• daniiel

    Kinaklänningar och gaffel däremellan!

    emmadeckmar skrev 2012-09-11 18:49:04 följande:
    FruHassel:
    Klänning nr. 1 sitter helt klart snyggast, vilken fin figur alltså! Skrattande

    Efter det tyckte jag klänning nr.3, den med rosa band i madjan.
    Den var väldigt söt och passade dig också Glad

    De  resterande var inte i närheten så snygga som 1:an och 3:an, tyckte jag!
    Bra smak, väldigt bra smak ;D hihi
  • daniiel
    emmadeckmar skrev 2012-09-11 22:03:15 följande:
    Måste få hoppa in och ställa en SLÖJ-fråga. Har hittills köpt 3 slöjor från Ebay, LITB och Landy. Men ALLA är "hårda"
    Slöjor brukar vara i tyll :) Vad otur du har! Jag köpte en slöja på ebay och jag tycker den var mjuk, följsam och fin :) Kan du inte köpa lite slöjtyll (mjuk tyll) och göra en egen då?
  • daniiel
    emmadeckmar skrev 2012-09-11 23:19:49 följande:
    Hade du en långt eller kort slöja?

    Den jag skickade bild på nu finns på Ebay och är billig. Tycker den ser mjuk och följsam ut. Jag ska bara ha slöjan i kyrkan men vill ändå ha en som är mjuk för ett "fint fall" ju.

    Alla jag köpt hittills har varit jättestela tyvärr, dock så har jag köpt kortare slöjor! som tur är så var de billiga. De har liksom varit ungedär samma typ av hårdhet som i underkjolen jag har, ska det vara så? Tungan ute

    Min symaskin är jätteopålitlig (undertråden trasslar sig ALLTID, det blir som flera knutar av den medan den syr) så jag vet inte om jag vågar göra en egen slöja, hihi
    Jag hade en lång slöja, ett lager och utan någon kant. Jag hade den i kyrka och under fotograferingen. Jag köpte exakt den här www.ebay.com/itm/90p-IVORY-Pencil-Chapel-Cathedral-Bridal-Wedding-Veil-/290772986044&hash=item43b36ba8bc

    Den var inte lika mjuk som dotterns sänghimmel från Ikea, men den var betydligt mjukare än alla slöjor jag känt på i brudbutikerna här. Den var absolut inte som underkjolen, som är väldigt stel. Den var inte lika stel som tyllen utanpå kjolen heller, utan lite mjukare än så. Svårt att förklara, men jag tycker den var bra :)


  • daniiel
    Minuz - Hoppas att du får klänningen så snabbt det bara går! :)

    Angående lokalerna.. svårt val.. om ni inte vill ha alkohol, så kanske den andra kyrkan kan vara ett alternativ? Vilken skulle vara enklast att dekorera och städa? Vilken tycker ni är finast? Bekvämt att vara nära kyrkan, tänker på församlingshemmet, men segt att behöva upp och städa. Och när får ni tillgång till den? Tänker så ni hinner med att duka osv. Hembygdsgården låter ju mysig och trångt behöver ju inte alltid innebära att det blir jobbigt, även om det kan vara så, och skönt att få tillgång till den redan på fredagen. När måste den vara städad? Tänker om ni måste upp tidigt och städa den också?
  • daniiel
    Minuz skrev 2012-09-14 09:22:00 följande:

    Fick betala 502 kr för att få ut klänningen från tullen. Helt ok.  Hoppas den är värd det nu.

    Men den står fortfarande som lagrad...... betalade för 2 dagar sedan. Men men......... Väntan är låååång. Så får den förhoppningsvis nästa vecka,den kom till sverige den 5/9. Sedan tog det x antal dagar innan de hörde av sig och några dagar till..... Så de är ju inte så snabba på schenker och tullen......


    Då var mina beräkningar rätt ;P haha

    Håller tummarna för att du ska få den under nästa vecka, tidigt under nästa vecka. Jag är ju väldigt nyfiken, så jag kan ju tänka mig hur nyfiken du är! Men som sagt, den kommer nog vara helt fantastisk, så du har inget att oroa dig över -peppar peppar-
  • daniiel

    Minus - Jag tycker hembygdsgården var finare utifrån,men församlingshemmet bättre invändigt. Jan ju vara skönt art ha så nära kyrkan också. Församlingshemmet kändes ljust och luftigt och trevligt. Vilken fin kyrka :)


  • daniiel
    fiffi71 skrev 2012-09-14 16:32:08 följande:
    ska beställa min brudklänning från kina! är det nån som vet om man måste ha en underkjol till? det kanske följer med eller? nån som vet?
    Generellt sett så blir alla brudklänningar finare med en underkjol. Vilket typ av underkjol beror ju dock på vilken modell brudklänningen är. Vissa klänningar har insydd underkjol, men de flesta har inte det. Ibland kan man ändå behöva en annan underkjol, trots att det finns en insydd. Underkjol brukar inte följa med utan det får man köpa separat.
  • daniiel
    smulan8118 skrev 2012-09-15 09:29:26 följande:
    Ni som kan allt om brudklänningar.
    De olika släpen. Jag har tittat på en klänning med "brush train" Å när jag läst mig till så är det det kortaste släpet. Men hur långt brukar det vara? Ser det fjuttigt ut liksom. =/  

    Jag har ju visat klänningen förut, men kika om ni  vill så vet ni vilken jag menar. =D
    www.landybridal.co/a-line-strapless-brush-tra... 
    Ett brush train är mycket riktigt det kortaste släpet, och det är precis vad det låter som. Ett släp som just så pass "brushes the ground", det nuddar just så pass vid marken. Det brukar bara vara ca 1dm längre än fållen i övrigt. På bilden tycker jag dock att det ser ut som att klänningen har det näst kortaste, alltså ett court train, vilket brukar vara en 2-4dm längre än fållen i övrigt.

    Du skulle ju dock kunna be om ett längre släp om du hellre vill ha det. Landy är van att folk vill ha ändringar på sina klänningar och det brukar inte vara några problem :)
  • daniiel
    smulan8118 skrev 2012-09-15 10:19:38 följande:
    Ja jag har pratat med dem på Landy... vilken service! jag ska ta bort blommorna på baksidan, ändra färg på bandet, ha snörning i ryggen och så ska klänningen vara i ivory. Så man kan kanske ändra på släplängden också. =)

    Fick svar från dem nyss ang släpet, släpet är ca 50 cm... men de kunde göra det på 1 meter. 
    Nu blev jag velig... vill ju inte ha ett stort släp heller, jisses...denna velighet! Skäms 
    Daniiel, vad tycker du? Du är ju klänningsgurun...=) 
    Det jag undrar är hur de mäter då? Om det är 50cm på golvet så att säga eller om det är 50cm från midjan. Ofta räknar man nämligen släplängden från midjan. Dubbelkolla det, så du vet exakt vilken längd det rör sig om :) Mäter det från midjan, så är 50cm ett brush train. Annars är det ett court train.
Svar på tråden Kinaklänningar och gaffel däremellan!