• moonlightgirl

    Ni som lagar maten själva till bröllopet

    Ni som lagar maten själva hur många gäster ska ni ha på erat bröllop?
    Vad ska ni laga för mat? Ska ni ha vanlig buffé eller buffé med förrätt innan, ska ni ha efterrätt eller hoppa vidare på tårtan direkt eller ska ni ha på något annat sätt??

    Hur gör ni med alkohol??
    Jag är alldeles villrådig.
    Snälla hjälp mig.  =)

  • Svar på tråden Ni som lagar maten själva till bröllopet
  • ClaraH

    Är det någon som vet om det finns kylboxar att hyra någonstans i Stockholm? Känns som att det är lite problem med transporten av all mat hemifrån och till festlokalen.

    Sen har jag ett problem till som jag inte riktigt vet hur vi ska lösa. Vi har bara en ugn och ska värma potatisgratäng till 90 pers. Får göra det i omgångar på något sätt och varma på de första igen innan de åker ut till borden.

    Behöver också köks- och serveringspersonal, någon som har ett tips om det i Stockholm?


  • Maria Rebecca

     


    ClaraH skrev 2010-11-25 12:43:53 följande:
    Är det någon som vet om det finns kylboxar att hyra någonstans i Stockholm? Känns som att det är lite problem med transporten av all mat hemifrån och till festlokalen.Sen har jag ett problem till som jag inte riktigt vet hur vi ska lösa. Vi har bara en ugn och ska värma potatisgratäng till 90 pers. Får göra det i omgångar på något sätt och varma på de första igen innan de åker ut till borden. Behöver också köks- och serveringspersonal, någon som har ett tips om det i Stockholm?

    Är det en värmluftsugn eller vanlig ugn?

  • Maria Rebecca

     


    Maria Rebecca skrev 2010-11-27 09:44:46 följande:
      Är det en värmluftsugn eller vanlig ugn?

    Menar naturligtvis varmluftsugn. :) P.s. Får du tag på stora plastlådor och eller hinkar kan du lägga ispåsar i botten, och sen maten ovanpå med plast emellan för att slippa frysskador.  Plastfilm eller lock gör att kylan håller för transport.

  • ClaraH

    Jo, det är varmluftsugn, så man kan få in fera samtidigt, men det är ju till 90 personer så man måste ändå värma dem i omgångar. jag får prova lite hemma och ser hur lång tid det tar att värma upp och hur snabbs de kallnar, måste ha folie till hands förstås.

  • 20110101

    Hallå tjejer!
    Läst era inlägg... tänk på att 150gkött/ person är tilllagad vikt... Så 200g rått brukar man räkna.

    Vilket vin var det som var billigt och gott?

    Det finns frigolitlådor som håller värmen bra (åtminsone en timma)- kolla med nån fiskfirma- de brukar leverera i sådana. PÅ claes ohlsson har de stora vita plastbackar om du ville ha med det kalla.

    Kolla vad en cateringfirma tar för bara potatisgratäng+ utkörning. Behöver inte bli så dyrt..:)+ att de kommer varmt.

    Vi ska ha vårat bröllop ute på en ö, och jag tror vi blir ca 80personer... Har lite ångest för mat och disk redan nu kan jag säga..:/

    Ha det bra/ 2011

  • ClaraH

    Det har ordnat sig med värmeskåp. Jag pratade med min syrra och sa att hennes man ordnar det, han jobbar som kock. Väldigt skönt att det ordnae sig. Dessutom får jag henne som hjälp i köket innan festen börjar. det var också skönt. Hon jobbar dessutom met mat i vanliga fall.

  • SofiaSundkvist

    Vi tänkte/tänker ha köttfärslimpa, hasselbackspotattis och svampsås. Jag och släktet tänkte laga limporna och sånt på förhand, frysa in och sen värma upp på bröllopet. Det skulle serveras med sallad och bröd. Tycker att det låter som en vettig meny som barnen också skulle gilla. Nu är det bara det att mamma och svärmor har slagit ihop sig och säger att vi inte "får" ha det för att det inte kommer att lyckas och bli torrt. Åh, jag blir så arg... Så vi får se hur det blir!

  • ClaraH

     


    SofiaSundkvist skrev 2010-12-07 13:12:06 följande:
    Vi tänkte/tänker ha köttfärslimpa, hasselbackspotattis och svampsås. Jag och släktet tänkte laga limporna och sånt på förhand, frysa in och sen värma upp på bröllopet. Det skulle serveras med sallad och bröd. Tycker att det låter som en vettig meny som barnen också skulle gilla. Nu är det bara det att mamma och svärmor har slagit ihop sig och säger att vi inte "får" ha det för att det inte kommer att lyckas och bli torrt. Åh, jag blir så arg... Så vi får se hur det blir!

    Jag skulle nog också vara lite rädd för att det blir torrt om man ska värma upp dem igen. Alternativt kan man tina i kylskåp och sin skiva upp dem tunnt (kallt) och hälla på en mycket varm sås, då kan de behålla "fukten".


  • Nali

    Men brukar hemmagjorda köttbullar bli torra om man fryst dom?

  • GnuGS

    Jag kan rekommendera att ha ostbuffé! Det hade vi när min M2B fyllde jämnt tidigare. Han hade köpt massor av ostar till grossistpris, och serverade det istället för efterrätt. (Annars hade vi ingen buffé, utan förrätt och huvudrätt serverad vid bordet.) Folk blev otroligt glatt överraskade över ostarna, för det var inte några trötta och smaklösa Brietårtor, utan en blandning av flera sorters riktigt goda ostar som många glatt tog om av. Det kostade bara cirka 2 000:- för drygt 90 gäster. Vi ska ha det på bröllopsfesten också!

  • Nali
    GnuGS skrev 2010-12-07 20:01:24 följande:
    Jag kan rekommendera att ha ostbuffé! Det hade vi när min M2B fyllde jämnt tidigare. Han hade köpt massor av ostar till grossistpris, och serverade det istället för efterrätt. (Annars hade vi ingen buffé, utan förrätt och huvudrätt serverad vid bordet.) Folk blev otroligt glatt överraskade över ostarna, för det var inte några trötta och smaklösa Brietårtor, utan en blandning av flera sorters riktigt goda ostar som många glatt tog om av. Det kostade bara cirka 2 000:- för drygt 90 gäster. Vi ska ha det på bröllopsfesten också!
    Menar du att man byter det mot efterrätten då?
  • GnuGS
    GnuGS skrev 2010-12-07 20:01:24 följande:
    Jag kan rekommendera att ha ostbuffé! Det hade vi när min M2B fyllde jämnt tidigare. Han hade köpt massor av ostar till grossistpris, och serverade det istället för efterrätt. (Annars hade vi ingen buffé, utan förrätt och huvudrätt serverade vid bordet.) Folk blev otroligt glatt överraskade över ostarna, för det var inte några trötta och smaklösa Brietårtor, utan en blandning av flera sorters riktigt goda ostar som många glatt tog om av. Det kostade bara cirka 2 000:- för drygt 90 gäster. Vi ska ha det på bröllopsfesten också!
    Kan lägga till som ett allmänt tips att min M2B fått mig att inse vikten av att verkligen låta ostar vara rumstemperade när man äter dem. De ligger numera framme ur kylskåpet lääänge...innan vi äter dem. Otroligt stor skillnad i smak! Även på bra restauranger missar de detta, inser jag nu.
Svar på tråden Ni som lagar maten själva till bröllopet