• muggles

    Livets toppar och dalar

    Lappis: tja om mitt julbord hör till härinne så hör väl din sommarresa?! Jag är inte så knusslig... KUB är i nov, början och mitten. Förhoppningsvis slipper jag det läskiga FVP:t!


    Byta kö: sprida ut ett rykte på Flashback att alla sydkoreanska barn som kommer framöver kommer att vara halta och lytta, lomhörda och helt bänga? (inte snällt jag vet...)

  • muggles

    Snaily: om du minns, vad fick du för siffror på KUB? Vet att du är mkt yngre än mig men tänkte att du fick ju ett konstigt PAPP-A-värde, var det så? Var det i övrigt fina siffror?

  • muggles
    snaily skrev 2010-10-15 16:52:56 följande:
    Japp, fick 1:70 för trisomi 13/18 och 1:76 för trisomi 21. Det var bara PAPP-A-värdet som ställde till sannolikhetssiffrorna, allt annat var normalt. Mycket yngre förresten är nog att ta i! Tre år tror jag bara!
    Kommer du ihåg rätt siffror nu??? El menar du 1/700?
  • muggles

    Snorkis: jag förstår att du inte vill lägga upp bilderna på S på nätet, jag tycker du gör helt rätt. Men jag har inget emot att se en bild av henne om vi skulle träffas ngn gång IRL. Jag har jobbat på sjukhem och varit med när gamla gått bort och fått göra i ordning dem för "sista vilan" så jag är inte rädd för döden och hur människor i döden ser ut. Vad fint av din kollega! Vi kan lära oss mycket hur man "borde" göra. Själv har jag redan sedan förut tänkt att det iaf är viktigt att inte ignorera folks sorg. Tex när min kollega förlorade sitt andra barn i 4:e månaden, så hade det varit så "lätt" att låtsas som ingenting, men jag valde att skicka ett litet kondoleansbrev. Han uppskattade det verkligen! Enl mig behöver man inte alltid hitta tröstande ord, det räcker att bara bekräfta sorgen.


    Luna: jag fyller 40 i januari. Vad skönt att höra att du fick så fina siffror!

  • muggles
    passionsblomman skrev 2010-10-16 16:53:05 följande:
    Solde, jag tror att det endast är i tant-tråden som man kan prata om tant-träffar... I just denna är det nog ingen öht som skulle kalla sig tant tror jag. I synnerhet som Tanten i den här tråden är detsamma som mens.
    Jodå jag är definitivt på väg mot tant!!! Jag köper tom skvallerblaska nu för tiden (förr läste jag bara hos frisören), har börjat köpa tidningen S som är som en gottepåse

    EA: grattis till köksinvigningen!


    Är det bara jag som inte känner att hjärtat slits ur kroppen när jag är och jobbar och inte tillsammans med mitt barn???

  • muggles

    PB: vad tråkigt att ni grälade igen!! Det är ju en jättesvår situation. Även jag och maken som normalt är otroligt samspelta (våra kompisar verkar tro att vi aldrig grälar ) hade precis en sådan diskussion före den planerade FET:en. Jag tyckte att han inte engagerade sig men det visade sig att han inte ville fråga mig för han trodde att ämnet var känsligt. Suck.


    Men det där att din sambo tror att du är "i hans huvud" - är det inte precis det felet vi tjejer ofta gör?! Att vi tror att våra män borde förstå precis hur vi tänker och känner och ge oss det stöd som vi just då behöver? Nu förstår jag ju att du har försökt förklara det här för din sambo, men jag menar mer allmänt så är vi tjejer ibland dåliga på att kommunicera våra behov tydligt. El det kanske bara är jag...

  • muggles

    Hattis: skit med att du mår dåligt Jag har faktiskt - sjukt nog - uppskattat mitt lätta illamående bara för att det jag känner mig mer gravid då. Men det är ju för att det är lätthanterligt, behöver ju inte spy. (Förstår att det måste vara asjobbigt att spy som Vickan och Vänner gjorde.) Men det är ju lättare att stå ut med att man mår dåligt om man vet att det beror på en graviditet...


    Vickan: grattis till nya möbler! Får vi se bilder snart då?

  • muggles

    Jag har haft en rushig helg med både 3-årskalas (Moas bästis) och fix inför tapetseringen nästa helg. Vi ska tapetsera trappan till övervåningen och byta ledstång, så den nya ledstången är inhandlad, kapad och lackad för att den bara ska vara att sätta upp.


    Har även bakat ett supergott bröd! Fick lust att baka bröd med valnötter och fikon i så till slut hittade jag ett valnötsbröd-recept och slängde helt enkelt i en del hackade fikon - MUMS!


    Lappis: lät som ett gott recept det där med plommonen - ngt du har lust att dela med dig av?

  • muggles

    Snaily: ok men jag tyckte du skrev att det var fina siffror? Skit samma, det är inte siffrorna i sig som kommer att lugna mig, det är nog NUPP:et och vad det visar (fingrar, lårben, näsben, urinblåsa, ...)

  • muggles

    Snaily: jag tror ni gjorde rätt. Visst var det så att ivf:are ofta får dåligt PAPP-A-värde? Av ngn klurig anledning... Jag tycker att de missbildningar som orsakas av trisomier borde synas på NUPP el allra senast på RUL. Men jag kan förstås ha fel...


    Förresten verkar jag ha haft rätt om gränsen för FVP här i V.Götaland, den är 1/200. Är den 1/300 i andra delar av landet? Var det Oupsie som skrev det? Skumt om det är olika...

Svar på tråden Livets toppar och dalar