Inlägg från: ingenjörsbruden |Visa alla inlägg
  • ingenjörsbruden

    I vått&torrt när midvinternattens köld är hård

    Fru Bygg skrev 2012-04-25 12:25:34 följande:

    Hej Ingis!
    Jo, här är det sjukstuga IGEN. Precis när jag känner att jag har huvudet ovan ytan och faktiskt kan få lite tid för mig själv när N sover och kunna sitta här.


    Om jag ska vara ärlig så är det rätt tugnt just nu. Inga stora saker, men så mycket små saker (som föräldrar, födelsedag, jobb, ensamhet,stugan, sjukdom mm). Det är inte bara en kväll i veckan som jag gråter ut mot makens axel. Jag vet att sömnbristen (fem katastrofala nätter nu i och med N:s förkylning) som är största orsaken.


    Jag bara orkar inte hålla modet uppe just nu. Är inget vidare sällskap, så jag håller mig i bakgrunden och tittar fram sen igen när allt är bättre!

    Tänker på er alla! Och håller tummarna så de är blå för fru E!
    Kramisar


    Usch o blärk va jobbigt du har det! Men du...förstår att du inte hinner o orkar skriva en massa....men jag läser väldigt gärna om hur jobbigt o tufft du har det nu....bara ös på....man måste verkligen inte alltid ha ngt roligt o kul att säga......så bara ös på....vet du.... om ett år sitter jag säkert i likande sitts som du sitter nu.....så då turas vi om....precis som på dagis!
    Skriv om du orkar o vet med dig att vi läser det väldigt gärna o stöttar allt vi kan!
    Stooor KRAAAAAAM!
  • ingenjörsbruden
    Norrskensflamman skrev 2012-04-25 13:15:42 följande:
    Vet ni, jag är så glad i min musiker Hjärta Utan honom hade söndag o måndagens gospeläventyr aldrig blivit av för min o flickornas del. Han har hjälpt mig med logistiken utan att knota.
    Söndag var jag på rep fr kl 15 till 22. Det innebar att han fick ha kontakt med T och hämta upp dem hos våra vänner när de kom tillbaka från sin minisemester med pappan. Han fick ta nattning och allt.
    Sen på måndag var jag på rep från kl 14:30 så då fick han hämta dem från fritids, laga mat åt dem, se till att de tog på sig rätt "körkläder" och föra dem till DERAS körrep (de var också med på konserten) medans jag åkte hem och slängde i mig middag. Han var kvar på barnens rep och lyssnade en stund, tills jag meddelade att nu är jag på väg dit att lösa av honom.
    Vi möttes på vägen i bilarna!! Så kan det vara ibland. Vi kom hem 21 på kvällen jag o tjejerna.
    Men inga sura miner, inget gnäll, inget tjafs.
    ♥ ♥ ♥
    Va underbart! Blir alldeles varm i hjärtat! Skönt att tjejerna haft det bra o är nöjda. Aset lägger vi ingen energi på.
  • ingenjörsbruden
    passionsblomman skrev 2012-04-25 12:36:54 följande:
    Nä. Det är precis det som är så drygt och konstigt. det sas redan första gången en läkare klämde lite på mina knän att "ja du, PB, ibland är det ju så att man hittar faktiskt ingen egentlig orsak,till värken, utan man får lära sig att leva med och hantera smärtan"

    Jaha?

    men innan dess, kanske man kan tro att det undersöks på lite fler sätt än "kläm kläm-nej det syns ingen orsak"

    Så, de har tagit blodprover. De har skickat mig till hudläkare för bedömning utifrån misstanken att det kan vara psoreasis (vilket kan medföra ledvärk). Men den läkaren trodde inte att jag har det. Hon sa docjk att hon tyckte jag skulle vidare till reumatologen för vidare bedömning "eftersom det finns massor av olika reumatiska saker".

    men, i brevet från min läkare på VC, står det att "hon kan remittera mig dit om jag verkligen absolut vill, men hon tror inte det är någon idé, eftersom de inte kommer att at emot mig ändå, när nu hudläkaren inte fann någon psoreasis"

    Va?

    Nähä.

    Ja, inte vet jag vart det är man ska bli skickad när VC gjort sitt, men nog tusan borde man få bli vidareutredd även om man uteslutit en sjukdom? Och inte vet jag om det då är den där reumatologen man ska bråka om att få komma till.

    Det känns som om det hade hjälpt att vara läkare själv-minst, så man visste vad man skulle begära för något.
    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
    Mähhh vilka läkare! klart du ska utredas av reumatolog......o den där logiken i att nä hudspecialisten hittade inte psoriasis....så då vill nog inte reumatologen kolla.... den logiken fattar jag verkligen INTE.

