• lillamaa

    Ni som gift er - det bästa och det sämsta?

    Ni som gift er: Vad var det bästa med erat bröllop? nämn gärna 2-3 saker :)


    (Låt oss bortse ifrån det faktum att ni nu fått gifta er med mannen/kvinnan i ert liv, det är ju så självklart ;D)

    Och vad var det sämsta/vad önskar ni att ni gjort annorlunda?  2-3 saker ni gärna ändrat på/önskar att inte inträffat

  • Svar på tråden Ni som gift er - det bästa och det sämsta?
  • Iselle

    Just det, jag missade en sak. Släkten på min pappas sida drog efter varmrätten. Så jäkla respektlöst! Jag kommer aldrig mer att bjuda dem på någonting. Själv bryr jag mig inte. Jag har vant mig vid att de inte vet hur man beter sig i sociala sammanhang, men det är så otroligt dålig stil mot deras borsdgrannar. Jag skulle ta det personligt om min bordsgranne bestämde sig för att dra hem mitt i middagen. Visst, middagen drog ut väldigt på tiden, men ändå!


    Bara en enda av mina tre tärnor följde mig till frisören och sminkösen. Jag hade bett dem alla att vara på plats senast 13.30 för att vi skulle kunna fotas tillsammans, men det respekterades inte heller av de andra två. Så nu finns inga bilder på mig med alla tärnorna mer än under ceremonin.
  • fansanb

    Hej!

    Det är så spännande att höra om era berättelser, vill gärna läsa fler!:)
    Gifter mig den 17/7 och det är toppen att få tips om vad man ska tänka på!

  • molntussen

    Bäst:
    - Att vi inte hade en massa folk hemma som sov över natten innan bröllopet. Bara jag och tärnan hemma, vilket gjorde att man kunde ta det lugnt utan att behöva passa upp på andra människor.
    - Att vi hade överlåtit ansvaret för transporten från kyrkan till festlokalen till våra föräldrar. På så sätt blev det en överaskning för oss när vi kom ut från kyrkan.
    - Att vi inte tagit på oss att fixa någonting själva (mat, tårta, bukett mm) inför bröllopet, alltså laga mat etc. Catering, konditori och florist var guld värt. Så skönt att kunna släppa allt (nästan iaf) och bara njuta av dagen.

    Sämst:
    - Vi glömde också fotas med familj etc
    - Att jag inte kontaktade floristen några dagar innan bröllopet för att gå igenom bukettens utseende en sista gång...blev inte riktigt som jag tänkt mig, men,men...så här i efterhand har det mindre betydelse...
    - Att vi inte hade någon som tog foto när vi fotades av fotografen....lite "behind the scenes"

    MEN, det va verkligen bästa dagen någonsinn och trots att allt inte blev som man tänkt så skulle jag inte vilja ha det annorlunda.

  • KatjaB

    Det som inte var så lyckat var att vår tårta gick sönder, de skickade utan kylbox på årets varmaste dag. Allt bara smälte.

    Att de inhyrda musikerna som skulle spela under vigseln inte spelade alla våra låtar. De hade fått för sig att ta in en pianist till 2 av våra låtar och vi hade aldrig någonsin utlovat att det skulle finnas  ett piano. Resulterade i att en av solosångerna fick hoppas över och sista solosången gick vi ut till istället för utgångsmusiken vi ville ha egentligen.

    Att det inte gick att öppna fönstren i vår lokal, vilket vi inte visste om innan. Det var sååå varmt! Kändes som att man skulle smälta.

    Det bästa var att allt var så underbart att dessa saker ändå inte var hela världen.
    Vi var världens snyggaste och så lyckliga!
    Att nästan alla gäster hade verkligen ansträngt sig för att matcha vårt 30-40-tals tema.
    Alla talen som var så fina att vi mest satt och snyftade hela tiden, och min älsklings löften till mig.
    Att dekorationer och detaljer blev superfint, nåt som jag verkligen hade lagt mycket tid och energi på. Resultatet blev helt fantastiskt.
    Att vi hade en brunch dagen efter och fick träffa många av gästerna då med, få prata lite till, speciellt med dem man inte hann med lika mycket man hade velat.


  • agtiwi

    Bästa:

    1) Vi hade en önkning om bidrag till resan i fall någon absolut ville ge något. Så vid presentöppningen läste toastmastern först upp korten och skulle sen tala om att Magnus satt in pengar på reskontot. Dessvärre blev det så fel som det bara kan bli, så toastmastern sa i stället: Magnus, du ska sätta in pengar på kontot!
    Som vi skrattade sen då!!!!

    2) I normala fall är jag den lite mer skygga i förhållandet medans min man är ganska rätt fram och inte rädd för något. Just den här dagen var det tvärtom. Min man var så nervös så hans händer skakade. Så väl framme vid prästen fick jag hjälpa honom att komma ihåg vad han skulle säga, stackarn.

    3) Det här är ju just inget som "hände". Men att få ha alla som betyder något för en runt omkring sig en hel dag, det är värt guld då det inte händer så många ggr i livet.

