• mazlin

    Vad är skillnaden mellan bröllopstårta och vanlig tårta?

    Det här med bröllopstårta, vad innehåller en bröllopstårta? 
    Det kostar runt 40-50kr/bit och en tårta på ica eller hos konditoriet är billigare.
    Vad är skillnaden mellan bröllopstårta och vanlig tårta? 

  • Svar på tråden Vad är skillnaden mellan bröllopstårta och vanlig tårta?
  • skruttisOmuffis
    sacki79 skrev 2011-01-17 17:22:57 följande:
    Så ni som aldrig sett "svettiga" marsipantårtor har nog bara glufsat i er den innan den hunnit komma till det stadiet Glad
    Hahaha...
    Jag tror att att ögat ser olika saker...antingen ser man en fin helhet eller så sitter man och stirrar på detaljer...

    Och precis som du säger så glufsar nog även de flesta gästerna på ett bröllop i sig tårtan så fort de fått en bit...
    Så länge inte brudparet själva störs av glansig marsipan så är det nog inte en kotte som kommer ha något att anmärka på...
    Alla som själva är i branshen har alltid något att anmärka på när någon tycker att budget är minst lika fint. Och varför skulle proffsen inte göra det? Man försvarar ju vikten av sitt yrke
  • Emblas Mamma
    sacki79 skrev 2011-01-17 17:22:57 följande:
    Alla marsipantårtor börjag svettas efter ett tag (blir glansiga). Hur fort detta sker beror bara på om det är sommar och fuktig luft eller om det är vinter och tort, hur länge den står framme och om den är fodrad med grädde eller en smörkräm... Så enkelt är det. Alla marsipantårtor blir alltså glansiga om de inte äts upp inom inte allt för lång tid. Så ni som aldrig sett "svettiga" marsipantårtor har nog bara glufsat i er den innan den hunnit komma till det stadiet Glad
    Vad bra att vi fått det uppklarat , då vet vi ju att såkallade "bröllopstårtor" också kan svettas ;)

    Och ja, jag har inte sett en sån tårta och då har den ändå stått i kylen hemma flera timmar och ändå inte "svettats"
    så vi har kanske bra kvalité ändå:)
    det är inte bara riktiga bröllopstårtor som "måste" vara bäst i allt ;)
  • Emblas Mamma
    Sebastiána skrev 2011-01-17 16:31:05 följande:
    Vi har hoppat över både vinterkängor och sommarkappa och använder pengarna till fotograf och liveband

    Skämt åsido. Klart man prioriterar olika. Vi vet att den här hallontårtan är god. Vi tycker inte att det är värt pengarna att betala det dubbla bara för att få den bröllopsdekorerad.
    Ja det är bra vi prioriterar olika - man KAN faktiskt inte ha råd med allt!
    that's life!

    JAg lägger hur mycket som helst på mitt bröllop men jag ÄLSKAR marsipantårta - då gör det väl inget om jag använder det som bröllopstårta? För som du säger så tar vi ju det vi tycker om!

    Själv var jag på ett bröllop där dom lagt ut flera tusen på en tårta och det var tamejfan något av det vidrigaste jag smakat. Tyvärr var det kanske inte min grej - och då säger jag inte heller att ALLA dyra bröllopstårtor är äckliga för det. Jag säger bara att dom behöver inte vara goda bara för att dom är fina..

    Allså, vi älskar marsipantårta och kommer ha det! Alltså slipper vi lägga 3000 på en tårta vi INTE vill ha. Kan istället lägga det på en ÄNNU lyxigare bröllopsresa eller liknande ;)
    Men jag tycker inte alls den är degig för det.

    Sen tycker jag synd om alla som verkligen är duktiga och anstränger sig att baka själva - och någon kommer med en nedlåtande kommentar om att deras tårtor skulel vara degiga och mindre fina!
    Hur kan man veta de innan man sett och smakat tårtan i fråga?
    Jag säger bara att många är otroligt duktiga och kan lägga både tid och energi och få fantastiska tårtor!

    Tårtorna på konditoriet är ju faktiskt inte maskingjorda heller - ni får ursäka, ni gör ett TOPPENjobb, men det finns ett fåtal där ute som faktiskt kan göra jobbet minst lika bra som ni:)
    inte alla men några!
    det får man leva med :)
  • KhiraLii
    Etheleglin skrev 2011-01-17 13:19:37 följande:
    Och jag tycker att det inte finns en enda som inte är degig. Just därför kör vi på mousse.

    Tycker du verkligen det? Min syster jobbar i USA med att göra bröllopstårtor (och andra tårtor). Hon har bara hållit på i två år och jag tycker verkligen att det syns skillnad mellan hennes och de som har hållit på längre. Likaså glänser prinsesstårtor på ett väldigt osnyggt sätt om man köper de på Maxi jämfört med hos ett riktigt bageri.

    Och om man har budgeterat för att lägga 2000-3000:- på tårtan, vad gör det? Man får det man vill ha. För somliga är tårtan viktig, för andra inte. För oss (två studenter med barn, som jobbat innan studierna) är det inga problem att lägga den summan, det är bara att låta bli att köpa nya vinterskor ett år så har det gått på ett ut. Vi väljer hellre det och att vi sedan kan säga att vi fick bröllopet precis som vi vill ha. Köpa nytt hus kommer vi ändå kunna göra om något år.
    Vi har också funderat på att låta Günther baka tårtorna, gammal Ulricehamnare som man är. Bor ni i närheten? Jag kan tänka mig att han är ganska upptagen så har ni fått besked om att det är han personligen som gör tårtan eller någon annan på konditoriet?
  • sacki79
    Emblas Mamma skrev 2011-01-17 17:54:31 följande:
    Vad bra att vi fått det uppklarat , då vet vi ju att såkallade "bröllopstårtor" också kan svettas ;)

    Och ja, jag har inte sett en sån tårta och då har den ändå stått i kylen hemma flera timmar och ändå inte "svettats"
    så vi har kanske bra kvalité ändå:)
    det är inte bara riktiga bröllopstårtor som "måste" vara bäst i allt ;)
    jo fast vi pratar minst ett dygn här alltså, inte några timmar... men jaja, ni kanske har nån super "kvalle" på marsipanen ni använder som absolut inte kan börja "svettas" Sälj den vidare till konditorier, jag lovar dig att den kommer att göra succé... =)
  • Emblas Mamma

    Ja jag har aldrig behövt köpa tårta mer än ett halvt dyn innan. Frågan är om marsipanen är en super exklusiv kvalité på bageri eller likadan som vanlig marsipan också gjord på bageri!?! Är det olika marsipan sorter?! För att man betalar flera tusen mer då är det en annan sort? Eller?


  • Emblas Mamma
    sacki79 skrev 2011-01-17 20:08:42 följande:
    jo fast vi pratar minst ett dygn här alltså, inte några timmar... men jaja, ni kanske har nån super "kvalle" på marsipanen ni använder som absolut inte kan börja "svettas" Sälj den vidare till konditorier, jag lovar dig att den kommer att göra succé... =)
    Jo som sagt: BRÖLLOPSTÅRTEMARSIPAN är väl PRECIS samma marsipan som vanlig marsipan om man köper en bröllopstårta I marsipan eller en VANLIG tårta I marsipan på exkat samma bageri?

    Jag frågade efter meningen med att betala flera tusen på en tårta som ändå kommer "svettas" som ni säger när jag lika gärna kan beställa en vanlig?
  • Emblas Mamma

    Konstigt att ingen mer här är upprörd över att "en viss person" bojkottar era tårtor - ni som bakar själva (jag gör dock inte det)

    Tycker det är konstigt att ni nte vill försvara er? Tycker ni att ni är äckliga och ofina och att era tårtor är degiga?
    ;)


  • turbovampyria
    mazlin skrev 2011-01-17 11:54:47 följande:
    Nästa fråga då.. 
    Vad har eller ska eran bröllopstårta innehålla?
     
    Jag vet inte riktigt. Jag tror det blir en tårta med jordgubb och rabarbermousse. Min kompis som är konditor ska göra den till mig. Han brukar baka grymt goda tårtor. Jag har sagt att jag vill ha något somrigt och gott. Det blir väl en liten överraskning när vi smakar den.
  • moonlightgirl
    skruttisOmuffis skrev 2011-01-17 10:48:22 följande:
    Inte?!

    Jag lägger upp den igen då...

    Ser du den nu?


    Nu syns den. Vad fint.
Svar på tråden Vad är skillnaden mellan bröllopstårta och vanlig tårta?