• muggles

    I vått&torrt när midvinternattens köld är hård

    Ninnnis skrev 2011-10-27 20:32:55 följande:
    Det där har jag tänkt fråga, hur det funkar för er med flera barn som sover i samma rum. Väcker de varandra ofta? Mugglan har skrivit att Ada & Beda vaknar omlott, men vaknar inte den ena när den andra gråter eller stökar?

    För övrigt funkar ditt omsomningstips jättebra, Mugglan! På dagarna sover Mini ofta i vagnen på terrassen och han vaknar nästan alltid efter en stund och gråter, men utan att riktigt vakna. Oftast räcker det att jag sträcker ut handen genom fönstret och gungar vagnen någon minut, sedan somnar han om. Ibland kan jag söva om honom ett par gånger. På nätterna har han aldrig (peppar peppar) haft några problem att vare sig somna eller somna om på egen hand men på dagarna behöver han lite hjälp.  
    Enl min erfarenhet väcker små barn aldrig varandra. Min teori är att de "vet" att ljudet av barnskrik inte är ngt farligt för dem. (Enl AW kan små barn "stänga av" ljud när de sover. Kanske är det då?) Våra väcker aldrig varandra.

    Jag kommer ihåg när Moa var 6 mån och jag och Vänner (ur den avsomnade tråden) skulle åka till Stockholm på trådträff och sova i samma lilla lägenhet. jag var orolig innan att Moa och hennes son som var 4 mån äldre skulle väcka varandra men hon hade hört att det inte blir så. Och det stämde! Hennes son hade en orolig natt och vaknade typ varje timme (och hon och jag med såklart ) men Moa sov som en stock!

    Kul att omsomningen fungerar! Det kommer bara bli lättare och lättare - snart sover han säkert längre utan hjälp även på dagen.
  • muggles
    Heloise skrev 2011-10-27 21:02:45 följande:
    Fru Bygg: det är fel på provrumsspeglarna!

    Alltså är det bara i vårt hem som folk telefon-terrar? Min mamma ex svarar jag itne direkt så ringer hon upp en gång till, svarar jag inte då slänger hon sig på mobilen, svarar jag itne då, smsar hon "vart är du, vad gör du, varför svarar du inte?" Ikväll är det liksom första dagen på potentiell äl. hence Panzer och jag tänkte sätta sängeni gungning medan Elise sov, tro på f-n att telefonen ringer och ringer och ringer och ringer och mobilerna och sen sms pip, hur svårt ska det vara att få ha sex i fred?  Dessutom ringde det liksom vid heeeeeelt fel tillfälle *morrar*, fast det redde upp sig ändå Oj du kanske jag var lite för detaljerad haha

    Men nästa gång tänker jag itne ljuga och säga att vi badade Elise utan nästa gång när mamma frågar eller svärmor eller kompisar frågar "varför svarar ni inte,jag har ringt och ringt" då tänker jag säga vi var upptagna med att kn-lla, det är inte lika lätt att få till det med lust och sovande barn som innan så leave me and my orgasm alone! Eller så kan jag lägga av telefonen...
    HAHA! Underbart!!! Här är det torka på sexfronten. Precis som efter Moas födelse så har jag ingen sexlust alls. El om jag väl kommer igång (dvs maken får igång mig) så har jag det gärna men jag har aldrig lust att ta initiativet. Jag vill bara soooooooooooooovaaaaaaaaaaaaaaaaa... Men vi har lärt oss att pausa tv-program (dvs boxen) och riva av sexet istället för att kolla färdigt på ngt och sedan försöka, då är man för trött. Haha, snacka detaljer!!!
  • muggles

    EA: boingk! boingk! JAg kände inte mer den gången jag till sist plussade med tjejerna än andra gånger när jag fått minus - det är det som är så lurigt. Men detta vet du redan. RD 10 - då har du avverkat 10! jobbiga dagar. Bara några kvar... Hoppas du måste bunkra Billabong snart nu då!!!!

  • muggles

    Tänk om de kunde se två små pickande hjärtan där inne på VUL.... Det vore väl häftigt?! (Även om jag inte önskar någon en tvillinggraviditet så är det underbart att ha tvillingar, sedan när de väl kommit ut.)

