Inlägg från: Lady o Lufsen |Visa alla inlägg
  • Lady o Lufsen

    Champagnefrukost...

    Vi är ett gäng tjejer som regelbundet under året träffas och har en heldag tillsammans, med matlagning, pedikyr, promenad, vin och annat mysigt.

    Den vi är hos bjuder på Champagnefrukost- nu är det min tur igen och jag vill ha tips på vad jag kan bjuda på.

    Ett stående inslag är ju att frukosten avslutas med chokladdoppade jordgubbar och det kommer jag ju såklart att ha nu igen

    Dom gånger vi har varit hos mig så har jag bjudit på snittar- det sitter ju aldrig fel till Champagne men nu skulle jag vilja variera mig...

    Tips någon...

  • Svar på tråden Champagnefrukost...
  • Lady o Lufsen
    Tojk skrev 2009-05-07 10:46:22 följande:
    Ostflarnchips med någon röra påsmå pajer
    Tack för tips! Små pajer var ju en smart idé, dom kan man ju göra dagen innan dessutom.

    Fler tips någon?
  • Lady o Lufsen

    Ab fab skrev 2009-05-07 10:56:47 följande:


    champagne passar ju bra med sälta. I Frankrike blev vi serverade bl a -cake salé. den vi fick var med ost o skinka men här var ett recept med lax. www.alltommat.se/recept-stora kapris, tapenade o grissinier
    Åh, tack...länk också, vad bra
  • Lady o Lufsen

    Fler matiga tips?

    Känn efter...vad skulle DU vilja bli serverad?

  • Lady o Lufsen
    FiaLottaoälsklingen skrev 2009-05-07 16:33:58 följande:
    en liten god snackis - ta små krustader (24 pack) och klicka i en liten klick ädelost på tub toppa med en liten klick rönnbärsgele och in i ugnen några minuter så det smälter iho =UNDERBART GOTT! även om man inte är så förtjust i ädelost i vanliga fall :)
    Wow- det låter gott!! Ska nog tjyvgöra redan i helgen och smaka Tack!
  • Lady o Lufsen
    lillalyckan skrev 2009-05-07 16:49:06 följande:
    Sist jag bjöd på snittar så gjorde jag en grej som försvan direkt. Det var lie mindre (så att man kan ta dom i en tugga) färska champinjoner som jag tvättade och sen pillade bort själva foten på så att det blev som ett hål i dom, fyllde upp med ost tex bonjour i nån mumsig smak (hade tacosmak, mycket populärt) och sen in i ugnen! Men jag vet inte om det är "rätt" till champagne visserligen...Vilken kul tradition ni har förresten!Låter urmysigt =)
    Tack för tips!! Jag ska provgöra lite smått i helgen tror jag.

    Ja, det är verkligen en mysig tradition som vi inte vill vara utan! Vi samlas hemma hos någon av oss som då bjuder på Champagnefrukost, vi pratar lite skvaller, målar någons tånaglar, hjälps åt att lösa korsord, löser små o stora problem eller vad vi nu vill.
    Förbereder den sena lunchen som alla, utom frukostvärdinnan, har kommit överens och skrammlat ihop till, tillagar, dukar fint och dricker vin...efter det blir det en långpromenad och sen går vi tillbaka och dricker vin med ost, kex och resterna från lunchen för den som vill ha
    Alla splittras vid 19-tiden eller sover över och fortsätter dricka vin
  • Lady o Lufsen

    Tack snälla ni, nu har jag mycket gott att välja på!!!

  • Lady o Lufsen
    snuttfia skrev 2009-05-07 20:16:24 följande:
    Åh, jag åt suuuuupergoda små västerbottensostpajer med en klick löjrom på till champagne på en fest jag var på. Har tyvärr inget recept, men det var underbart gott! De var i sån storlek att man kunde äta dem i ett par tuggor. Gud, så sugen jag blev nu...
    Har du recept?
  • Lady o Lufsen

    Sara W skrev 2009-05-07 18:00:12 följande:


    Något som är fantastiskt gott till champagne är crostinis med getost. Ta ut rundlar av formfranska och stek dem gyllenbruna i riktigt smör. Lägg en skiva getost på och toppa med en jordgubbe skuren som en solfjäder. Gratinera i ugn tills osten nätt och jämnt börjar smälta. Så otroligt gott!
    Åh, det låter ju suveränt gott! Tack!
  • Lady o Lufsen
    snuttfia skrev 2009-05-07 20:50:17 följande:
    Inget recept tyvärr, men googla på västerbottensostpaj på nätet eller kolla arla och gör i små formar. Blir kortare gräddningstid och behövs kanske lite mer pajdeg (dubbel sats?) gissar jag. Och sen en klutt löjrom på. Sorry att jag inte kan vara till mer hjälp, men gott var det! (fast kanske lite pilligt)
    Tack för svar!
  • Lady o Lufsen

    Fly by night skrev 2009-05-07 20:59:35 följande:


    Jag skulle vilja ha gougères till min morgonchampagne, tack! (ostpuffar tror jag att de kallas)Lady o Lufsen skrev 2009-05-07 16:03:16 följande:
    Jamen DET får du sååå gärna!!!
    Om du lämnar ett recept så lagar jag och serverar
  • Lady o Lufsen
    novia72 skrev 2009-05-07 21:02:06 följande:
    Baconlindade kastanjer muuums med champis!!! ;)
    Men det låter ju intressant...vart kan jag hitta recept?
Svar på tråden Champagnefrukost...