• Vott

    Augusti 2011 - del 2

    Sassabrassa skrev 2011-04-07 17:18:08 följande:

    Nu har jag och svärmor varit hos sömmerskan och provat klänningen. Beställde ju klänningen från Kina och sömmerskan tyckte att vissa detaljer var slarvigt gjorda. Men de ändrar hon på. Kommer bli kanonfint.

    Det sömmerskan gör är att fixa till kanten på slitsen. Hon draperar också slitsen lite högre upp för att få det slätare vid magen. Hon tar in en hel del i sidorna på klänningen. Har bestämt mig för att inte ha någon underkjol eller möjligen en liten liten en.
    Sen tar sömmerskan givetvis upp den i längden


    Får man fråga vad sömmerskan tar betalt för att göra de där ändringarna? Jag måste göra liknande ändringar på min Kinaklänning. Jag har en dukigt vän som ska fixa klänningen men jag vill dock ge henne vettigt betalt för kalaset =)
  • Vott
    Sassabrassa skrev 2011-04-13 08:43:05 följande:
    Vet du. Jag har faktiskt inte frågat sömmerskan om priset. Hon är den bästa här i stan så jag ville ha henne. Jag räknar med allt från 800-1500:-
    Hon ska även fixa en annan klänning åt mig samtidigt. Tänkte inte på att fråga vad hon tar för det. Men eftersom jag bara betalade 2100 för klänningen så är det värt det. :)
    Ja det klart det är verkligen värt det! Jag tänker mig nog också att det kan kosta nått sånt, var mest nyfiken eftersom det verkar vara väldigt lika ändringar vi vill göra. =)
Svar på tråden Augusti 2011 - del 2