• Daa

    I vått och torrt, under aftonstjärna och midnattssol...

    Vi ska på bröllop idag. Det ska bli riktigt roligt. Hoppas jag.
    De senaste dagarna har jag varit i dålig form, med mycket magsmärtor. Det är de där förbenade järntabletterna tror jag. Försökte fruktlöst få tag i barnmorskan igår för att diskutera alternativ. Jag kan inte ha det såhär. Förutom att magsmärtor är otrevliga i sig, så är det psykiskt oerhört jobbigt att ha ont på ställen där det förmodligen skulle göra ont om det var något fel med graviditeten (det tror jag egentligen inte att det är, men det är svårt att bli kvitt tankarna som snurrar i bakhuvudet).

    Jag tror inte att mitt järnvärde är sådant att jag kan få ordning på det med enbart kosten, dessvärre.

  • Daa

    Jag lägger till en fråga, Ingis: gör man något återbesök?

  • Daa

    Ja, det är ju dubbelt så mycket järn som ryker, så jag är nog dömd till järntabletter under hela graviditeten. Men får jag tillbaka lite energi, så kanske jag orkar motionera lite och det mår ju magen bättre av.

    Sedan finns det ju lite olika sorters järntabletter och har jag tur kanske det finns någon som är snällare mot min stackars mage. Dem jag tar ska man ta på kvällen och inte till mat, men det kanske blir bättre för magen om man tar dem på morgonen. Men vad händer då med effekten? Har inte den blekaste.

    *lite sur över att alla barnmorskorna hade semester igår*


    passionsblomman skrev 2010-07-31 11:34:00 följande:
    Daa, FY vad jobbigt med järntabletterna!Jag mådde så risigt av dem att jag till slut sket i att ta dem. Men jag hade ju bra värde långt in i graviditeten och med extra omsorg om järn via maten till ALLA mål typ, så klarade det sig. Jag tror det kan bli tufft för dig, med två små järnkäkare därinnne. STACKARS dig! Det är inte kul alls med det där magontet!

     

  • Daa

    Nu ska jag vila en stund. Det blir en lång dag och jag har ju lovat mig själv att jag ska svänga rejält på höfterna ikväll.

    Om jag inte hinner titta in innan vi åker: ha en finfin lördag.

  • Daa

    Fru Sy: grattis till dig och maken! *kastar konfetti*

    Sonja: Åh, så förargligt onödigt och jobbigt. Och som Villemoa sa: han som precis fått ordning på armen.
    Men det är skönt att ni är hemma i alla fall.

    Lanovia: hoppas då att den här natten varit bättre.

    *kramar om Ingis* Hoppas att du inte har alltför ont och att det snart är klart.

    För övrigt, om man hör om en hälseneruptur har man ganska bra chans att gissa helt rätt om man säger: 1. Medelålders, 2. Man, 3. Badminton.

    Heloise: låter som om det är läge för frågan "Panzer, käraste, hur tänkte du nu?!" Förlåt, måste också le lite.

    Blommis: ja, visst finns det mycket man kan göra för att underlätta för magen. Jag har under hela graviditeten fått kämpa med bulkmedel, fibrer, extra mycket vatten och så vidare och så vidare även innan järntabletternas intåg på banan, så det känns lite hopplöst. *gnäll*
    Det gick i alla fall ganska bra under bröllopet så jag har haft riktigt trevligt.

    Det var det första bröllopet vi var på sedan vårt eget och jag tyckte att hela upplevelsen av vigseln var annorlunda. "Ni är nu man och hustru" blev så mycket starkare och större på något sätt. Fick trycka ner en impuls att klappa händer, jubla och hugga tag i bänkgrannen för att säga: "Man och hustru! Fattar du? De är man och hustru!"
    Berättade för maken idag, och han hade haft en liknande upplevelse (fast utan den där biten om att hugga tag i bänkgrannen...).

  • Daa

    Heloise: så härligt att känna sparkarna! Det är rätt att du kör med Panzer när han nu har ordnat det så fint i garderoben.
    Jobbigt att du har så ont.
    Vi får för övrigt lita på dem som säger att mufflan kommer att bli sig lik igen.

    Bruttan: ojojoj, så dramatiskt det blev. Fördärvade smådjur. Hoppas ni får det lugnare framöver. Och snart får du träffa fina, fina Blommis!


    lanovia 08 skrev 2010-08-02 09:48:10 följande:
    Och när vi nu sitter här o pratar förlossningar: idag är det 6 månader våran lilla älskling tittade ut. Tänk vilka underbara 6 månader det har varit, mina 6 lyckligaste.

    *hjärtar lilla E*

    Ingis: skönt att du mår bra. *kramar*

    Fru E: Håller med, stressa inte ihjäl dig under veckan. Snart får du ta det lugnare (hoppas jag iaf).

    Ninnis: åh, så härligt med semester. Det är du verkligen värd.

    Sonja: det var väl att tjejerna får komma till fritids/dagis.

    Än så länge går det bra att jobba (har ju klarat av hela måndag förmiddag! ). Det var riktigt tungt att komma upp på morgonen, men det tror jag är för att det blev för lite sömn under helgen.

  • Daa

    Bra jobbat med inläggen, Lanovia. *masserar stressnacken* Ta hand om dig.


    Heloise: men så jobbigt! Säger som Villemoa, ta det varligt.

    Fru Sy: Så underbart med din kompis!

    Önskar er alla en fin förmiddag.

  • Daa

    *håller tummarna för det allra allra bästa för Lanovia*

    *kramar om Ninnis och påminner om inbox och telefon om det skulle behövas*

  • Daa

    Heloise: jag är också intresserad av erfarenheter av att söka havandeskapspenning, för det tänker jag göra. Jag tänkte väl betona de tunga lyften, de tunga arbetsmomenten, de märkliga arbetsställningarna (vika sig dubbel i höftleden med jättemage? njaaa...) och maskinerna. Har en kollega i en annan del av landet som har sökt och fått beviljat, så jag ska höra lite med henne också.

Svar på tråden I vått och torrt, under aftonstjärna och midnattssol...