Inlägg från: ClaraH |Visa alla inlägg
  • ClaraH

    En bra budgetmeny?

    Vi ska då ha oxfilé mm och vår meny går på ca 110:- utan dryck. Jag gör det mesta själv så jag tycker inte att det blir dyrt.

    Men annars är ju fläskfilé eller kyckling mycket billigare. Ni kan göra den dubbelmarinerad eller ha kycklingen som kycklingspett. Om ni ska ha buffé tycker jag en rätt i köttväg och kanske en fiskrätt (t.ex. inkokt eller rökt lax) räcker, den kan ni fylla ut med en grekisk sallad och pasta eller bulgursallad, pajer och smör, bröd och ost. Kanske en ost- och kexbricka. Tzatsiki kan vara gott till buffén.

    Men kostnaden beror nog mest på om ni kan göra maten själva eller om ni måste betala personal för det.

  • ClaraH

    det blir dock klart billigast om man måste betala en kock eller har vänner som kan laga gratis. Personalkostnad är mycket dyrare än råvarorna. Hur har ni tänkt där?

    Vi har tänkt att vi tar lite dyrare råvaror, men gör det själva så sparar man massor. Sen är jag väldigt matintresserad så det gör ju också att jag verkligen vill laga maten.

    Om ni inte ska ha fisk så föreslår jag rostbiff (kallskuret) och kycklingspett, det är ju lite olika karaktär på de köttbitarna. Båda går ju bra att servera kallt och göra dagen innan. Om man ill kan man ljumma spetten lite. Potatissallad är ju också bra att komplettera med, många äldre föredrar det istället för pastasallad och bulgursallad.

    Bitar av melon och kanske ananas och jordgubbar är festligt också. Fikonmarmelad till ostbrickan.


  • ClaraH

    Men du kanske kan ha en hårdost till brödet, det skulle nog uppskattas av gästerna.

  • ClaraH

    minipizzor och minipajer är bra buffémat också. Inte dyrare än stora men ser lite lyxigare ut.

Svar på tråden En bra budgetmeny?