  • muggles

    Heloise: receptet sparat - ska def testa, tycker det låter jättegott! Och skippar jag bara rotgrönsakerna för egen del så blir det enl min "diet" som maken kallar det (kör lite lchf light).

    Fru Bygg: jag känner också av att vikten ökar ngt när man sover dåligt. Men just den biten går ju över... Jag blir så förbaskat sötsugen också när jag sover dåligt, speciellt på kvällen. Igår var jag och tränade spinning medel i 60 min och svettades som en gris. Sedan när jag kom hem tog jag en pizzabit ur frysen (hemmagjord, ingen Billys iofs) och en folköl. Och efter det sa jag till maken när vi tittade på Robinson "äh jag går all in!" och hämtade godisskålen och sopade rent den också. Plus minus noll? El bara plus?

  • muggles

    Fru Bygg: ja jag har extremt dålig karaktär just nu. Jag vet ju precis vad det beror på (det som du skriver med att hjärnan vill ha energi) men kan ändå inte stå emot. Jaja, det ordnar sig väl... (Jag är iaf inte den med mest otränad mage på babysimmet )

  • muggles

    Heloise: visst har du rätt med sexet och jag prioriterar det så att jag verkligen anstränger mig att "komma igång" så att säga. Precis som du säger så ska man ha sex för att vilja ha sex... typ. Men jag vet också att jag komemr att ha mer lust när vi sover bättre och alla gravidhormoner (el vad det är som gör att jag inte har lust när jag fött barn) gått ur kroppen. Maken och jag pratar om det här och han är medveten om vad det beror på vilket är skönt, så han tar mest initiativ just nu. Men jag kommer igen! (Hoppas jag... )

  • muggles

    Någon frågade om hormonspiral - det har jag. Jag har haft det nu i ett par månader och har fortfarande ganska riklig mens. Det hade jag innan spiralen också, vet inte om det beror på att livmodern var ganska stor och utspänd (tänker att det kanske blir extra mycket slemhinna som ska ut?). Jag hoppas ju på att få slippa mensen helt och hållet så småningom. Men jag har inte haft några mellanblödningar iaf, och ganska långa cykler (vilket inte är vanligt när det gäller mig), så det kanske är på gång att försvinna? JAg mår bra av den iaf, inga humörsvängningar och inget annat.

  • muggles

    Heloise: jag tog absolut inte åt mig ang sexet; faktum är att jag tänker väldigt lika som du, så jag håller bara med. Ah nu påminde du mig att även min sexlust minskade (lite) av p-piller. Ja just ja, det var ju fördelen med kopparspiral. Men med kopparspiralen hade jag lite längre mens som jag hoppas slippa helt nu då. Men än så länge har mensen var ganska långvarig med hormonspiralen också, så jag kanske byter tillbaka till koppar om inte mensen skärper till sig. Eg borde jag sterilisera mig (el varför inte maken?! varför alltid kvinnan? ) men det känns som en för stor grej. Fast ang barn så vet jag def att jag INTE vill ha fler.

  • muggles
    Norrskensflamman skrev 2011-10-28 13:19:11 följande:
    Jooo... men han tyckte väl det var dålig kvalitet... Inga multipla orgasmer och inga 2-timmarsligg och så var jag väl lite oengagerad och ville ha det nog så snabbt undanstökat. Pliktskyldigast. Men att fråga sig själv "Vad beror det på, vad kan JAG göra för att hon ska må bättre och vilja mer?" det fanns inte. Utan han tog det som en ren förolämpning. ATt jag inte ville "ha" honom tillräckligt mycket och starkt och ofta och länge. Och att jag tänkte på/hade nån annan. Trams!!! Sexlusten går upp o ner och den går fan inte upp hos en kvinna som är utarbetad och dessutom bara får skrik o skäll hemma. Så det så!

    Här känns den där historien om Stugmannen helt rätt - vill du berätta själv Piggelin?! Jisses Flamman, det där var bara för mycket. Så härligt att höra om din musiker och hur bra ni verkar ha det - vilken skillnad mot för ett år sedan när jag kom in i tråden!!! "Lite stånd har ingen dött av" - HA! He is a "keep"!!!


    Lanovia: har din svägerska inga egna barn? Jag skulle ha gett E hennes middag vanlig tid och sedan får hon lite småplock (kanske dessert?) medan ni äter. Kanske kan ni lägga henne i vagnen när hon blir trött?

Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård