• muggles

    I vått&torrt när midvinternattens köld är hård

    ingenjörsbruden skrev 2012-01-09 15:52:10 följande:
    *Kopierar o sparar* Vilken temperatur kör du på ugnen?
    Igår testade jag 125 grader, tog ca 45 min tills laxen var 58 grader.
    Lax ska ju tillagas på låg värme men vi brukar nog ha högre värme än så, ca 175 el högre.
  • muggles

    Märks det att vi bor i fiskens högborg?!

  • muggles

    Sept: ska inhandla ingefära och testa ditt recept, låter jättegott!

  • muggles

    Jag är helt slut i huvudet av att umgås med en 4-åring hela dagen (studeiedag på dagis). Hon pratar i ett kör!!!! Mest varförfrågor som man måste svara på, annars upprepas de. Och ofta saker som man måste tänka till på, suck Hitta på bra svar hela dagen lång kan göra en trött. Helt plötsligt känns det inte så dumt att börja jobba...  Är det någon som förstår vad jag menar? Puh...

  • muggles
    Heloise skrev 2012-01-09 22:48:02 följande:
    Flamman, du kan ju prova Jag har aldrig lyckats få den att hålla i hop med lägre fetthalt och det ser förjävligt ut när den skurit sig, även om smaken kanske inte är så tokig. Det skulle kanske gå om man, tinar fisken, torkar den så att det inte finns så mkt vätska kvar och så kanske reder av såsen en aning. Det kan vara värt att prova, men det är ju vinet som gör att det skär sig Utan vin, ingen god sås

    Jag räknar också points men potatis är inte så mkt( om man tar 2 och en stor portion sallad) och spättan är ju "billig" eller spar den till helgen. Jag har faktiskt frångått de magra alternativen mer och mer och använder hellre lite mellangrädde/vispgrädde än minimat.  Fast det är ju för att man måste krydda arslet av sig med de magra alt Dessutom är det ju egentligen helt fel för oss, eftersom E ska äta de magra alternativen *suck*.
    Jag har precis hört av en kompis som är väldigt påläst att ju fetare mjölkprodukter desto bättre. Det är tydligen mer mjölksocker (?) i de lättare alternativen. Så bäst är typ turkisk youghurt, sämst lättfil/lättyoughurt etc. För övrigt finns det studier som visar att lightprodukter får människor att äta en större mängd...
  • muggles

    Heloise: tack för spättarecept! Du var kock va?! Vi har ett googledokument med vardagsmat (som inspiration när den tryter) och det behöver fyllas på!

  • muggles

    Flamman: jag har ju inte haft kontakt med min pappa sedan jag var 15 år men jag har haft bra relation med andra män i samma ålder (tex min morbror), så jag tycker inte jag har saknat manliga förebilder. Dessutom - om du ursäktar - tycker jag att musikern är en mycket bättre manlig förebild än flickornas riktiga pappa. Säkert mkt kultur också, men det där machostuken har jag svårt för. Vore tråkigt om de växte upp och drogs till den typen av män som behandlar dem illa...?

  • muggles

    Jag kan också säga att jag som kör LCHF-stuk vet att det är fettet man blir mätt på. Det som gör att LCHF funkar (för viktnedgång) är att man äter fett vilket ger mättnadskänsla och protein som gör att mättnadskänslan håller i sig länge och dessutom får man inget kraftigt insulinpåslag (dvs inget godissug). Så kontentan är att man äter en mindre mängd mat => går ner i vikt. Även om man inte tror på LCHF el vill köra just det stuket så tror jag definitivt att man ska skippa lightprodukter. Och så kan man som Heloise säger minska ner på tex potatisarna. (Själv äter jag också potatis men ganska liten mängd, jag är inte speciellt rabiat LCHF:are. Jag har bara upptäckt att det är ett lätt sätt att hålla sin vikt och ändå få äta det man vill, dvs sås )

  • muggles

    Lanovia: det känns faktiskt helt ok att börja jobba igen. Det har börjat snurra i huvudet den senaste månaden och nu börjar jag känna mig "färdig" med mammaledigheten. Sedan tror jag att jag kommer att sakna A och B massor när jag börjar jobba men det går nog bra. Jag ska vara hemma en fredag i månaden i vår och långledig i sommar så det blir nog bra.

    Jag tror eg på att äta allsidigt, dvs även kolhydrater. Men problemet i vår kultur är att vi äter alldeles för mycket kolhydrater. Det var ok förr att äta ett lass potatis när man sedan skulle ut och jobba på fälten. Men nu när vi bara sitter så räcker det med kanske 1-2 små potatisar på tallriken. Hellre fylla på med andra grönsaker så som broccoli, blomkål, paprika, avocado (ok det är väl eg en frukt) osv. Och sedan alla kakor, bullar, saft, läsk, choklad som vi mölar i oss till vardags. Tänker man "bort med kolhyderater" så försvinner även det, vilket nog är det stora. Jag försöker hålla mig till bullfika bara på helgen (funkar inte alltid, jag är som sagt inte rabiat) och på vardagen försöker jag ta en macka istället el bara en kaffe. Jag vill även lära Moa att man inte bör äta bullar varje dag och då kan jag ju inte sitta där och äta själv

Svar på tråden I vått&torrt när midvinternattens köld är hård