Inlägg från: Lysdioda |Visa alla inlägg
  • Lysdioda

    Catering - buffé vs 3-rätters?!

    Det var många frågor i en och samma tråd.
    Men, ett litet försök att svara hur vi planerat kommer här.
    Vi blir ungefär 60 personer, inga barn under 13 år. 

    Vi väljer buffé för att vi gillar det själva och har blivit mest mätta på det när vi varit på kalas. VI tänker att då får folk plocka vad de vill oavsett om de vill smyga med en graviditet, äter Viktväktare, GI, inte äter kött eller vad som helst. Vi har valt lite medelhavstema, med salami, kyckling soltorkade tomater, oliver, parmaskinka, ostar och sånt. Vi vet att vi kommer ha minst 6 gravida på festen och två glutenintoleranta att också ta hänsyn till. Det glutenfria kommer stå på eget bord, eget bröd, smör, för att inte det ska blandas upp.

    Vi har tänkt ha en förrätt stå på borden, just för att man ska kunna sätta sig direkt och få nåt till livs från start så att säga och för att det inte ska vara så mycket spring i början. Då räknar vi även med att det blir ett par eller tre tal från de mer formella (föräldrar och nåt syskon ev).

    Sen styr toastmastern hur varje "ben" får gå och hämta mat och när alla tagit mat en gång så kommer de sköta talen. De kommer också säga till efter ett eller två till tal att det går bra att ta om mat.

    Förrätten har vi som två utformade ringar, varav den ena fylls med skagenröra och den andra med lax (gravidvänligt). Det hänger typ inte ihop med buffén, men vi tyckte det var en klassiker och därför är vi inte så knussliga med att det ska vara nåt tema helt igenom.

    Vi har tänkt ha all alkoholfri dryck på borden, samt karaffer med vitt och rött vin, ev lite öl också utställt.

    Sen har vi "bar" där man får gå och fylla på när man ändå tar om maten om inte det på bordet räcker till (har räknat tre glas per person till maten).  

    Vi tror inte att det blir så väldigt många tal/gyckel/uppträdanden eftersom min blivande inte gärna står så mycket i centrummen, men, vi har kladdkaka med hallon, glass och grädde till efterrätt  och då passar det också att ta nåt tal.

    Vi ska boka mat för så många som faktiskt kommer. Innan dess ska vi träffa firman och provsmaka och se exempel på portion. Vi har gått på rekommendationer och har bara hört nöjda kunder, bla en kollegas bröllop, mormors födelsedagsmat samt vänner till familjen som haft det till 50-årsfest.

    Vi valde bort trerätters för att det kräver lite mer exakthet från köket, personal, värme och tajming och just för att veta säkert att alla ska äta sånt de kan, tycker om eller vad som.

    Hoppas det var svar på dina frågor.

    Vi ska även ha korv som nattamat, och innan dess står chips och godis på borden tillsammans med "fri" tillgång till bar. Kommer ha två tjejer som sköter den, men vi tar inget betalt för den. Vi tänker att det är bra att det står nån där för ordningens skull.

    Fråga gärna om nåt ska förtydligas.

    Om priset är relevant så betalar vi 150 för buffé, 30 för förrätt, 10 kr per kuvert porslin, och sen 200 kr i timmen per personal (räknar med två) som tar disken och sen drar så snart kladdkakan är uppäten. De sköter alltså inte om disken som blir från baren. Vi räknar också 200 kr person i dryck (kaffe, alkohol och alkoholfritt, blanddricka, lime och sånt i baren). Kladdkakan och det gör vi själva och räknar 15 kr per person (det är i överkant) och korven räknar vi 10 kr per person (beror ju lite på hur många som är kvar när det är dags).

    Sen har vi räknat chips och godis för 500 kr.

Svar på tråden Catering - buffé vs 3-rätters?!