• Jessica och Daniel

    Vi behöver tips på bröllopsmiddagen...

    Hej!

    Vi har fått o present att min mamma ska köpa och laga all mat till vårt bröllop med ca 55 gäster.. Det jobbiga är att hon är envis och vill laga sin mat som är hur god som helst men vi känner att det inte pasar in...
    Min mamma vill servera till varmrätt: kallskuren oxfilé med potatis, sås och gelé men detta har serverats i min släkt på de senaste större högtiderna sen jag var liten och därför hoppas vi på ändring men hon är fast vid sitt beslut...

    Så nu hoppas jag att ni kan råda oss och ge massor med tips på vad man kan göra med oxfile i augusti??? Helst inte grilla så det redan är varmt och alla är festklädda... Vi kommer ha serveringspersonal men som sagt ingen kock som kan grilla...

    Tacksam för hjälp!

  • Svar på tråden Vi behöver tips på bröllopsmiddagen...
  • Diraal

    Finns så många saker man kan göra med oxfilé. En variant är ju att göra en potatistårta som tillbehör för variationens skull. Oxfiléen kan man ju örtgrava om man nu vill ha den kallskuren. Eller en carpaccio.


    Smördegsbaka oxfiléen?
    Quesadillas med västerbottenost som tillbehör till.


    Hoppas det var några idéer. Annars är ett tips att snurra runt på internet och kolla menyer på olika cateringfirmor för inspiration.


    Vet inte hur pass ni är i köket om det går, elle rom ni behöver recept att följa nitiskt.


     


    Lycka till! =)


     

Svar på tråden Vi behöver tips på bröllopsmiddagen...