Är detta rimligt?
Vet inte hur många gäster ni ska ha men vi räknar med minst 10 000 i dricka för 80 gäster. Köper i Tyskland.
Vet inte hur många gäster ni ska ha men vi räknar med minst 10 000 i dricka för 80 gäster. Köper i Tyskland.
Ok, då skulle jag lägga på mer om du inte har räknat in alkohol i middagskostnaden. Vi har gjort en kalkyl som vi tror stämmer ganska bra. Det beror förståss på vilket vin man väljer också. Vårt mousserande och portvin tror jag att vi köper i Sverige dessutom. Hur mkt har ni räknat att varje person ska dricka?
Ok, hur har ni räknat då? Det enda som skiljer oss åt är att ni ej har dessertvin och vi har ej räknat med några drinkar (vilket borde bli dyrare). Och vi har räknat med resan till Tyskland i dryckeskostnaden men det blir inte så mkt som fyratusen i skillnad.
Ok, vad bra för er! Utan resa kommer vi inte under 8500 tror jag. Och då har vi ej räknat med läsk o. dyl.
Ja, men det beror ju helt på vilket vin-/ölsort osv. man väljer. Det bästa är att göra ett excel-ark med de drycker man tänkt köpa.
Ja, nu sa jag inte att vi skulle lägga 10' Tyskland utan att det är vad posten går på inkl. resa. Vi köper dessutom mousserande här hemma och den kostar idag 92 kr/flaska.
Vi har portvin till ostbrickan och inte dessertvin- där kan det skilja en del.
Nu överväger vi iofs att servera en sangria som finns på flaska till vår huvudrätt som är tapas och då lär ju även vår kostnad gå ned men vi har verkligen inte tagit i i överkant när det gäller alkoholenheter. Jag baserar det på de uträkningsmodeller som finns på sytembolaget samt de som florerar på BT. Vi har dessutom räknat bort lite eftersom vissa ej dricker.