• daniiel

    Kinaklänningar och gaffel däremellan!

    goli skrev 2012-10-27 09:07:03 följande:
    Här är min klänning som är en kopia på Maggie Sotteros Nora. Själv har jag problem med underkjolen, vet inte vilken sort jag ska ha för att få "prinsessfluffet". Någon som kan hjälpa mig? Vore hemskt tacksam!


    Väldigt fin klänning :) Har du släp på din klänning? Jag tror antingen en sånhär underkjol, men släp www.lightinthebox.com/Nylon---Tulle-Floor-length-Wedding-Petticoat--2000-_p67706.html eller en sånhär utan släp www.lightinthebox.com/Nylon---Tulle-Floor-length-Wedding-Petticoats--1082-8860-_p165640.html kan bli bra för din klänning, beroende på hur du vill att den ska se ut.
  • daniiel
    SoonToBeBride2013 skrev 2012-10-27 12:37:19 följande:
    Jag tror att den är i ivory, det är vanligast och det ser ju vitt ut. Jag tycker klänningar i ivory är finast och lättast att bära upp :) Svårt att säga säkert dock, då ivory kan skilja sig mkt i färgen och beroende på vad det är för material och ljus osv.

    Aha okej, men det brukar aldrig stå designerns namn i kopiorna, så det behöver du inte oroa dig för.

    Okej, så den kostar kring $340? Då tror jag att Landy hamnar i samma prisklass. Men ja, jag tycker det kan vara en smart idé att mejla Landy och fråga om dom sytt klänningen och har några bilder, samt pris osv :)
  • daniiel
    majjja skrev 2012-10-27 12:36:20 följande:
    Nu fick jag bild på klänningen. Den är inte helt klar ännu, och så ska jag ha till en bolero i spets till denna. Men det ser bra ut tycker jag :)


    Åh, vilken söt liten tylldröm :D Jag tror det kommer bli jättefint med en spetsbolero till sen :)
  • daniiel
    goli skrev 2012-10-27 16:45:38 följande:
    Tack! Jag har lite släp på klänningen men tänkte korta ner den lite, vill helst ha underkjol utan släp. Den andra såg bra ut men jag undrar hur pass stabil den är i och med att den inte har ringar?
    Den andra, som är utan släp, har en ring längst ner och det brukar räcka bra :) Om du inte vill ha så långt släp, så kan nog den passa till klänningen :)
  • daniiel
    Pernilla634 skrev 2012-10-28 22:59:55 följande:


    Med denna överdelen??
    Om jag var du, så hade jag valt den här klänningen helt och hållet. Kjolen på den andra klänningen kommer att se ut som på den här klänningen om du har den golvlång, så det finns ingen anledning att trixa med det. Vill du inte ha släp, så kan du alltid säga att du vill ha utan. Vill du inte ha det lila bandet i midjan, så kan du alltid beställa även utan det, men banden i midjan brukar vara avtagbara. Du kan ju också få bandet i vilken färg du vill såklart.

    Angående färger, så är ivory vit, men en lite varmare vit som enligt mitt tycke är mer smickrande och lättburen för dom flesta. Jag har dock aldrig upplevt en klänning i ivory som något annat än vit :)
  • daniiel
    Pernilla634 skrev 2012-10-29 07:47:06 följande:
    Ok, men jag gillar inte som spetsen går ner nedanför midjan och du förstår?? Gillar precis som klänningen ser ut på den första fast med spetsliv istället för det rynkade. Spetsen går ju ner som ett "V" på klänning två och det gillar jag INTE! :)
    Har du kikat på den här klänningen då? www.landybridal.co/ball-gown-strapless-chapel-train-white-wedding-dress-h2lbld1719.html För det är ju så att ju mindre klipp och klista och saker som ska ändras, desto större chans är det tat klänningen blir helt rätt :)
  • daniiel
    SoonToBeBride2013 skrev 2012-10-29 09:31:11 följande:

    Nu har jag fått svar från Landy och priset landar på EXAKT samma som hos Miss fish! De skriver att de har gjort min klänning förut men att de inte har några real sample bilder just nu... hur skulle du ha gjort i denna situation? Landy har ju mycket bättre rykte än Miss fish, men Miss fish har ju iaf real sample bilder. Ska man våga chansa pa Landy och hoppas de gör ett ännu bättre jobb än Miss fish? :) Svårt !


    Ja jag hade valt Landy faktiskt, men det blir säkert bra oavsett hur du gör :) Hoppas jag...
  • daniiel
    smisa skrev 2012-10-29 11:44:18 följande:
    Jag har hittat en ny favoritklänning men tänkte rådfråga er hur ni tror kinaföretagen "klarar av" att sy den?
    Funderar nämligen på om jag vågar få den kinasydd eller om jag ska fjäska för mannen i hopp om att kanske köpa orginalet...


    Vilken fin klänning :) Jag tror nog inte att det ska vara några problem. Kolla med tex Landy och se vad som vill ha för att sy upp en kopia på den :)
  • daniiel
    SoonToBeBride2013 skrev 2012-10-29 15:16:16 följande:

    Ok :) Jag ska fundera lite till innan jag bestämmer mig :) Ska nog hur som helst vänta någon vecka till innan jag beställer, så har lite tid att fundera.


    Tycker du man ska be dem göra klänningen i något speciellt material eller brukar de använda bra material redan fran början/automatiskt? Jag har ingen koll på material, men det kanske är något man borde diskutera vid beställningen?


    Jag tror nog du kan lita på att dom gör ett bra arbete med att välja tyger. Det lär bli vanligt brudsatin, spets och tyll med spetsapplikationer på. Det är väl mer så att du bör säga till om du inte vill ha pärlor och paljetter på klänningen, för det kommer du garanterat få annars (och det är ju även på klänningen orginal så att säga).
  • daniiel
    Minuz - Klänningen är jättefin! Och jag håller med dig angående slöjan, en enkel blir nog bäst till. När det gäller underkjolen, så ser det ut som att den spänner ut kjolen liite onödigt mkt. Kan bero på att den, precis som du säger, drar med sig tyger där fram. Du kanske skulle pröva dra ihop ringarna en aning och sy dit mer tyll istället.

    Men sen, förlåt förlåt förlåt, så tycker ju jag att din andra klänning egentligen är både finare och häftigare. Mer dramatisk! Med det sagt, så vet jag dock inte.. känns det som att det kan vara värt att fixa den? För det är klart att det är enklare med en klänning som man inte behöver göra något alls med.
Svar på tråden Kinaklänningar och gaffel däremellan!