Inlägg från: SnartFruSir |Visa alla inlägg
  • SnartFruSir

    Gluten och laktosfri efterrätt/tårta/bakelse!

    Mousse har jag aldrig haft mjöl i vad jag kan minnas :)

    En supergod mousse med vit choklad (obs kolla så att chokladen är glutenfri)


    8 port


    2 dl vispgrädde
    150 g vit choklad
    1 ägg
    1 dl Kesella vanilj ( eller kvarg)
    färska bär, t ex hallon eller blåbär

    Gör så här


    Vispa grädden. Smält chokladen på svag värme i vattenbad så att den precis bara smälter. Vispa upp ägget och tillsätt chokladen under kraftig omrörning. Rör ner kvarg och sist grädden. Häll upp moussen i små glas. Låt glasen stå i kylen ca 1 tim. Toppa moussen med bär.

    Kan även göras flera dagar i förväg. :)
  • SnartFruSir

    skit. Kom precis på att choklad oftast innehåller mjölkprotein. Men det finns ju andra mousser man kan göra där man kan ha i laktosfri grädde och ta kvarg (laktosfri kesella) istället. Och som sagt, så vitt jag vet, glutenfritt.

  • SnartFruSir
    Fröken Söt skrev 2011-01-13 23:02:08 följande:
    Mjölkproteinallergi och laktosintolerans är två helt olika saker. Laktos är mjölksocker.
    Kvarg är inte laktosfritt, däremot så har valio en laktosfri variant har jag för mig.
    Ja, som heter Kvarg...
    Min laktosintoleranta svägerska tål inte heller mjölkprotein. I den vita choklad jag köper står det dessutom att den innehåller både laktos och mjölkprotein.

    Hur som haver, choklad kan vara dum smaksättare vid allergier.
Svar på tråden Gluten och laktosfri efterrätt/tårta/bakelse!