Inlägg från: Fröken Söt |Visa alla inlägg
  • Fröken Söt

    Kinaklänningar och gaffel däremellan!

    Okej, hoppar in här istället. Ska beställa klänningen på bilden (men med snörning i ryggen) från Millys.


    De vill göra klänningen i Duchess Satin och Tulle. Vad är det och är det bra? Jag funderar på inbyggd korsett, någon som har beställt med sådan? Går den att ta bort om det blir helfel? Tror ni att man måste ha spetsen under allt bling? Är inte så förtjust i spets. och känner att går det fel någonstans så är det nog där... Jag vill ha klänningen i ljusljus ivory, nästan vit. Vad ska man beställa för färg då? Är det lönt att beställa swarovski chrystals istället för deras beads?
    Många frågor blir det.... Hoppas på lite experthjälp! Skrattande



  • Fröken Söt
    1700tal skrev 2011-04-02 09:35:36 följande:
    Ursnygg klänning först och främst!! Gillar skarpt...

    1. Satin under (kommer inte synas) och tyll ytterst blir nog perfekt. Alternativet som de hade kunnat komma med var ju att ha organza istället men tror tyll blir mkt bättre.
    2. Hur menar du då? Alla klänningar från hyfsade ställen har inbyggd korsett (=skenor/boning/fjädrar) för att de ska sitta bra. Visst skulle de gå att sprätta ut skenorna men då kommer överdelen säcka ihop, särskilt när den är axelbandslös.
    3. Hmm. Om de väljer swarovski kan de iaf sy dem direkt på tyget för det har jag sett massa millybilder på. Jo, har förresten sett när vanliga glaspärlor sys direkt på tyget oxå. Men den kommer ju inte se likadan ut då... Men förstår hur du menar, gillar inte heller spets IHOP med blingblinget. Usch... Var för sig blir det snyggare. Tycker jag iaf.
    4. Då skulle jag ta ivory. Vit ser blå ut och light champagne är mörkare. Sen har inte milly fler brudfärger.
    5. Fråga om priser på båda vettja! Spännen (alltså handsydda på så de liknar ett spänne) är väl det vanligaste att göra med swarovski så de får mkt effekt (många på ett ställe) tror jag kostar ett par tusen extra. Men du betalar styckpris för dem så du kan ju välja så många som din budget tillåter! Men de är sååååå fina!! Har funderat mkt på hur jag ska kunna smyga in lite swarovski på mina klänningar.
    Hihi! Skulle se snyggt ut att plocka ur skenorna! Skrattande
    Som Skumboll säger så menar jag det breda resårbandet som bland annat Enzoani har. Jag är kroppsmodell tunna, men just det där bandet ger mig en grym figur, så jag blev rätt kär i det. Plus att klänningen höll sig uppe utan att trycka över lungorna. Fast bara snörning ger kanske samma effekt? Är lite orolig att spräcka klänningen...

    Klänningen (med inbyggd underkjol, ska man ha det?) kommer att kosta 365 dollar inklusive frakt. Om jag vill ha swarovski så rekommenderade hon 300 st, det skulle då bli 45 dollar extra. Vad tror ni?
  • Fröken Söt

    1700-tal: Denna var det (Blue by Enzoani - Anchorage).
    Jag frågade om inbyggd underkjol, och det var bara att beställa till det (25 dollar). Men tror du att det är bättre att beställa en "lös" kjol istället?
    Nej, iofs hade klänningarna med inbyggd korsett dragkedja i ryggen. Jag vill ha snörning för att jag jobbar på att gå ner i vikt (det går sådär, men jag lever på hoppet).



  • Fröken Söt
    Miceme skrev 2011-04-02 14:37:54 följande:
    Menar du att du är tunn eller beskriver du dig som en tunna? Glad
    Jag har det bandet i klänningen men jag provade inte att knäppa det vid provningen, men jag tycker att klänningen satt uppe ordentligt ändå.
    Jag har rejäla höfter så klänningen har inte en chans att åka neråt!
    Därför frågade jag hur du menade med din kroppsform då det nog är lättare för en klänning att kasa ner om man är tunn!
    Haha! Jag är definitivt en tunna!
    Och det blev ju inte lättare att hålla sig på gå-ner-i-viktspåret när ni börjar prata mat här inne.
  • Fröken Söt

    Vad många snygga klänningar ni har lagt upp här sedan jag kikade in sist! Börjar ju nästan ändra mig igen...

    Ni som vet allt (hehe, ingen press nu), ska man ha inbyggd underkjol eller beställa en lös till? Jag är inte jättesugen på en med ringar, men det är kanske det man ska ha?


  • Fröken Söt
    Fröken Söt skrev 2011-04-04 17:34:48 följande:
    Vad många snygga klänningar ni har lagt upp här sedan jag kikade in sist! Börjar ju nästan ändra mig igen...

    Ni som vet allt (hehe, ingen press nu), ska man ha inbyggd underkjol eller beställa en lös till? Jag är inte jättesugen på en med ringar, men det är kanske det man ska ha?
    Ingen som har koll på detta? Ska beställa från Millys, om det gör någon skillnad.
  • Fröken Söt
    MrsBrud skrev 2011-04-04 22:12:33 följande:
    När jag la min beställning bad jag om underkjol som passade klänningen. Den gick på ett par hundralappar och sitter inte fast i klänningen vad jag förstått.... Vet inte om det är ringar på den? Men berättar när den kommer nästan vecka!

    Någon annan som har koll?
    Jag frågade om de kunde göra en "built-in petticoat", men nu börjar jag fundera på vilket som är bäst. Kanske är bökigt att ta bort underkjolen om den inte sitter som jag hade tänkt?
  • Fröken Söt
    MrsBrud skrev 2011-04-04 22:18:47 följande:


    Ah, har stått och slitit i köket hela kvällen. Övar på Macarons....
    Var det du Skumboll som bakat det? Det är så svårt att få dom bra tycker jag!
    Men det tar sig.....


    Mmm... Mums! Svårt att få snyggt, inte så svårt att få gott! ;) Det är lite pillejobb, men helt klart värt det!
  • Fröken Söt
    Miceme skrev 2011-04-04 22:22:37 följande:
    Jo det är aldrig fel med några snyggklänningar i garderoben, man vet aldrig när man blir bjuden på galej!
    Haha! Jag kommer lätt att beställa alla mina nyårsklänningar från Kina!
  • Fröken Söt

    MrsBrud - kolla på LCHF-affärer, de brukar ha mandelmjöl. Nu kommer jag inte ihåg några namn, men Googla. Typ lowcarbshop eller liknande. Hälsokosthandeln brukar också ha, men dyrare och i mindre förpackningar.


Svar på tråden Kinaklänningar och gaffel däremellan!