Hanna och Petter skrev 2011-02-01 20:01:38 följande:
Vi ska ha sittande 3-rätters å fixa allt själva, eller just vi kanske inte kommer laga allt, men med hjälp av familjerna, vänner å inhyrd personal. Vi kommer va ca 140 gäster så de blir en del att fixa!
Vi ska ha crustader fyllda med blandad skogssvampsstuvning och en sallad av bladspenat, rostade pinjenötter och granatäpple till förrät.
Till huvudrätt blir de tjälknöl av älgstek (steken(våra 14 stekar :) ska stå i ugnen över natten och sköter sig mestadels själva) med en potatisbakelse med västerbottenost, nån sås och svartvinbärsgelé.
Till efterrätt ska vi ha en bit primadonnaost med hjortronsylt.
Istället för bröllopstårta kommer vi ha glasscheescake (är inte så förtjust i tårta men älskar cheescake!)
Vad good din meny lät!
Vi kommer själva att ha sittande middag för 100 pers, men med en större mottagning på en hembygdsgård innan. Där kommer det serveras snacks,tiltugg av olika slag, smördegssnurror och bål.
På middagen står det först framme orsatunnbrödskorgar (jag kommer från Orsa), med västkuströra i. (Han är från västkusten)
Sen dukar personalen fram väddöskinka (jättegod lokalt rökt skinka), dubbelmarinerat vildsvin (från trakten), potatistårta (gjord en- två dagar innan) svampsås, och vinbärsgelé.
Till efterrätt blir det chokladtryffeltårta med punschgrädde.
Och senare så blir det tårta från Ica. Vit prinsesstårta som vi dekorerar med ägg- och sockerdoppade rosor.
Vi kommer alltså ha 100 gäster, och laga det mesta själva. 6 personer kommer att jobba i personalstyrkan. Tre lägger upp på tallrikar och tre bär ut. Eftersom vi sitter vid mindre bord, så märks det inte så mycket om det dröjer med maten till somliga bord. (Har fått tipset på ett bra antal från en som brukar jobba där på bröllop) Men det skall finnas dryck så att gästerna ändå har något att göra.