Inlägg från: Kattpoet |Visa alla inlägg
  • Kattpoet

    behöver tips på norrländsk buffé

    Trattkantareller är mer norrländskt än murklor.

    Tjärlknul på älgstek, det är gott det med trattkantarell sås. 
    Något med getemese eller getost, för det är norrländskt, eller varför inte en  bricka med Åsbergets ostar?

    Min bröllopstårta  hade hjortonmarmelad  i  sig eftersom  jag är uppvuxen med  ångermanländsk mormor och mamma och det var en del av min barndom, att gå på myrn och plocka bär. 

  • Kattpoet

    Jag har sett  lax och hjorton förätter men jag aldrig ätit det.   Löjrom är väl norrländskt med?

    Man kan ju ha inbakad brie med hjorton, det väldigt gott.  

    Renstek  eller kall skuren  rökt renkött är ju mumma med, jag sitter och funderar vad som är typisk med norrland, det är ju så stort och jag frågade mamma  och då blev mandelpotatis och  rengbåge. 

  • Kattpoet

    Ja just det  åkerbär likör, åkerbär är norrland för mig, men nackdelen är att man kan bara få tag i åkerbärslikör i Finland numera.

    Det finns ju hjortonsvin,  hjorton likör som man kan ha till efterätten. 

Svar på tråden behöver tips på norrländsk buffé