    Sämsta:

    1) Att jag överlät tårtbaket på någon annan när jag från början tänkt göra dom själv, blev inte som jag tänkt mig även om smaken var densamma.

    2) Min man har en vän som han umgås med i bland. Denne vän har en sambo, fast hon är väldigt speciell och inte jätteomtyckt då hon flirtar med allt och alla när hon druckit lite. Min sons pappa har en ny sen några år tillbaka som jag är bra vän med. Min man ville bjuda sin vän och jag min vän, men det kändes som att man inte bara bjuder den ena i ett förhållande. Så vi bjöd dessa par. Sen hände det vi inte räknat med... På festen dyker sambon till mannens vän upp samt min sons pappa, utan sina respektive. Så kvällen slutade i bråk och min man och jag var på varsitt håll den natten.. Så kontentan av det hela är att vi lärt oss att man visst bara kan bjuda den ena i ett förhållande till bröllop, speciellt om det finns risk att bli som det blev för oss.

    3) Ångrar att vi inte anlitade en utbildad fotograf.

  • Sanna2010

    Vilken härlig tråd!!! Blir lite härligt pirrig i kroppen när jag läser

  • Bride in leather

    agtiwi


     


    .2) Min man har en vän som han umgås med i bland. Denne vän har en sambo, fast hon är väldigt speciell och inte jätteomtyckt då hon flirtar med allt och alla när hon druckit lite. Min sons pappa har en ny sen några år tillbaka som jag är bra vän med. Min man ville bjuda sin vän och jag min vän, men det kändes som att man inte bara bjuder den ena i ett förhållande. Så vi bjöd dessa par. Sen hände det vi inte räknat med... På festen dyker sambon till mannens vän upp samt min sons pappa, utan sina respektive. Så kvällen slutade i bråk och min man och jag var på varsitt håll den natten.. Så kontentan av det hela är att vi lärt oss att man visst bara kan bjuda den ena i ett förhållande till bröllop, speciellt om det finns risk att bli som det blev för oss.3) Ångrar att vi inte anlitade en utbildad fotograf.


     


    BÖRJADE NI BRÅKA MED VARANDRA DU OCH DIN MAN??

  • lunagarden

     


    Loveyoutoo skrev 2010-06-23 23:39:48 följande:
    Bästa:1. Buffé - alla var fantastiskt nöjda med maten! Jättekul! Tror att det var mycket tack vare att de själva kunde välja VAD de vill äta och HUR mycket!

    Vad hade ni på buffén?

    Tack alla som skriver för ovärderliga tips

  • tomlinn

    Bästa:


    Vi hade ett flerdagarsbröllop, nästan hälften av de 64 gästerna kom dagen innan och samtliga stannade till brunchen dagen efter (vi var ganska långt från någonstans där någon bodde och hade fixat övernattning åt alla på samma gård där vi hade ceremonin och festen). 


    Många detaljer var fixade av familj och vänner: mamma sydde klänningen, svärmor band buketten, syster och väninnna sjöng osv. Det känns jättemysigt!


    Det regnade nästan hela dagen och det gjorde (nästan) ingenting! Vi hade backup-planer för allt och hade köpt extrasnygga paraplyer som blev snygga på kort =)


    Våra gäster tog sitt ansvar och festade ordentligt, dans och sång till sent in på natten!


    Fyrverkerierna! Vi fick tag på en lokal pyrotekniker som kom till festplatsen och drog av ett hejdundrande fyrverkeri (vi gillar fyrverkerier).


    Sämst:


    Vi glömde göra en andra tur till affären för att köpa läsk till baren! Framåt slutet av kvällen fanns det bara passionsfruktssoda kvar, vilket gav upphov till en hel del helt nya drinkar. Tequila passion, någon? Det funkade, men är det vi grämer oss lite över.


    Vi hade barnfritt förutom tre små spädisar. De störde inte oss, men tydligen grät alla tre i princip hela middagen vilket gjorde att deras föräldrar i skift fick lämna middagen och vanka av och an i hallen. Vi hade ju lyxen av att ha egna rum med köksmöjligheter åt alla gäster på själva festplatsen och om vi hade tänkt på det innan hade vi lugnt kunnat erbjuda bäbisföräldrarna att ta med en egen barnvakt som kunnat se efter barnen under just middagen och låta föräldrarna ha de timmarna för sig själva och festen.

  • lunagarden

     


    tomlinn skrev 2010-08-11 21:16:40 följande:
     Vi hade ju lyxen av att ha egna rum med köksmöjligheter åt alla gäster på själva festplatsen och om vi hade tänkt på det innan hade vi lugnt kunnat erbjuda bäbisföräldrarna att ta med en egen barnvakt som kunnat se efter barnen under just middagen och låta föräldrarna ha de timmarna för sig själva och festen.

    Fast de flesta lämnar väl inte sina spädbarn till barnvakt? :)

Svar på tråden Ni som gift er - det bästa och det sämsta?