• stavfellet

    Nån som haft dessert och INGEN bröllopstårta?

    Och vad har ni haft isf? Vi ska göra det själv och det är för 80 personer. Pannacotta är min enda idé.

  • Svar på tråden Nån som haft dessert och INGEN bröllopstårta?
  • Kattpoet

    Trifle skulle kunna funka bra det med.   


    Finns många underbara trifle recept som kan funka i småportion.


     

  • dreams come true

    Jag har funderingar kring tårta, fast inte klassisk bröllopstårta utan en riktigt mustig, god chokladtårta. Kanske dekorerad med små söta tunna vita blommor. Men det kanske är för "tårta" ändå?

  • Hjartafró

    Vi hade dessert och sen cupcakes, alltså ingen tårta.

  • stavfellet

    tänkte mest på att det ska vara nåt som inte kräver jättemkt jobb då vi kommer laga all annan mat också. Långpanna?

  • gruyerienne

    Vi ska ha en liten buffee med olika desserter som nagra av vara gaster ska gora, bl a pavlova, massa maranger eftersom vi ar i gruyere (schweiz), ananas tarta, cheesecake, oh lite farska bar. Sen ska vi ha en liten brollopstarta som min syster ska gora, som inte kommer racka till alla, utan mer ar for syns skull och for att jag ville ha en som man kan skara i a ta kort pa. 

  • AnnJan

    Vi ska ha cheesecake, kladdkaka och daimtårta. Och så ska vi ha grädde och bär som tillbehör.

    Vi pratade om det och kom fram till att ingen av oss egentligen vill ha en tårta att äta, utan mer för syns skull så då beslöt vi i att strunta i en traditionell tårta och välja efterrätter som vi gillar.

    Alla dessa går att göra innan och är relativt enkla att frakta.
    (vi kommer också bli runt 80 pers)

  • Kattpoet

    Stavfellet:  Trifle är  sockerkaks kuber i botten på en skål, sedan sylt eller jello med bär i och sedan hemgjord vaniljkräm och sist vispad grädde och frukt som ganering.


    Vanilg Engelsk efterätt och väldigt gott.

  • stavfellet

    Tack för alla svar!'


     


    Tack för alla svar!'


     


     


    AnnJan skrev 2010-08-05 18:24:46 följande:
    Vi ska ha cheesecake, kladdkaka och daimtårta. Och så ska vi ha grädde och bär som tillbehör. Vi pratade om det och kom fram till att ingen av oss egentligen vill ha en tårta att äta, utan mer för syns skull så då beslöt vi i att strunta i en traditionell tårta och välja efterrätter som vi gillar.Alla dessa går att göra innan och är relativt enkla att frakta.(vi kommer också bli runt 80 pers)
    Ah, men det kanske inte är nån dum idé att fortsätta buffétemat även till dessert! Och vi är ju ena riktiga gottegrisar så det skulle ju passa. Ska bolla med min blivande och se vad han tycker
  • jojjo in love

    vi ska ha dessertbuffé, några tips är halloncheesecake, appelsinsallad med granatäpple, chokladmousse (vit, mörk, ljus), panna cota. allt går att göra i miniportioner, t.ex i plastsnappsglas, små aluminiumformar..

  • kapellösa

    tipsar glatt om aftereight-cheesecake, så ohyggligt lätt och snabbt att göra. Till en cheesecake behövs: några digistivekex lite smält smör 3dl vispgrädde 1 ask philadelphia 1 liten ask aftereight Krossa digistivekex och blanda med smöret och tryck ut dem som botten i formen. Släng in formen i frysen under tiden som du vispar grädden, smälter chokladen (micro ftw!) som du sedan blandar med philadelphian och slutligen blandar ihop med grädden. Bred på chokladsmeten ovanpå digistivebottnen och sen in i kylen ett par timmar (har man bråttom kan man stoppa in det i frysen en stund). Pga grädden och den rika chokladsmaken så blir man "mätt" på den fort så en form räcker till ganska många.

  • kapellösa

     


    kapellösa skrev 2010-08-11 12:53:33 följande:
    tipsar glatt om aftereight-cheesecake, så ohyggligt lätt och snabbt att göra. Till en cheesecake behövs: några digistivekex lite smält smör 3dl vispgrädde 1 ask philadelphia 1 liten ask aftereight Krossa digistivekex och blanda med smöret och tryck ut dem som botten i formen. Släng in formen i frysen under tiden som du vispar grädden, smälter chokladen (micro ftw!) som du sedan blandar med philadelphian och slutligen blandar ihop med grädden. Bred på chokladsmeten ovanpå digistivebottnen och sen in i kylen ett par timmar (har man bråttom kan man stoppa in det i frysen en stund). Pga grädden och den rika chokladsmaken så blir man "mätt" på den fort så en form räcker till ganska många.

    Varför blir det aldrig radbrytningar där jag vill att det ska vara?!

  • marial77

    Vi hade en halloncheesecake med färska jordgubbar och hallonsås, vart väldigt uppskattad

  • cuppycake

    söta cupcakes är alltid uppskattade:)

  • quandra

    Vi ska ha vitchokladkladdkaka med goda bär o grädde till ..

    Kakan kan man göra några dagar innan o frysa in , den skall serveras kall , helst från frysen :) Enkelt o ljuvligt gott.

    Det tar max 20 minuter o göra

  • AnnJan

    vit chokladkladdkaka låter ju jättegott. Finns det möjlighet att få receptet? =)

  • quandra

    Receptet på Sandra vita kladdkaka :)

    8 portioner 150 gram vit blockchoklad
    150 gram margarin
    4 dl vetemjöl
    3 dl socker
    3 ägg
    1 ½ tesked bakpulver
    1 ½ tesked vaniljsocker Sätt ugnen på 225 grader. Vispa ägg och socker pösigt med en elvisp. Vispa så länge att ägg och socker blir nästan vitt och gärna lite till.
    Smält smöret i en kastrull och rör ner blockchokladen. Låt den smälta och ta av kastrullen från värmen.
    Blanda ihop mjölet, bakpulvret och vaniljsockret i en plastpåse och skaka. Rör ner mjölblandningen och chokladmixen i äggsmeten och rör försiktigt tills allt är blandat. (Rör precis så länge att det blandas och inte längre.)

    Smörj och bröa en kakform med löstagbar botten.

    Häll smeten i formen och grädda i 7-10 minuter. Ta ut kakan trots att den inte känns klar och låt svalna. Frys den och ta fram den precis innan servering.

    Servera kakan med lättvispad grädde och eventuellt jordgubbar. Hos oss går den även åt utan några tillbehör alls.
    Vill man ha lite tobleronekänsla så kan kakan strös med krokantströssel precis innan den ställs in i ugnen.


    Lycka till nu :)

  • åsa 28

    Vitchokladparfait! Häll i små glas och förvara i frysen. Ta fram en liten stund innan servering. Underbart

  • klingling

    Vi hade hallonmoussebakelser på chokladbotten till dessert så det blev lite mittemellan dessert och tårta sen hade vi en godisbuffé till kaffet. Den och kaffet stod uppdukat i baren så man kunde ta för sig när man ville. Det funkade jättebra och alla tyckte att det var en kul och trevlig lösning.

  • AnnJan

    quandra:
    Tack tack. Den ska jag absolut prova. Låter jättegott. =)

  • quandra

    Hoppas det smakar väl :)
    I LOVE THE CAKE ..

Svar på tråden Nån som haft dessert och INGEN bröllopstårta?