• muggles

    I vått&torrt när midvinternattens köld är hård

    passionsblomman skrev 2011-11-08 11:49:55 följande:
    Piggelin, ja tänk. Ett år har det gått. Och GUD vad less du var!
    Jag minns det så himla väl. Du höll på att vänta dig sönder och samman. Och planterade lökar alldeles höggravid!

    Mugglan hade just fått veta att det var tvillingar och var inte alls glad. Både Ninnis och EA hade plussat. Jag var på ruvardag 3 och det fanns fortfarande hopp, trots att det var litet. Men snart skulle dörren glida igen och vad olika vägarna och vardagen då blir, när en kvinna går sin och plötsligt är trebarnsmamma, den andra går sin och får tackla "för gammal" och att acceptera hur något blev. Och den tredje får kämpa vidare med hopp, tomhet, längtan och ovisshet. En bit till. Ett steg till.
    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
    Ja ryyyysssssssss. Vilken bra sammanfattning. Och vilken enorm tur jag har haft
  • muggles

    EA: så det  blev bekräftat då att det var mf   Varför varför kan det inte funka Största kramen till dig!!!

  • muggles

    Ninnnis: det går mkt bättre! Förutom att Beda var orolig i natt men så är det ju ibland. Annars sover de ofta i ett sträck från läggning till kl 01 el 02 och så mat och sedan sover de till ca 06 när vi stoppar in nappen och får en halvtimme-timme till. Så sova-hela-natten gav resultat men inte efter 3 nätter som metoden utlovar utan efter ca 2v. Men så är det ofta tycker jag, det finns sällan några quick fixes.

  • muggles

    Cicci: grattis till nya jobbet, kul!

    EA: här kommer mer mod!

    Piggelin: jag tror det är ok att stoppa ner lökar fortfarande - brukar inte många vara sept-dec? Om inte marken är frusen vilket väl lär dröja i år...

    Flamman: jag tror dina tjejer ändå kommer att uppskatta dig mer för du är där varje dag och stöttar dem - ingen dyr present kan ersätta det. Låt honom försöka köpa sig kärlek - det går inte... (jag har fö också växt upp utan pappa och jag blev inte alltför skadad )

    Klockarbol: blä för ditt ex. Försäkringskassan kommer att kräva underhåll av din man om inte han står för det frivilligt. De kommer nog skicka typ Kronofogden på honom. "Om den förälder som ska betala underhållsbidrag inte gör det har barnet rätt till underhållsstöd från Försäkringskassan." Läs mer här: www.forsakringskassan.se/privatpers/foralder/separerar

  • muggles
    Ninnnis skrev 2011-11-09 10:02:40 följande:
    Är det någon som har erfarenhet av hoppgunga och gåstol? Vi har fått ärva det och jag undrar när man kan börja använda det? Mini är väldigt fysiskt aktiv, han gillar att stå i knät, hoppa och sprattla. Samtidigt känns det lite tidigt att börja använda det redan.
    Hoppgunga tidigast när de är stabila i huvudet (brukar ju anges som tidigast 4 mån). Så kör på du! De brukar gilla det Gåstol är nog inga begränsningar.
  • muggles

    Sept: ingen tvingar dig att ens ange din arbetsgivare på FB, du kan låta bli att skriva in det om du vill. Sedan finns det en funktion som gör att du kan testa vad andra ser om dig (Visa som... på din profilsida). Du kan begränsa väldigt mkt info utåt. Du kan låta din profil vara osynlig för alla utom dina vänner, så kan ingen söka fram dig (om du nu vill det). Botanisera bland inställnignarna är mitt råd. Jag tror inte någon kan se om du varit inne på deras profil. Däremot är de flesta ganska restriktiva vad de visar om du inte är vän med dem.

  • muggles
    passionsblomman skrev 2011-11-09 11:11:04 följande:
    Förbaskat! Skrikandes

    Här bokar man läkartid och sedan kan man inte åka.Rynkar på näsan
    Jo, för det som är själva problemet blev också mitt definitiva förhinder.
    Det går inte att köra iväg 1,7 mil till VC samtidigt som man sitter på WC så att säga.
    och det skulle definitivt inte gå att undersöka mig just nu.
    Man skulle kunna säga att det verkar som att Lactulos gör att det inte bara bullrar utan också löser sig.

    eller du de lööser säj som en blomsterhandlare ute på en ö i västra kustbandet sa en gång. Inte apropå diarré, men ändå.

    Jaha, och så är det ju det fina med VC, att man inte kan ringa och avboka direkt, utan måste bli uppringd-vilket gör att de verkligen inte får veta sanbbt att aman fått förhinder. Sedan är det "ju så att man måste faktiskt avboka dagen innan (jo men det var ju då jag fick tiden och då visste jag ju inte det här) och när vi bokar in akuttider så tror vi ju fatiskt att folk vill komma (jo, det ville jag) och nu blir ju det här en missad tid för oss (jag förstår det) så den kommer att debiteras via en räkning. Okej. Spelar det ingen roll att jag har frikort? Nej, det gäller inte vid avbokningar. då får man en räkning.Men vad säger du, vill du boka en ny tid? Nej, jag återkommer om det. Ja men det är ju inte bra om du blöder. Nä, men jag kan inte boka tid nu, jag måste lägga på för jag måste på toa igen. Nu. Jaha oj då, får du så bråttom. Ja, det var därför jag fick ringa återbud. Hejdå!"

    Så, summa summarum: VC får betalt av en patient som inte kom men som om hon kommit har frikort och inte betalar. Själv får jag betala för att bajsa. Det är precis vad en arbetslös fattiglapp behöver för slags utgifter. Skål
    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
    El som vi säger i Götet: det löser sig sa kärringen som sket i Valhallabadet...

    Men vad tråkigt med läkartiden som gick om intet! Det låter inget bra med din  mage iaf
  • muggles
    lanovia 08 skrev 2011-11-09 11:23:50 följande:
    Muggles skall vi ses imorgon? NÄr kan du isåfall? Jag är klar vid MVC någon gång runt halv elva sedan kan jag ta spårvagnen in till stan därifrån.
    Tänkte just på det. Funderar på vilket ställe som kan vara lämpligt - har du någon preferens? Jag behöver mata småtjejerna runt 11.30 så ev kan jag gå i förväg till det ställe vi väljer. Jag får se om Moa är med el ej, har hållit henne hemma denna vecka för det var misstanke om vinterkräk på dagis och maken åker till Prag med jobbet i helgen, så det vill vi INTE ha hem... Men ev blev det inget utbrott ändå så då kanske hon kan gå imorgon. Annars får hon hänga med helt enkelt, hon är ganska cafévan
  • muggles

    Lanovia: Fröken Olsson är ok för mig. Jag kan lämna vagnen utanför bara jag ser den (tror UJ är lite stöldbegärlig). Skötbord klarar jag mig utan om det skulle vara så. Då ses vi där. Du får kolla efter en tjej med två tvillingar och en fyraåring (första offret hemskickat från Moas dagis - de ringde precis och varnade för att komma imorgon). Jag går dit så jag kan mata de små runt 11.30, du kan ju komma när du kommer? Jag är inte orolig för snuva - du behöver ju inte gosa för mkt med dem? Jag inboxar mitt nummer ifall du får förhinder, du kan väl göra detsamma?

  • muggles

    Flamman: fy vad du och dina flickor får stå ut med!

    EA: skickar en påse kramar om du läser...

    MSW: spännande! Du kommer väl in här och rapporterar om vad det blev sedan?

Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård