• petitemoi

    När brukar man skicka ut inbjudningar?

    När skickar ni ut inbjudan?
    Då min kille är norsk, och jag är halvnorsk har vi otroligt mycket folk som skall komma ner från Norge till brölloppet och undrar bär man skall börja skicka ut inbjudningskort?

    Det skall ju inte vara för tidigt, men samtidigt så krävs det lite mer planering för våra gäster då de som är längst bort ifrån skall färdas 100mil:S

    Bröllopet skall ske i november, men undrar som sagt:
    När skickar man ut inbjudningar, vad är vanligt?

  • Svar på tråden När brukar man skicka ut inbjudningar?
  • Niini

    Jaa-aa.. 6 månader om det behöver bokas några flyg. Annars tycker jag nog 4 mån räcker :) Man brukar ju säga 6-8 veckor för "normala" inbjudningar.

  • Helena Mikael

    Vi gifter oss i Juli och vi skickar ut dem nu nästa vecka.
    Men det är ju för att folk vill planera in semestrar och liknande och då vill vi vara ute i god tid.
    Men få ut dem så snart som möjligt så har ju alla era Norska vänner tid att både planera in resan till Sverige + att biljetterna är billigare ju tidigare man bokar.

  • annicka

    Vi gifter oss i mitten av juli och kommer att skicka våra så att de - förhoppningsvis - kommer fram på Alla Hjärtans Dag, alltså 5 månader innan. Vi komemr att ha ganska mycket långväga gäster och jag skulle säga att det är bra att skicka inbjudningarna 5-6 månader innan.

  • Aniara4

    Man kan ju alltid förvarna i god tid även om man väntar med den formella inbjudan. Vi har bara meddelat "save the date" väldigt enkelt via mail eller telefon, så att folk inte bokar in något annat den dagen. Sen får de fina inbjudningar lite längre fram!

  • jossann
    Aniara4 skrev 2011-01-19 12:46:42 följande:
    Man kan ju alltid förvarna i god tid även om man väntar med den formella inbjudan. Vi har bara meddelat "save the date" väldigt enkelt via mail eller telefon, så att folk inte bokar in något annat den dagen. Sen får de fina inbjudningar lite längre fram!
    Hur långt innan skickade ni ut "save the date" då? :)
  • Aniara4
    jossann skrev 2011-01-19 13:09:02 följande:
    Hur långt innan skickade ni ut "save the date" då? :)
    Vi har just gjort det och ska gifta oss i början av september... Men som sagt, vi gjorde det inte särskilt formellt med tjusiga kort eller så, utan talade bara om för folk att vi hade bestämt oss för att gifta oss den dagen så att de vet.

    Några har vi inte meddelat än eftersom vi inte är helt 100 på gästlistan, men de kommer att få veta så snart vi är säkra.
  • AnnC81

    Tycker också att save the date är en bra lösning i detta fall, det kan man nog skicka ut ganska långt före. Gör det så snart som möjligt tycker jag :)


    21 maj 2011
  • 1700tal

    Våra utlandsgäster kommer få save-the-date 10-12 mån innan, långväga svenska gäster (vilket är ca hälften av gästerna) får save-the-date nåt halvår innan. Sen skickar vi inbjudningarna några månader innan..

  • prinsessanogrodan

    Vi var ute i extremt god tid. Vi gifter oss 4/6 och vi skickade ut inbjudningarna precis innan jul. Vi skickade inbjudningarna så tidigt dels som en överraskning (vi hade hållt det hemligt för att kunna överraska vid lämpligt tillfälle, jul var ett bra tillfälle tyckte vi) och dels på grund av hur våra gäster har det med jobb och resväg etc.
    Vi har några gäster som jobbar kvällar,helger,nätter osv och som jobbar i yrken där sommarschemat med vikarier läggs lååångt i förväg och där man inte kan komma 2 månader innan och vilja få ledigt och gäster som ska åka en bit och gäster som vi visste vill ordna barnvakt osv  och så är det ju en tid på året där folk kanske vill resa, det är avslutningstider på skolor och dagis och så är det långhelg så vi tog det säkra före det osäkra och INGEN har klagat, INGEN har tyckt att de fick inbjudningarna förtidigt.

    Så det beror väl på hur ens gäster har det med jobb, möjligheter att få ledigt, om gästerna ska åka långt och behöver boka flygbiljetter/tågbiljetter eller liknande. Om man vet att ens gäster har jobb där man jobbar må-fre och man vet att de inte brukar ha svårt att få ledigt och man vet att gästerna inte brukar planera resor och sånt långt i förväg så är det ju inga problem med att skicka inbjudningarna 2-3 månader innan.

  • petitemoi

    Ok:) tack för alla svar!

    Känns som att save the date, sms eller mail kan vara ett bra allternativ ju och sedan skicka inbjudningar några månader innan, tror det blir det bästa:D

    det finns altid gott om råd här på sidan:)
    Tack!

  • TheD

    Vi gifter oss i augusti och gäster från USA fick save the date fick vid jul och några andra gäster fick save the date vid nyår :)

    Men själva inbjudningskorten kommer skickas i februari.

Svar på tråden När brukar man skicka ut inbjudningar?