    Värk i leder är hemskt, syrran har det från o till, mest när hon är nergången i sitt immunförsvar....men ingen logiskt förklaring till varför....så jag vet inte hur ont du har....men jag kan föreställa mig det ganska bra.
    *kommer därför med en varm o gosig filt o lindar in benen o även goa tjocka ulliga vantar som värmer händerna...häller upp en stoooor kopp rykande varmt te o ett fat med lyxiga chokladpraliner*
  • ingenjörsbruden
    passionsblomman skrev 2012-04-25 13:20:39 följande:
    Åh shit!

    Nu har de visst ringt ifrån det nya och sagt 8 maj, men det är lite dumt, för då blir det isåfall ett glapp melan gamla och nya på en vecka.

    Nu är min fundering och tanke, att jag nog faktiskt börjar tycka att han borde sjukskriva sig. Typ nu idag. Det vore verkligen ingen lögn om han sa att han mår skit och går hem idag (vilket då blir karensdagen). Han är så utfrusen på jobbet just nu att när han kommer in i ett rum, går de andra ut och så vidare bland exemplen på människors ynklighet.

    Går han hem lite tidigare idag, och sjukskriver sig, så blir karensen bara resten av idag, och dessutom kan han sedan ha nästa vecka på sig att hämta andan lite, sova, hitta lite harmoni och ladda upp för det nya, utan att behöva påbörja ny period på gamla jobbet-som han isåfall måste fullfölja månaden ut.

    Är inte det en vettig plan? Jag menar, att han skulle varit sjukskriven pga mobbing,för länge sedan, vore verkligen inte orimligt. Snarare är det jäkligt märkligt att han orkat genomlida dag efter dag på detdär stället utan att klappa ihop totalt.
    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
    Herr Blommis har en sällat skådad inre o yttre styrka! Starkt att han orkat jobba när kollegorna beter sig så....men det kan ju osså vara att de är skiträdda att få psykchefen efter sig....
    Jag röstar för sjukskrivning...hoppas att psykchefen inte strular pga halv karensdag osv sen...men men.... Herr blommis behöver def ett antal dagar för att ladda upp ny energi o kraft.
    *fortsätter hålla tummar o tår*
  • ingenjörsbruden
    passionsblomman skrev 2012-04-25 13:08:23 följande:
    Ojdå, nu blickade jag visst både uppåt och neråt!
    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
    Vi kanske ska hålla i hatten så det inte blir alldeles vindögt!
  • ingenjörsbruden
    passionsblomman skrev 2012-04-25 13:32:09 följande:
    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur

    Precis så där känner jag mig idag!
  • ingenjörsbruden
    Norrskensflamman skrev 2012-04-25 14:37:51 följande:

    Nä, jag orkar inte lägga ner nå mycket mer energi på ärkeaset...

    Igår ringde vi till släktingarna och tackade för presenterna.
    Det känns gott att de inte glömmer oss och att de stöttar oss.

    Det som de sa var iaf att han är svartsjuk på musikern. Nähä?!
    Och att en viss ånger börjar infinna sig. Livet är kanske inte så j-a roligt därborta iaf. De har dock påmint honom om att det var HAN som startade detta och att det var precis så här han ville ha det.

    Han är nu arbetslös, tjejen jobbar, han går hemma och städar, lagar mat, handlar. Precis det som han var så arg över att han fick vara delaktig i att göra här hemma... Liiiiiiiiite tragikomiskt är det....


    MOAHAHAHAHAHAHAHAHAHA! tycker det är väääääldigt komiskt!
  • ingenjörsbruden
    passionsblomman skrev 2012-04-25 13:59:45 följande:
    Alltså allvarligt talat; ta er en minut att öppna den här länken och kolla på bildspelets fem bilder!

    www.kalmar.com/sv/Evenemang/s/EventGuide/View...

    Den här kvinnan KLIPPER de här bilderna i papper!
    Det är ju helt sjukt! TITTA vad fina!!!

    Man borde kanske gått och kollat på den där utställningen.
    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
    Shit vilket tålamod hon måste ha....kan se mig själv sitta där o klippa o efter 5 minuter så ryker pappersbitar åt alla håll o det ryker ur mina öron!.....

    Nu ska vi fira 20 veckor med sushi o B&J!

      på er alla!
  • ingenjörsbruden
    Fru E skrev 2012-04-25 21:42:54 följande:
    hvidis-skakar bara på huvudet åt alla kommentarer barn är barn! lanovia-kan ni få lite avlastning?! blommis -vad duktig du är med alla promenader! ingis-redan v20?!?! önskar din gummiklubba snart kommer hitåt för den behövs.......har insett hur lite tålamod jag har med att ruva......rd 6 idag.........
    *PIIIIP....PIIIIIIP.....PIIIIIP............PIIIIIIIIIIIIPPIPIPIPIPIIIIIIIIIIIIIIIIIIP*

    *försöker ösa över tålamod ur den lilla hink jag har......*

    Men lite fikaplaner kanske kan distrahera.......

    Vill ni komma hit eller ska vi träffas ute någonstans eller vad säger ni?
Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård