Inlägg från: KhiraLii |Visa alla inlägg
  • KhiraLii

    Vad är skillnaden mellan bröllopstårta och vanlig tårta?

    Etheleglin skrev 2011-01-17 13:19:37 följande:
    Och jag tycker att det inte finns en enda som inte är degig. Just därför kör vi på mousse.

    Tycker du verkligen det? Min syster jobbar i USA med att göra bröllopstårtor (och andra tårtor). Hon har bara hållit på i två år och jag tycker verkligen att det syns skillnad mellan hennes och de som har hållit på längre. Likaså glänser prinsesstårtor på ett väldigt osnyggt sätt om man köper de på Maxi jämfört med hos ett riktigt bageri.

    Och om man har budgeterat för att lägga 2000-3000:- på tårtan, vad gör det? Man får det man vill ha. För somliga är tårtan viktig, för andra inte. För oss (två studenter med barn, som jobbat innan studierna) är det inga problem att lägga den summan, det är bara att låta bli att köpa nya vinterskor ett år så har det gått på ett ut. Vi väljer hellre det och att vi sedan kan säga att vi fick bröllopet precis som vi vill ha. Köpa nytt hus kommer vi ändå kunna göra om något år.
    Vi har också funderat på att låta Günther baka tårtorna, gammal Ulricehamnare som man är. Bor ni i närheten? Jag kan tänka mig att han är ganska upptagen så har ni fått besked om att det är han personligen som gör tårtan eller någon annan på konditoriet?
  • KhiraLii

    Marsipan som material är varken dyrare eller billigare än de endra alternativen men man väljer oftast att göra bröllopstårtor i SP för att det är hållbarare och smidigare material att jobba med. Det är lättare att garantera för en konditor att SP inte börjar svettas och då väljer denna såklart detta då det lär dröja länge innan tårtan serveras, den skall klara transporter etc. Så nej SP är inte "finare" än marsipan men det är betydligt mer praktiskt. Plus att SP kan fås helt kritvit och det går ej med marsipan.

Svar på tråden Vad är skillnaden mellan bröllopstårta och vanlig tårta?