• 120530

    Kinaklänningar och gaffel däremellan!

    Pinkgrape skrev 2011-07-10 13:55:24 följande:
    Det löste sig med fotografen, hon har tid även vårt datum :P haha

    Känns jätteskönt att ha det bokat också. Nu känns ju dock solisten väldigt dyr :P 1500kr för två låtar och 500kr för en fotograf hela dagen. Nåja..
    augustibrud.bloggplatsen.se, lösenord när det behövs: Pinkgrape
    Så skönta att det löste sig! Rekordbilligt oxå!

    Intressant att se ert pris för solisten, det är svårt att veta vad som är rimligt.. Vi har också tänkt två låtar under vigseln, och vi har borgligt så sammanlagt tar det bara ca.20 minuter så det är ju inte så lång tid hon/han behöver vara på plats.  
  • 120530
    Pinkgrape skrev 2011-07-10 14:30:21 följande:
    Ja, verkligen, men hon är ju trots allt "bara" 17år och går gymnasiet. Ingen proffsfotograf alltså.

    Vår vigsel tar ju inte heller så lång tid, trots att den är kyrklig. Ca 30min kanske. Hon kommer ju dock att åka dit en gång före och öva tillsammans med killen som ska spela. Börjar nog ändå tycka att det är lite väl mycket pengar.

    Men vi bokade ju henne för ca 1 månad sedan, kan man bara avboka helt plötsligt? :P
    augustibrud.bloggplatsen.se, lösenord när det behövs: Pinkgrape
    Den vi fått pris av tar 2000 kr för att sjunga i kyrkan, oavsett hur många låtar det är eller hur lång tid vigseln tar. Är det tre veckor kvar till ert bröllop? Isf tycker jag nog att det är liiite sent att avboka. Då tycker jag att ni ska göra som någon sa här ovan, vara ärliga med att det är priset som känns i högsta laget. Fast å andra sidan har ni gått med på det det gång.... 
  • 120530

    Är det fler här som tänkt försöka ha "something old, something new, something borrowed, something blue"? Jag har tänkt det och behöver tips!

    Vill hemskt gärna använda något ifrån min mamma som old, men hon använder knappt några smycken. De hon har är väldigt 80 och passar inte alls Glad  Det enda hon har som hade fungerat är ett pärlhalsband men jag hade egentligen inte tänkt ha pärlor... 

    Snälla kom med tips!

  • 120530
    Pinkgrape skrev 2011-07-10 21:46:13 följande:
    Angående solist.. vi har redan efter ett par timmar lyckats hitta två andra tjejer som gärna sjunger fler låtar till billigare pris, men vi har inte bokat någon av dom, utan håller det lite öppet.

    Jag tänker säga som det är till hon vi bokat, det är ju även det en glad amatör och hon gör inget annat än sjunger två låtar. Kommer säga att vi tycker det är alldeles för dyrt och att det tyvärr, efter noga övervägande, inte finns utrymme för det i budgeten. Det är vissa saker som blivit lite dyrare än vad det var tänkt och vi är båda väldigt överens om att en dyr solist inte är någon prioritet. Vill hon då ge oss ett bättre pris, så byter vi inte, men annars kommer vi byta tjej som sjunger.
    augustibrud.bloggplatsen.se, lösenord när det behövs: Pinkgrape
    Det låter ju bra! Vilket flyt du har i planeringen nu på slutet Glad
  • 120530
    Darling Daisy skrev 2011-07-10 20:28:21 följande:
    Red:

    Jag tänkte inte på ramsan och uppfyllde den inte heller. Hade nåt gammalt och nåt nytt, men inget lånat och inget blått.
    Har du tid på dig att ev göra om något smycke från din mamma så att det känns ok för dig att bära?
    Gamla hårnålar? Kanske sätta mammas pärlor på ett diadem eller nåt hårsmycke?

    Ett mynt i skon är något jag hört talas om - nån som vet vad det ska symbolisera?
    I så fall skulle du ju kunna ha en krona från typ ditt födelseår eller nåt.
    Tack för tipset! Men det går nog tyvärr inte att göra om något. Det enda som är fint är pärlorna, och de är ju äkta så jag kan/vill/tänker inte göra något med dem. Hårdmycke vill jag inte ha, annars hade det kanske gått att sätta dem där på något sätt som du säger.

    Mynt i skon vet jag inte vad det symboliserare.. Rikedom kanske? Jag ser mest skoskav framför mig Tungan ute
  • 120530
    Darling Daisy skrev 2011-07-11 08:43:34 följande:
    Red: svårt m smyckena då, förstår jag.
    Kanske du får leta efter något gammalt smycke (armband kanske?) på antik/loppis istället?
    Ja, jag får prova det. Får kanske låna några gamla strumpbyxor av min mamma så jag får med både henne och something borrowed istället Flört

    Det är svårt med smycken rent allmänt tycker jag. Min klänning är enkel med ett vackert liv ( i mina ögon då) så jag vill inte ha smycken som konkurrerar med den. Samtidigt är den axelbandslös så något vill jag ju ha. Känner mig inte rikigt som en pärltjej, annars är de ju neutrala och vackra. Jag har hittat jättefina berlocker på etsy som jag är sugen på, tänkte att man kan gravera den eller/och lägga in ett litet foto från bröllopsdagen så blir den ett fint minne sedan.
  • 120530
    bettanR skrev 2011-07-11 09:56:26 följande:


     


    Denna var det fast i ivory och utan blomman framtill.
    Jättefin! Gillar verkligen ryggen. När skulle du fått den från början? Har du något annat alternativ om det inte löser sig eller försöker du med dragonorient igen då?
  • 120530
    Malin24 skrev 2011-07-11 10:24:45 följande:
    Nästan giftGlad

    Mariestad visade upp sig från sin bästa sida och vi fick en helt fantastisk dag på vår Indiska cermoni, med över 300!! gästerGlad
    Härligt! Kan vi få se en bild på din indiska klänningen? Väldigt nyfiken, de brukar vara så fina. Har en vän som gifte sig indiskt (också ifrån Mariestad) och hon var jättevacker i sin klänning och hennatatueringar.
  • 120530

    Malin: Jättefin du var! Har du sytt upp klänningen i indier, ärvt den, köpt den här? Tycker den var jättevacker.

    Minuz: Spännande! Hoppas såklart att det är en klänning så vi får lite bilden. Länge sedan nu Flört

  • 120530

    Hittade detta halsbandet på etsy och blev lite kär! Kristallen går at ändra till valfri sten eller pärla och det lilla "myntet" stämplas med valfri bokstav. I mitt fall första bokstaven i min m2b:s namn och en pärla. Tror ni det kan passa eller tror ni det blir knasigt med en så stor och plank berlock till en axelbandslös klänning?

    Sterling silver locket,Custom initial and birthstone,orchid necklace,Original Design

Svar på tråden Kinaklänningar och gaffel däremellan!