• daniiel

    Kinaklänningar och gaffel däremellan!

    smulan8118 skrev 2012-08-18 19:09:12 följande:
    Hej!
    Kul att hitta en "kina-tråd"..... Jag har hittat en klänning jag funderar på...MEN, är lite orolig, fundersam på vad jag kan vänta mig av "kopian". Någon som har erfarenhet av jenjenhouse? Det är därifrån jag tänkte beställa. 
    Tack för hjälpen tjejer!


    Jag har ingen erfarenhet av den sidan, men det verkar som att den är väldigt populär just nu, så någon annan kanske har. Angående vad du kan förvänta dig av kopian, så är det väl ungefär samma som jag skrev ovan här till Fremm. Den kommer förmodligen bli lik, men inte en exakt kopia. Nu vet jag ju inte vilken färg du beställt den i eller vilket tyg de kommer göra den i, men det kan ju bli nyansskillnader samt ett annat tyg. Draperingarna kommer förmodligen inte vara exakt lika, men liknande. Bandet kommer kanske lite smalare eller bredare osv. Små skillnader för det mesta, men ändå skillnade. Det betyder ju dock inte att din klänning inte kommer vara jättefin. Man ska dock ha i bakhuvudet att du beställer inte exakt klänningen på bilden, utan en liknande kopia.
  • daniiel
    Fremm skrev 2012-08-18 15:25:56 följande:
    Åh tack daniiel, så snällt att höra er experter på området så jag vet lite vad jag har att förvänta mig! :) Så det är en Mori Lee kopia? Ja jag föll pladask för den när jag kollade igenom alla klänningar, det va lixom the one...

    Jag försöker att inte ha alldeles för höga förväntningar men det är inte lätt - vill så gärna att det ska stämma och även om den inte blir exakt vilket jag ju förstår att den inte kommer bli så hoppas jag ändå att jag älskar den (så klart)... Tack för den fina förklaringen på vad som kan tänkas vara annorlunda.

    Känns oxå skönt att få lite feedback om magen och extrakilona... det är ju bra att det är snörning så förhoppningsvis går den att dra åt lite extra... ;)

    Vad jag kunde utläsa av sidan så skulle denna underkjol passa bäst till, hoppas att det stämmer? Vad tror ni?


    Japp, det är en Mori Lee style 1817 www.morilee.com/bridals/bridal/1817 Jag är själv galet förtjust i Mori Lee klänningar, mina absoluta favoriter. Min egen klänning var också en Mori Lee kopia :)

    Så länke man har i bakhuvudet att det inte är exakt klänningen på bilden man beställer, utan en liknande kopia, så brukar man inte bli besviken :) Som sagt, jag tror säkert att din klänning kommer bli lik, men framförallt jättefin :)

    När det gäller underkjolen, så hade nog jag personligen valt den här www.jenjenhouse.com/Petticoats-037005375-g5375 till den där klänningen. För att få rätt vidd i kjolen. Men förhoppningsvis är det ställbara ringar på underkjolen du beställt, så du kan pröva dig fram angående vidden :)
  • daniiel
    tracit skrev 2012-08-19 04:43:09 följande:
    Hej tjejer! Är ny här på bröllopstorget, och dessa bröllopsplaner kom ganska hastigt ;)
    Jag och min blivande make ska gifta oss själva, i smyg. Hemligt. Vi kommer att göra det i kyrkan, och vara fina och ha fotograf på plats, det enda vi inte vill är att ha gäster eller en stor fest efteråt. Hans släkt och vänskapskrets är enorm, och det skulle bli svårt att begränsa gästlistan. Och ingen av oss är väl direkt någon attention craver. Det enda vi egentligen vill är att vara gifta med varandra! Men ändå göra vår dag speciell, för oss. Detta beslut kan diskuteras i all oändlighet, men vi är i alla fall väldigt nöjda och lättade av det beslutet.
    Dock känner jag inget behov av att lägga ut 10 000 på en klänning som ingen utom vi och våra vittnen ser. Jag har dessutom väldigt svårt att se mig själv i en bröllopsklänning. Efter lite letande på olika websiter föll jag pladask för den här


    Med den här boleron till



    Nu undrar jag: Ni som har köpt kinaklänningar, hur känns tygerna, kvalitéten? Är så rädd att klänningen ska se "billig" ut. Det är därför jag har valt en utan krusiduller, paljetter eller pärlor (boleron är en ren chansning), tänker att det är minst risk att den ser billig och dåligt gjord ut då, vill inte se ut som en 80-tals maräng ;)
    Vad tror ni, och vad tycker ni om klänningen?
    Grattis och vad roligt att ni bestämt er för att gifta er! Lite romantiskt och mysigt att göra det bara på tu man hand också :)

    Jättefin klänning och som jag skrivit ovan här, så ska man aldrig förvänta sig att få hem exakt klänningen på bilden, men en liknande kopia. Det kan skilja sig i vilket tyg de använder och därmed bli nyansskillnader från bilden. Även draperingarna på kjolen kan vara lite annorlunda osv. Så länge man är medveten om det, så kan man nog bli jättenöjd över klänningen som man får hem :) Jag har personligen ingen erfarenhet av just den där sidan, men många verkar beställa därifrån nu, så det borde ju börja trilla in klänningar därifrån.

    Angående tyget, så är det ju svårt att veta, men generellt sett så använder dom samma tyger som brudklänningar i butiker här i Sverige är sydda i. Därför är det sällan själva tyget är i dålig kvalitet, utan hellre då sömnaden. Men tänk på att det är en klänning du ska bära en dag, den behöver inte hålla en livstid ;P Angående boleron, som är i spets, så finns det en stor risk att den kommer vara täckt i pärlor och paljetter, så om du inte vill ha det, påpeka det i beställningen.

    Och hurvida du inte vill att det ska se ut som en maräng, ja, där kan ju rätt underkjol hjälpa till en hel del och inte ge alldeles för mkt vidd i kjolen. Jag tror tex att den här underkjolen skulle kunna bli bra www.jenjenhouse.com/A-line-Princess-Floor-length-Petticoats-037005373-g5373 den ger en fin A-linje form och har en ring längst ner, som man kan ställa in vidden på. En ring är dock ganska bra att ha, just för att det inte blir en massa tyg kring fötterna och därmed lite lättare att gå och det blir lite luftigare under klänningen :) Plus att den hjälper till att få rätt vidd på kjolen och då kan man pröva sig fram lite till vad man gillar bäst.
  • daniiel
    Fremm skrev 2012-08-19 10:33:15 följande:
    Åh va kul att du kan så mkt om det här, tack för all bra info! :) Om inte den underkjolen jag beställt blir bra så ska jag absolut kolla på den andra du tipsade om, den ser ju fluffigare ut... hoppas att den jag har beställt har ställbara ringar...

    Jag beställde en stl 12 jag hoppas att det är engelska storlekar och inte amerikanska för jag var ute efter en svensk 38-40... blir stl 12 bra då, tro! :)

    Blir nyfiken på vilken klänning du köpte som va Mori Lee kopia, kul att du gillar dessa klänningar oxå! :) De är riktigt prinsessiga! :)
    Jag skulle tippa på att den har ställbara ringar, de flesta har det :) Och sedan bör det ju vara ett par lager tyg i själva kjolen också, så det ska nog bli bra :) Om inte annat, så kan du ju också köpa lite tyll och sy fast ett extra lager på underkjolen om det skulle behövas.

    Det där med storlekar är ju alltid knepigt, men en engelsk strl 12 är som en svensk 38 va? Och en amerikanske som en 42? Har du beställt med snörning, så bör klänningen passa oavsett :)

    Jag beställde en kopia av den här www.morilee.com/bridals/bridal/2901 och jag tycker den blev bra, speciellt med tanke på att jag fick hem klänningen på 3 veckor. Hade bara ca 4-5 veckor kvar till bröllopet när jag panikbeställde den :P Beställde även till ett svart band i midjan.

