• Nali

    Arbetsfördelning i hemmet?

    Här lagar jag för det mesta mat, gillar att laga mat så det passar men han kan lika gärna laga mat också, inga problem och så är bra på det med. Handlar gör vi båda två, men jag handlar ju lite varje dag. Kläder kan både han och jag handla med, jag har lite bättre koll på vad barnen har för kläder i garderoberna. Han tvättar nog lite mer än mig men jag viker oftast och lägger in. Jag dammar mer och putsar fönster, organiserar och rensar. Dammsugaren är hans bästa vän så den hugger han oftast tag i direkt när han kommer hem från jobbet, moppar golv och städar toaletter så gör även jag. Det mesta delar vi på, byta däck gör han och vissa andra saker gör han om det behöver bytas något på en bil eller sågas några större projekt. Annars målar jag, spacklar och skruvar, det jag inte kan lär jag mig.

    Vi har inga tjafs o vad som ska göras, vi hjälps åt med allt. Jag var själv med mina tre barn i tio månader plus att jag innan i mitt tidigare förhållande gjorde det mesta. Han var också själv ett halvår med sina tre barn så han var också van att göra allt plus att han också gjorde väldigt mycket innan i sitt förhållande. Han tar med så många barn vill om han ska göra något och det är aldrig något problem med något. Jag gör samma sak, handlar med sex barn och åker iväg med dom själv om vi ska göra något. Vi har samma inställning, jobbar på så vi får det som vi vill ha det tillsammans. En väldigt stor kontrast från hur man har haft det innan. Sagolikt minst sagt. I mitt tidigare förhållande var det omöjligt med solidaritet och ansvar, hur mycket jag än försökte gick det inte. Kanske handlar om vad man har för inställning till ordning och städning osv. med.

    Vi har tillsammans sex barn i åldrarna 3-10 år. Nu är jag för tillfället "hemmamamma" och gör mina egna kreativa projekt vid sidan om så jag lämnar och hämtar barn varje dag från skolan, fixar mellanmål och hittar på saker med barnen, sjkutsar till kompisar, har kompisar här. Trots att han jobbar och jag är hemma hjälps vi ändå åt med allt , mitt jobb är att finnas för barnen och det är fullt upp med fem barn som bor här hela tiden och så ett sjätte som är här varannan vecka fyra dagar. Superordning hela tiden har vi ju inte heller, en del beror på att jag pysslar med mitt och att jag tycker barnen måste få hålla på med pennor och färg och spel. Vet inte hur många teckningar dom gör varje dag här hemma. Många gånger prioriterar jag att titta på en film med barnen eller pyssla med dom eller åka iväg istället för att ständigt städa, sambon och jag kör kvällsrace och plockar, identifierar stökproblem och eliminerar det som är möjligt så saker blir lättare.

Svar på tråden Arbetsfördelning i hemmet?