosorna i en tättslutande burk, eller kanske i plastfolie på något torrt ställe.

    Tårtorna går bra att göra förväg, men även där är det viktigt att inte få marsipanen att smälta. Se till att ha t.ex. smörkräm direkt under maripanen, eftersom marsipan smälter när den är i kontakt med grädde(se andra trådar härinne som handlar om det). Min erfarenhet är att marsipantårtor klarar sig bäst i en pappkartong i kylen(det går att köpa hos någon konditor).

  • Fröken Planera

    Tjinglan, är du åxå konditor?
    Allt stämmer..!


    Tjinglan skrev 2008-05-11 18:27:00 följande:
    Ja det går bra att göra rosorna i förväg. Se upp bara med att förvara marsipan i kylen. I vanliga kylar är det ofta fuktigt, vilket gör att marsipanen blir kladdig, så förvara rosorna i en tättslutande burk, eller kanske i plastfolie på något torrt ställe. Tårtorna går bra att göra förväg, men även där är det viktigt att inte få marsipanen att smälta. Se till att ha t.ex. smörkräm direkt under maripanen, eftersom marsipan smälter när den är i kontakt med grädde(se andra trådar härinne som handlar om det). Min erfarenhet är att marsipantårtor klarar sig bäst i en pappkartong i kylen(det går att köpa hos någon konditor).
  • Tjinglan

    Ha ha, jag r hobbykonditor Tackar för den komplimangen!

Svar på tråden Hur långt i förväg kan man göra marsipanrosor?