    Bilder på min klänning.





  • daniiel
    majjja skrev 2012-08-19 13:14:47 följande:
    :) Ja det får nog bli detta. Känns nästan som att jag när jag väl lagt beställningen ha skygglappar och inte kolla mer på andra klänningar, så att jag inte ändrar mig haha 
    Haha ja, det kan nog vara smart faktiskt, för risken finns ju annars att något annat dyker upp :) Oavsett, så tror jag att när du väl får hem klänningen och får ta på den tillsammans med allt annat (smink, hår, slöja, bukett), så kommer du känns dig jättevacker :)
  • daniiel

    Nu har jag snabbprövat min klänning igen. Har ju tagit bort det översta lagret på kjolen med alla tyllblommor (jättedumt!), så den är bara slät satin. Nästa helg tänkte vi göra en sån "trash the dress"-fotografering, jag, maken och dottern tillsammans. Det blir inget avancerat och min syster fotar, mest bara för att få en kul dag tillsammans och säga hejdå till brudklänningen. Jag sålde ju min bolero från bröllopet också (även det jättedumt!), men lyckades få tag i den jag har på mig nedan för en väldigt billig peng! Jag tänkte plocka lite rosa blommor att ha som bukett. Håret vet jag inte hur jag ska ha det, har ju numera ganska kort hår, lite kortare än axellångt. Plus att jag svullat upp X-antal kilon sedan bröllopet, men det behöver vi inte låtsas om :P

    Vad tror ni? Kan jag ha på mig detta utan att se alltför dum ut? Önskar att jag kunde få lite mer vidd i kjolen, men hinner nog inte ordna det tyvärr.



  • daniiel
    majjja skrev 2012-08-19 14:43:46 följande:
    det där blev ju jättefint. men vad hände med tyllet då, kan du inte sätta tillbaka det om du ångrade dig? 
    Tack :) Njä... det var ett lager organza med fastlimmade tyllblommor på som jag klippte av i midjan på klänningen. Sedan slängde jag det. Då hade jag tänkt tvätta upp klänningen och sälja den och lagret med blommorna var väldigt smutstigt och lite söndertrampat och det hade lossnat några blommor. Det var ju före jul jag gjorde det.
    majjja skrev 2012-08-19 14:46:05 följande:
    ja jag hoppas det. Och så tänker jag att jag vill ha snörning i ryggen med tanke på att jag kan pendla nåt kilo upp eller ner. Och då är det ju betydligt enklare att köpa en ny bolero/spetstop eller sy om den än hela klänningen om det nu inte sitter riktigt som det ska när det väl är dags :) Så det blir nog bra att de inte sitter fastsydda i varandra.
    Ja, snörning är väldigt bra, speciellt om man pendlar något kilo och om man inte kan pröva klänningen innan man får hem den :)
  • daniiel
    majjja skrev 2012-08-19 14:57:03 följande:
    ah ok, men det där var ju fint det också. Det är ju inte helt lätt att tvätta heller om det var limmade blommor på. 
    tycker det är snyggt med trasch the dress bilder. Kanske vore något sen efter vårt bröllop med, såg nån gång för flera år sedan en tjej i vatten vid nån liten fors och stenhäll med sin klänning på, fantastiskt fint... dock här i stan är alla vatten lite brunaktiga eftersom det är sån botten så det är väl kanske något jag ger mig på för snygga foton iallafall hahah  
    Nej, precis :) Hehe ja, vi funderar på att först vara i en lekpark och leka med dottern. Sedan fara till en betongpark och åka skateboard, maken åker och dottern håller på att lära sig. Efter det åker vi till stranden och tar lite bilder där :) Vi kanske hittar på något mer under vägen, men så är planen :) Ska nog försöka få lite bilder där hunden (och eventuellt katterna) är med också. Jag ser det mest som en rolig grej, en kul dag, och om bilderna sedan inte blir några höjdare.. ptja, må så vara :P
Svar på tråden Kinaklänningar och gaffel däremellan!