Inlägg från: Kattpoet |Visa alla inlägg
  • Kattpoet

    Höstig buffe

    Äpplestek,   Tjärlknöl,  ungsbakade rotfrukter (om ni gör detta på saltbädd blir det helt underbart),  rotsellerimos,  äppleknyten, potatisbröd, rotfruktsoppa, rotfruksgratäng.


    Äppelkyckling filer  med  yoghurtsås och päron,  potatis och päronsallad, skrämd kossa ( min pappas ide på att  viltmarinera en nötstek och  han brukade servera den med orden, jag skrämde kossan så den blev vild...)


     


    Det finns massor med höstig mat.

  • Kattpoet

    Tjärlknöl kan göras innan  också  äppleknyten, äpplekyckling, potatisbröd, skrämd kossa går att  kall , fyllda  smördegsknyten kan också göras i förväg, rotsellerimos går att göra i förväg till viss del  man kan koka rotsellerin dagen innan och göra klart moset precis innan genom att hälla kokt mjölk över den när man mosar den.


    Potatis och päron sallad går göra halvklar, man göra potatissalladen dagen innan och sedan samma dag tillsätter man päron bitarna.

  • Kattpoet

    Gravlax, inkokt lax, laxmouse,  laxaladåb, funkar ju alltid.


    Sen finns det  andra sorters fiskmousse  man kan göra.

Svar på tråden Höstig buffe