Inlägg från: lucia |Visa alla inlägg
  • lucia

    Catering - buffé vs 3-rätters?!

    Hej, hej!

    Vi tänkte först att ha 3 rätters då vi gör förrätten själva för att spara lite på pengarna. Men nu när vi letar alternativ verkar det som att det finns flest bufféalternativ?
    Vi hade tänkt att ha (som alla andra) toastskagen till förrätt, men det kanske man inte har innan buffé? Eller det beror väl på vilken mat man väljer till buffén..

    Vad tycker ni är för- och nackdel med buffé vs 3 rätters? Hur gjorde/gör ni?
    Tips på buffé rätter eller teman? Hur mycket beställde ni och av vad? Räknas 2 barn som 1 person?
    Vet ni eller har ni erfarenhet av någon bra och prisvärd cateringfirma i Kungsbacka eller Göteborg?
     

    Tack för hjälpen!!! 

  • Svar på tråden Catering - buffé vs 3-rätters?!
  • lucia
    Äppelkärna skrev 2011-02-21 10:24:59 följande:
    Vi funderade också över vilket alternativ som kändes bäst innan vi bestämde oss för trerätters. Men jag ser verkligen fördelar med buffé också!
    För oss fick det avgörande bli att vi har ett relativt litet bröllop (ca 40 gäster) och då tyckte vi att det blir så avslappnad och soft stämning med det gästantalet att vi kan riskera viss stelhet vid servering av trerätters. Hade vi bjudit 100 gäster hade vi absolut tagit buffé, för att folk ska kunna röra på sig lite och cirkulera och mingla runt även under middagstiden... Prismässigt skiljer det inte mkt alls vid vår cateringfirma, bara att man får beställa ngt mer personal och porslin vid trerätters men det är ändå en hyfsat marginell skillnad.
    Så tänkte vi! :)
    Det är sant! Vi blir 94 med barn om alla kommer. Blir säkert enklare med buffé då barnen lättare kan välja det de tycker om. Även för dem som inte äter kött osv. Och så behövs inte lika mycket personal...
    Men vad ska man välja för mat som fortfarande känns lite "lyxigt"? 
  • lucia

    Härligt! Tack för alla tips!

    Nu har vi nog bestämt oss. Vi gör förrätt och sedan buffé och till efterrätt blir det bröllopstårtan. Korv med bröd till nattamat. Så får vi prata med våra toastmasters om att styra upp detta med när man ska ta mat och hur man gör med talen. Man kanske ska skriva med i "vett och etikett" i festprogrammet att det anses vara ofint att gå och ta mat under ett tal för att förtydliga detta och underlätta lite för toastmasterna..

Svar på tråden Catering - buffé vs 3-rätters?!