• Leksi

    I vått&torrt när midvinternattens köld är hård

    Hvidbrud skrev 2011-11-10 14:32:18 följande:
    Usch. Idag är det första gången jag inte vill vara mammaledig mer. Exorsistungen driver mig till vansinne. Hur kass mamma är jag inte inne i mig själv just nu som får slut på tålamodet. Att jag inte kan få henne att sova. Att den lille tvinga ligga och gallskrika ensam medan hon skriker och vrålar och står i båge och snoret skvätter över hela rummet. Och hg får binda mina händer bakom ryggen väldigt hårt och gå snabbt snabbt ut ur rummet. Jag vill inte mer. Jag vill sova. Och gråta.
    Stor varm tröstande kram Hvidis! Du är inte ensam. Så där känner jag var och varannan dag nu för tiden. Och jag är inte ens föräldraledig. Och jag har bara en.

    Ett fat med nybakta kanelbullar kanske kan trösta? Här varsågod, så här i cyberrymden får man äta hur många man vill.
  • Leksi
    Fru E skrev 2011-11-11 21:31:08 följande:
    Vink vink
    Vink vink!
    Hur mår du?
  • Leksi
    Norrskensflamman skrev 2011-11-11 13:24:45 följande:
    Msw, hur var det, visste ni kön på bebisen redan? Lanovia, ni vet väl att ni har en tjej, eller hur var det nu igen? *förvirrad*
    Lanovia väntar en liten kille, men på MSW säger jag pass, det vet jag inte.
  • Leksi
    Norrskensflamman skrev 2011-11-11 08:45:53 följande:
    Ikväll kommer mina trollungar hem till trollmamman ♥
    Vi ska megamysa till Idol
    Hoppas ni haft en riktigt mysig fredagskväll!!
  • Leksi
    Hvidbrud skrev 2011-11-10 22:34:38 följande:
    Tack för er omtanke Leksi, blomman och heloise! Leksi: puh, vad jobbigt flr dig att du känner så så ofta. Kramar om och stödjer upp. Jag är säker på att du är världens bästa mamma för a! Är det något speciellt som triggar det eller? Bjuder på mororstulltårta- den kan man också njuta av utan att skämmas...
    Tack för kram Hvidis! För att inte bli långrandig så har vi haft en period igen med förkylning och A:s första pencillinkur följt av ögoninfektion = en hel del vabbande, lite sömn & gnälligt barn. Han har i samma veva lärt sig klättra så de senaste två veckorna har vi inte kunnat lämnat honom ensam två sekunder ens för man vet aldrig vad han hittar på, därtill är han otroligt mammig just nu. Igår skrek han 45 min när maken skulle natta.
    Har också sjukt mycket att göra på jobbet eftersom jag gått ner på 80% men fortfarande ska hinna lika mycket. Är stressad jämt och blir därför irriterad för minsta lilla.
  • Leksi

    Så apropå ramla ner från saker som ni skrivit om så har A avhandlat det mesta på kort tid. Ramlat från köksstol, från lekställning, från toalettstollen, från pall och slagit huvudet i toalettstolen och senast idag på dagis: skjutit ifrån med benen mot bordet så att hela stolen föll bakåt med bula i bakhuvudet och stort blåmärke på ryggen (där stolkanten var) som följd. Men han är ju 1½ år nu och lite tåligare förstås, fast det är också en stress - att inte kunna skydda sin lilla.

  • Leksi
    BrudSommar2006 skrev 2011-11-11 13:12:43 följande:
    Hvidis, jag upphör aldrig att förvånas över hur lätt allting går med Astrid jämfört med hur det var med Iris. Någon gång efter att hon fyllt tre började det bli lite bättre och efter fyra kom ytterligare en förbättring. Men jag minns tydligt hur vi bråkat med Iris, hur vi fick vara två för att få på henne overallen, hur maken fick bära in henne för hon var för tung för att jag skulle klara av henne, hur vi fick vara två och brotta ner henne för att lyckas borsta tänderna osv. Ändå har hon redan lagat två hål vid fyra och ett halvt för att vi inte borstat ordentligt och då har vi ändå kämpat altl vi kan för att klara av henne. Med Astrid så bara jaha, men vill du inte klä på dig så går vi utan dig och så skriker hon neeej och kommer rusandes och tar på sig och så är det med det. Sade vi så till Iris så låg hon och skrek på golvet i en timme. Vi har fortfarande mer problem med Iris än med Astrid.
    Hm, jag har också börjat inse att A är lite jobbigare än de flesta andra barn. Kanske inte lika trotsig/bråkig som Iris verkar ha varit men jäkligt aktiv! Man kan liksom inte slappna av en sekund. Jag har ju inget att jämföra med men det är faktiskt en liten tröst att det kanske kan vara så, för ibland undrar jag om det är fel på mig som tycker allt är så jäkla jobbigt. Att jag inte är lämpad att vara förälder. Att jag liksom har helt fel egenskaper för det om ni förstår hur jag menar. Som bara blir stressad och irriterad över att inte kunna planera eller hinna med någonting.

    Åh jag har så mycket tankar kring det här som snurrar i huvudet men det är svårt att skriva så det låter vettigt. Jag älskar ju A vanvettigt mycket och ångrar inte en sekund att vi bildade familj, det vill jag dock understryka. Nä nu ska jag avsluta det här innan jag snurrar in mig ännu mer.

    Kramar och önskan om trevlig helg till alla!
    Godnatt!
  • Leksi

    Åh Heloise... Vilken jävla pissdag!!
    Hoppas lilla E sover nu så du får andas ut lite. *kramar om*

  • Leksi

    HURRA HURRA HURAAAAAAAAAAA!!!

    För Lanovia idag!!!

    {#emotions_dlg.flower}Skål{#emotions_dlg.flower}Skål{#emotions_dlg.flower}Skål{#emotions_dlg.flower}Skål{#emotions_dlg.flower}Skål{#emotions_dlg.flower}Skål{#emotions_dlg.flower}Skål{#emotions_dlg.flower}

  • Leksi

    Susar in och vinkar snabbt till alla!

    Extra kram till Heloise!

    Och lycka till MSW! Wiheeee, hoppas det är på gång & att allt går så bra som det bara kan! Tänker på dig idag & tar några värkar för dig med!

    Grattis Amanda på 4-års dagen!! {#emotions_dlg.flower}

Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård