Inlägg från: gunge |Visa alla inlägg
  • gunge

    Vad tror ni om denna Buffè menyn ??

    Satt och förökte planera ihop vad vi ska ha på buffèn på vår bröllopsfest. Har vi missat nått ?? Behöver lite nya ögon =) Vi gifter oss i Oktober så de är lite höst tema på festen..


    Tar tacksamt imot tips !!


     


    * Spenat & ädelost sallad med valnötter


    * Cous Cous sallad med oliver


    * Svart pasta sallad med salami & Bloody Mary dressing


     


    * Krusbärs kyckling ( klubbor )


    * Baconfylld kycklingfileè i skivor


    * Tomat & chutneydresasd fläskfileè


    * Porterskek


    * Klyftpotatis


    * Potatis sallad


    * Coleslaw


     


    * Färskost bollar


    * Tunnbrödsrullar med feta/tomatkräm


    * Prästostpaj


     * Basilika / vitlöksås


    * Jalapenjo sås


    Bröd


    Ost & Kex


     Och tårta som efterrätt =)


     


    Va tror ni.. Synpunkter tack :D:D


     

  • Svar på tråden Vad tror ni om denna Buffè menyn ??
  • gunge

    Vi har inga vegetarianer på festen.. Våra familjer & vänner gillar KÖTT, ha ha..


    Vi har skikat ut en liten efterlysning efter allergier till gärsterna och anpassar efter de.. gör laktosfria alternativ och lite så..


    Fisken hoppade vi medvetet eftersom vi kände att den inte passade in riktigt i resten av menyn.. tror igen av de bjudna blir ledsen över de.. ( förutom jag, :P )


    Men har du tips på nån fiskrätt, som gärna kan serveras kall ( har begränsat med värme möjligheter ) som inte är allt fr dyrt och inte för avnacerat att göra mhycket av så mottages det tacksamt =)


     

  • gunge

    Vi kommer ha lite små skålar med typ majs, oliver, tomatsallad, och annat "smått" som finns i oktober.. Paprikorna låter himla smaskiga =) Tar gärna ett recept..


    Sen kommer de vara typ " vanlig" sallad i couscous och pasta salladen..

  • gunge
    Nordiskbrud skrev 2010-06-21 10:21:10 följande:
    Det låter bra men jag saknar något som håller samman rätterna, det är många smaker och alla kanske inte passar ihop så bra. Men rätterna låter bra i sig så det blir nog jättegott . Ger ändå mina spontana förslag till vad som kan göra buffén ännu bättre i mina ögon Kycklingklubborna skulle jag tagit bort, det blir väldigt söligt och är inte något man vill äta på bröllop i fina kläder. Känns som stor risk att ni får massor över, särskilt som ni har mycket kött. (Även krusbären har jag lite svårt att få ihop med de andra smakerna.) Och eftersom ni redan har en kycklingrätt med filé så kan klubborna tas bort.Svart pasta sallad är jag lite skeptiskt till. Kommer det att se snyggt och aptitligt ut? Jag har sett bilder på rätten men risken är att såsen kommer rinna av pastan och lägga sig i botten tills servering och det bara blir en svart pasta, som ser skum ut.Porterstek är gott men känns lite malplace i den övriga menyn som har mer av andra influenser än typiskt svenska. Kan ni inte göra en "vanlig" men välkryddad rostbiff istället. Strö över mycket färska örter och svartpeppar så passar nötkötet in bättre.

    Jah håller nog inte alls med dig.. Jag gillar menyn, att de är lite annorlunda och spännande rätter på " vanlig" mat och att smakerna med lite utlänskt och svenkt blandas tycker jag bara e roligt.. Så oerhört tråkigt att gå på en buffe där allt smakar likadant..
    Såsen kommer inte ligga på pasta salladen utan kommer ligga i en skål jämte.. jag har jobbat med svart pasta på detta sättet förut och de har vart jätte uppskattat..

    Så som sagt de du har " problem" med i menyn är de jag tycker om mest.. De är ju så sant att smaken e som baken.. Och tur e väll de .. :D:D
  • gunge

    nu gjorde jag helt galet och fick med mitt svar i citatet, ha ha.. märks att de e mycket nu :P Jaja..

  • gunge

    Nordiskbrud  


    Herre gud.. Jag är jätte glad för tips och syndpunker men jag måste väll inte hålla med om dom ?? Jag har ju ändå valt den här maten av en anledning..


    JAg vill höra för och nackdelar de va därför jag startade tråden.. Jag tar åt mig allt som skrivs.. Jag ska tänka om vad gäller kycklingklubborna för ni har alla rätt, de blir nog kladdigt..


    Självklart kan den svarta pastan mötas på olika vis men jag känner ju min släkt och mina vänner ?? JAg hade ju aldrig haft den på en buffe med främmande människor som jag inte känner men jag har gjort mat till dessa människor förr... Som ag skrev i ett tidigare inlägg, vi har tex valt bort fisk för jag vet att de är kött gästerna vill ha..


    JAg ville absolut inte låta neggo peggo.. Eller dissa dig. Dina synpunkter va bra.. Men som sagt inte något negativt för mig.. 


    Ska du svara och vara på forum ska du nog vara berätt på att inte ALLA kommer tycka som du även om råd & tips är kanon bra.. De betyder ju inte att de du sagt är fel eller dåligt.. de betyder bara att alla e olika och gillar olika saker..  Inget illa ment alls alltså..


    Jag ville bara ha lite tips.. som de goda paprika receptet.. Tack OomphGirl  :D:D


     


     


     

Svar på tråden Vad tror ni om denna Buffè menyn ??