• Senilia

    Dryck?

    Oki - 50 gäster - alla över 18 - alla kan ta sig hem med buss.. Hur mycket vin och öl ska vi köpa?


    Jag har fått för mig att man ska tänka att det blir ca 4-5 glas vin/gäst.. Det är ju nästan en flaska per gäst.. Och hur räknar man med öl.? 4-5 flaskor per gäst?


     


    Någon som kan tipsa om hur man räknar på detta?

  • Svar på tråden Dryck?
  • danicalifornia

    vi tänker så här: ca 60 gäster! 10flak öl o 5boxar vitt och 5 boxar rött! lite sprit och alkoholfritt!!! trots 15 år i barbranchen kan jag inte beräkna åtgång!!!


    men... man kan tänka 1glas till förrätt 2 glas till varmrätt 1 glas till dessert... kanske lite hjälp iaf! vi brukar servera så på sittande fester!

  • Sebastiána

    Vi tänkte 1 glas till förrätt och 2 till varmrätt. Hur gör man om man har buffé? 3 glas eller två? Att vi har ett speviellt glas till förrätt är för att vi har fisk/skaldjur till förrätt och kött till huvudrätt. På en buffé blir det blandadt.

  • Senilia

    Gud vad jag älskar er.. Haha. Tusen tack..=)

Svar på tråden Dryck?