• icimici

    Ni som gör maten själva?

    Hur ska ni göra ni som ska göra maten själva? behöver lite tips och ideér. ska ni göra buffe eller tre rätters? vad hade ni tänkt bjuda på?

  • Svar på tråden Ni som gör maten själva?
  • Rosvägen

    Vi gör det enkelt för oss.
    Grillat vildsvin med grönsakspett (körbärstomater, champinjoner, paprika, majs, lök, squash)
    Grönsallad
    Potatissallad
    (sås, flera val ej bestämt än)

    Tårta till efterrätt.

    Vi är ca 57 personer och vi gifter oss utomshus så detta kommer bli festligt nog:)
    Enkelt då grillarna håller maten varm under tiden och den andra maten kan hållas kyld tills den ska serveras.
    Det beror juh på hur man vill ha det och vilken månad man gifter sig i:)

    /J

  • AndréaK

    Vi ska ha buffé. Fläskfilé och kycklingfilé som serveras kall, potatisgratäng (på påse), pastasallad, grönsallad, ev. västerbottenpaj, majs, ostar, kex, frukt. Blir ca 60-70 gäster.

  • flassan

    vi ska ha buffe:

    Fläskfile, oxfile, laxfile
    potatisgratänger
    jordärtskocksgratänger
    sallader
    västerbottenpajer med rom och gräddfil
    skagenröra i salladsblad
    kålknyten
    mozarella med parmaskinka-basilika och tomater
    krustader fyllda med ngt gott
    potatisstubbar med röktlax och hjortronsyltmousse
    ost och kex
    smör och bröd
    tillbehör såsom oliver, fetaost, kronärtskockshjärtan osv
    dekorationer i form av grönsaker och frukter, även lite blommor

  • Linfröt

    Vi ska servera gubbröra med kallrökt lax till förätt.
    Marinerad fläskfilé med potatisgratäng och en god sås till varmrätt.
    Efterrätt blir själva bröllopstårtan men med lite extra champagnetryfflar till.. där
    även gästerna har möjlighet att sträcka på benen och vi kan förbereda kvällens party!

  • icimici
    Rosvägen skrev 2010-05-17 10:35:44 följande:
    Vi gör det enkelt för oss.Grillat vildsvin med grönsakspett (körbärstomater, champinjoner, paprika, majs, lök, squash)GrönsalladPotatissallad(sås, flera val ej bestämt än)Tårta till efterrätt.Vi är ca 57 personer och vi gifter oss utomshus så detta kommer bli festligt nog:)Enkelt då grillarna håller maten varm under tiden och den andra maten kan hållas kyld tills den ska serveras.Det beror juh på hur man vill ha det och vilken månad man gifter sig i:)/J
    Bra val, vi hade oxå tänkt göra grillbuffé, vi ska oxå gifta oss ute och tycker de verkar mysigt där man kan ta och plocka av lite olika saker de man vill grilla, sen är de enkelt om man har barn, bara grilla korv eller hamburgare :)
  • kokosbollen

    Vi kör oxå på grillbuffé. Förmodligen helt vegetarisk eller kanske med lax.


     


    Svårt att veta hur mycket man ska göra av allt eller hur?

  • Rosvägen

    icimici och kokosbollen:
    Jag kan bara hålla med er!
    Grillat är alltid gott och tror i regel att det finns något för alla.. vi har en som är vegeterian så det får bli haloumi ost också.
    Jag vet inte riktigt hur vi ska räkna ut hur mycket som går åt, men hellre lite för mycket mat än för lite!:)
    Oh ja!, det är så smidigt när det gäller barnen för dom äter korv allihoppa dom små är annars lite kräsna när det gäller mat!! Super!:)

Svar på tråden Ni som gör maten själva?