Inlägg från: Karamellen |Visa alla inlägg
  • Karamellen

    Arbetsfördelning i hemmet?

    Jag gör det mesta hemma, han gör typiska "kalrgrejor" som att byta trasiga lampor, gå ut med soprna, bära ner tunga grejor i förrådet, fixar allt som ska fixas med bilen (jag tankar den inte ens). Vi är nog ett praktexemplat av traditionella könsroller.. Ett skräckexempel helt enkelt.


    Men å andra sidan... Jag har inget intresse alls av att byta däck eller tvätta bilen. Att gå ut med sopor är nått jag gärna slipper och jag har ett litet kontrollbehov som gör att jag vill städa på mitt sätt och därför tycker jag bäst om att göra det själv. det bästa som finns är när sambon åker till sina föräldrar en lördag och tar med sig dottern. Då får jag en hel dag för mig själv då jag kan städa ostört! *underbart*!


    Jag har dessutom varit arbetslös, sjukskriven, pluggat hemifrån samt varit föräldraledig de senaste åren så jag har ju liksom varit hemma på heltid, därmed har det liksom blivit så att jag städar på dagen och så kan vi mysa tillsammans på kvällen. 


    Om jag skulle börja jobba heltid kommer vi nog dela mer på hushållssysslorna tror jag. Om jag låter honom göra det vill säga (borde behöva släppa lite på mitt kontrollbehov när det gäller "mitt sätt att städa" )
    Detta grälar vi ytterst sälla om, men visst händer det nån gång att man lackar ur på varandra

  • Karamellen
    JustMeAndMyLove skrev 2010-11-19 21:24:58 följande:
    Är det bara vi som har vå helt olika sätt att städa på också? Min sambo kan gå igång och skrubba skåpsluckor och väggar eller ugnen trots att det är stökigt på golv och bord osv. Vilket gör mig alldeles galen, hehe. Jag tycker man städar så det ser bar ut först SEN kan man ta tag i extragrejer :P
    *asg*

    Påminner om när vi bodde i vår tvåa och skulle få besök ganska snart. Hemmet ser ut som hej kom och hjälp mig och sambon säger "jag tar hallen så tar du köket"
    Sagt och gjort, jag röjer så snabbt jag bara kan osv, när jag är klar tittar jag ut i hallen där min sambo sitter på golvet och har dragit ut HELA hallgarderoben för att börja städa där!



    Men hallå, liksom! När man har bråttom och behöver röja det värsta snabbt, då kastar man ju in saker i garderoben, inte drar man ut allt i hallen för att börja sortera!


  • Karamellen
    JustMeAndMyLove skrev 2010-11-20 13:43:49 följande:
    Ja, varför bråkar vi här hemma än trots att vi har diskmaskin! Det är så himla löjligt och det hände senast igår.  Vi sm bott ihop utan diskmaskin borde uppskatta det extra mycket, men det verkar som om man snabbt blir bortskämd!
    Haha, kan bara instämma

    Herregud, då vi fick dottern och amning tjorvade. Hej och hå vilket jobb det var med dessa förbannade nappflaskor som ständigt skulle (hand)diskas! Och så fick vi diskmaskin! UNDERBART!
    Och häromdagen muttrade vi nog både jag och sambon om vem som skulle behöva ta itu med det otrooooligt jobbiga momentet att plocka ur den!
    *skäms lite*


Svar på tråden Arbetsfördelning i hemmet?