• daniiel

    Kinaklänningar och gaffel däremellan!

    Juli2013 skrev 2012-11-06 19:00:33 följande:

    Jag är så sugen på denna! www.landybridal.co/a-line-sweetheart-chapel-t...


    Jag ´älskar spets men är så rädd att den ska kännas billig... Har ni erfarenhet av spets? Ska man be om någon speciell typ av spets, nyans, eller finns det kanske bara en sort..? Glad Åh vad det är svårt det här, men roligt!


    Tycker du spetsen på bilden ser billig ut? Jag tycker inte det. Du kommer nämligen få samma spets om du beställer en sån klänning :) Jag tycker inte du ska oroa dig över den saken, jag tvivlar på att du kommer uppleva den som billig. Väljer du en klänning i ivory, så kommer ju spetsen också vara i ivory, väljer du vit klänning så får du vit spets :)
  • daniiel
    Galathea skrev 2012-11-05 23:16:02 följande:
    Jag håller på att bygga en klänning ^^ fattar man hur jag menar? jag har ingen aning om vad det borde vara för tyg, den vänsta står det chiffong, den högra satin/organza. men jag vet inte vad det ska vara till den kombinerade. Hjälp?! vad mer behöver de veta förutom mått?
    Och så ska man väl skriva vilken färg man vill ha, så då måste jag bestämma mig för om jag vill ha ivory eller inte... har lekt med tanken på en blå klänning eftersom det är mer "jag", men inte bestämt mig än.


    Jag tror ju helt klart att kjolen du vill ha skulle göra sig bäst i chiffong, men överdelen, med den "kragen", blir nog svår att göra i chiffong och skulle nog bli bäst i satin, som den är. Hur den kombinationen, med satinöverdel och chiffong på nederdelen blir vet jag inte... det är väl inte så vanlig komination. Och dom behöver inte veta något mer än dina mått :)

    När det gäller färgen, så välj inte blå om du inte är 100% säker eller har tid och råd att eventuellt beställa en annan klänning också. Jag tror att chansen är större att du ångrar en blå klänning än en vit, om du inte är helt säker alltså.
  • daniiel
    thomazine skrev 2012-11-06 19:14:44 följande:

    Nu vet jag ju att detta är brudtråden, men ni verkar vara så aktiva och fulla på Kin-klännings-kunskap så jag är fräck nog att försöka mig på ett svar här ;) Det var meningen att mina tärnor skulle ha aprikosa klänningar, men jag hittar verkligen inte en enda sida som erbjuder aprikos chiffong Finns ju så fina klänningar på exempelvis lightinthebox.com men jag vågar inte beställa någon av färgerna för de stämmer ju inte med resten av festen... Finns här någon som vet en Kina-sida med aprikos chiffong?


    Har ni bara aprikos som färg i ert tema? Eller har ni någon annan färg också, som du skulle kunna tänka dig tärnklänningarna i ifall du inte skulle hitta aprikosa? Och/eller att du kan få in aprikost i accessoarer, tex band i midjan, smycken, skor och buketter? Det kan ju vara bra att tänka på alternativ ifall du inte skulle hitta precis rätt aprikosa klänningar.
  • daniiel
    LillaFjäril skrev 2012-11-07 11:36:05 följande:

    Jag måste fråga vad ni tycker.

    Jag funderar på att beställa en kinaklänning från nätet som kostar 4 000kr men sen tillkommer  ju frakt + moms och tull så det blir ju totalt ca 6 000kr. Får man alltid betala moms och tull eller tror ni att man kan ha tur och slippa ibland?


    Sen är det ju så att jag egentligen redan köpt en klänning för 6 000kr i butik som är fin men inte min drömklänning.

    Hur hade ni gjort?  


    Nej, det är inte alltid man får betala moms och tull, men det är bra att man räknar med det, så det inte kommer som en stor överraskning sen. Jag har beställt 4 brudklänningar och 2 tärnklänningar och inte behövt betala tull på någon av dom. Andra beställer en klänning och får betala tull. Det är bara slumpen som avgör.

    Vad är det för klänning och vart tänker du beställa den ifrån? 4000kr är ju egentligen inte mkt för en brudklänning, men i kinaklänningssammanhang, så är det dock en lite dyrare klänning.

    Kan du tänka dig att sälja klänningen du redan har hemma, för att kunna få lite pengar till den nya klänningen? Är den nya klänningen du tänkt beställa din drömklänning? Hur skiljer sig den från klänningen du redan har köpt?
  • daniiel
    LillaFjäril skrev 2012-11-07 11:59:40 följande:
    Klänningen jag tänkt beställa är från Etsy och är en spetsklänning som är en kopia av min drömklänning.

    Den klänning jag redan köpt i butik är en vanlig ny brudklänning utan spets som jag i så fall kommer att sälja. Men det är ju bra att ha den som reserv Glad 
    Okej, du skulle inte kunna tänka dig att fråga runt hos andra företag och se om du kan få den billigare? Jag tänker om det är priset som "avskräcker" dig lite. Har du någon länk till klänningen?

    Och om priset inte är något problem, så är det väl bara att tuta och köra :)
  • daniiel
    majjja skrev 2012-11-07 18:21:33 följande:
    idag kom äntligen min klänning :) 
    Jättefin klänning!, men jag håller med om att den ser ut att behöva tas in en aning av bilderna att döma. Hurvida den ska kortas av beror ju helt på vilken längd du tänkt dig, men jag tycker den är fin längd som den är. Hursom, så är det ganska små ändringar och klänninger ser väldigt fin ut :)
  • daniiel
    Juli2013 skrev 2012-11-07 21:42:25 följande:
    Kan man lita på att klänningen ser likadan ut i verkligheten..? Jag tycker ju att den är fin på bilden men är så rädd att den inte ska vara sådan i verkligheten, jag menar priset är ju så bra och man tänker att man inte riktigt vet vad man får. Jag menar spets kan vara jättefin eller så kan den se billig och plastig ut... Men du kanske vet att klänningarna brukar uppfylla bilderna..? Tack för din hjälp!
    Eftersom Landy endast har bilder på egensnydda klänningar, inte lånade bilder, så får man en klänning som ser ut som den på bilden. Ja, ifall man inte själv vill göra ändringar. Jag tror som sagt inte att du ska oroa dig över spetsen, den brukar vara bra :) Du får ju dock inte tro att du kommer få en klänning som motsvarar en för 20 000kr eller mer här hemma i Sverige, men du kan nog förvänta dig samma kvalitet som en för en prislapp kring 10 000kr.
  • daniiel
    sofialouise skrev 2012-11-09 07:18:36 följande:
    Hej! Hur resonerade ni Ang pris på er klänning, och vart ni beställde ifrån? Det skiljer ju en hel del mellan olika sidor.. Landybridal ville ha 279 $ för att sy själva klänningen. Dinobridal 220 $ för klänning & frakt!
    Det är precis som eml33h säger. Landy anses väl vara ett lite säkrare kort, men tex Dino är både billigare och snabbare. eml33hs klänning från Dino ser väldigt fin ut och även jag tvivlar på att Landy hade gjort det speciellt mkt bättre. Dom använder samma tyger osv, så det skiljer inte speciellt mkt i kvalitet och är det inte så att man absolut måste sälja klänningen efter bröllopet, så vad spelar det egentligen för roll om klänningen bara håller ihop på bröllopsdagen? ;) Nej, men jag har själv beställt två klänningar från Dino då dom hette Mylove-bridal och använde båda på bröllopsdagen och ingen av gästerna trodde något annat än att dom var från en brudbutik, förutom dom som visste att jag hade beställt från Kina.

    Och oavsett vart man beställer ifrån, Dino, Landy, Milly, så finns alltid risken för att det ska bli fel och fult, tyvärr.
  • daniiel
    eml33h skrev 2012-11-09 06:37:02 följande:

    Här kommer den.
    Dålig bild dock.. och halvhjärtat snörad.. men en hum iaf..
    Och jag är mer än nöjd!
    En underkjol och den blir perfekt! Behöver inte ens fålla upp den :)



    Wow, den är verkligen superfin! Och med en underkjol blir den väldigt lik orginalet tycker jag. Så enkel och vacker klänning, verkligen i min smak :)
Svar på tråden Kinaklänningar och gaffel däremellan!