• Jane

    Kinaklänningar och gaffel däremellan!

    Hej tjejer!

    Jag funderar på när jag ska beställa min klänning, för det första behöver jagha den hos mig i juli senast.
    Då har jag hört att nu runt januari-februari firar kineserna några högtider och det blir stora förseningar på beställningar. Stämmer det?


  • Jane

    Hej tjejer,

    Jag velar fram och tilbaka i tankarna om hur, när, varifrån och vilken brudklänning jag ska beställa, samtidigt ska jag ju gå ner minst 5 kg också Glad Så klänningen får vänta...Men jag har varit inne på LightInTheBox's sida i 3 timmar nu och jag har hittat skitsnygga skor, smycken, handväskor, hårsmycken, "Mother of the bride"-klänningar osv som jag antagligen kommer beställa därifrån.

    När jag kollade runt bland allt dom har att erbjuda så hittade jag dessa SKITBILLIGA sminkborstar som man bara måste köpa fort som f*n. Samtidigt vill jag beställa dem för att se hur det funkar att beställa från en Kinasida. Men jag är feeeg! Skäms Vilket är det säkraste betalningsalternativet? PayPal? Och hur mycket brukar frakten kosta?

    http://www.lightinthebox.com/Professional-Makeup-Brush-with-Free-Leather-Pouch-18Pcs-_p192158.html


  • Jane
    Lommila1 skrev 2011-12-05 15:50:20 följande:
    3.81 us dollar var den billigaste frakten de föreslog för mig på borstarna...jag har betalt med både paypal o direkt med VISA.. ingen dera har jag tyckt har känts osäkert
    3.81 $ är inte farligt alls, då får jag prova och beställa borstarna nu! Tack.
  • Jane
    Minuz skrev 2011-12-16 09:58:35 följande:
    Men dra på trissor........... HJÄLP!!!!!
    Fick nu mail från Dhgate att jag mottagit min klänning och då har jag 5 dagar på mig att godkänna den eller inte. Men inom dessa 5 dagar så måste jag starta en dispute om jag inte är nöjd eller inte mottagit den..... Och den är fortfarande i Paris! Och nedräkningen på dessa 5 dagar har börjat men datorn vill inte starta en dispute för den anser inte att jag fått min klänning.... Hmm, vad gör man? Jag vill ju gärna se klänningen innan jag betalar för den lixom. Hoppas Dhgate kan gå in och fixa men det står att det kan dröja mer än 5 dagar innan de svarar på mail. GRR
    Och jag är rädd att de skickade iväg klänningen utan de sista justeringarna eller att de tog bort fel blommor på den.....

    hade jag varit du hade jag kopierat sidan där du ser frakten och vart klänningen befinner sig, samt datum och tid. Kopiera sedan sidan där du fick veta att du har fem dagar på dig att betala/klaga. Om du vill kan du kopiera sidan där deras regler om klagomål står (för att understryka problemet extra).


    Skriv sedan till dem och berätta med ord vad som händer och bifoga alla kopierade sidor så att de kan se problemet. Då kanske det löser sig. Lycka till


  • Jane
    pulmonate skrev 2011-12-17 22:09:06 följande:
    Removable trian, eller detachable train. Jag såg en som var jätte häftig igår av Monique Lhullier och jag funderade på att göra ett extra lager på min klänning. Jag ska ha en mermaid klänning och med tekniken som ML använder blir det som en princessklänning. Lite kul, för då blir det som om att man har 2 klänningar!!
    Romona Keveza har snygga klänningar med avtagbart släp. Kanske bra som inspiration. Många av kinasidorna syr ju även upp klänningar efter bilder som du skickar till dem. Så om du hittar en snygg designerklänning kan du även skicka bilden till dem!
    Detta är bilden jag hittade. Det gör ju inte att klänningen blir kortare, utan att det blir en annan modell.


    Shit! Vilken snygg klänning! Vart hittar man en sån?


    Jag var först ute efter en sjöjungfruklänning, men blev sen mer intresserad av en ballgown. Det jobbiga är att jag har två olika stilar och jag tänker att om jag väljer den ena så kommer jag ångra mig att jag inte tog den andra.


     


    Jag har faktiskt inte alls tänkt på att det kan finnas kombinationer, som ni nämner. Den här klänningen är ju jättefin och jag skulle kunna tänka mig något liknande. I vilka kinaklänningssidor har ni stött på sådana klänningar?


  • Jane

    Oj nu såg jag att mitt inlägg blev helt knäppt. Det här skrev jag:


    Shit! Vilken snygg klänning! Vart hittar man en sån?Jag var först ute efter en sjöjungfruklänning, men blev sen mer intresserad av en ballgown. Det jobbiga är att jag har två olika stilar och jag tänker att om jag väljer den ena så kommer jag ångra mig att jag inte tog den andra.


    Jag har faktiskt inte alls tänkt på att det kan finnas kombinationer, som ni nämner. Den här klänningen är ju jättefin och jag skulle kunna tänka mig något liknande. I vilka kinaklänningssidor har ni stött på sådana klänningar?


  • Jane
    pulmonate skrev 2011-12-22 12:19:58 följande:
    På fotot till höger ser det ut framtill med spettsen. Till vänster är hur det ska se ut. Är detta snyggt gjort i ert tycke? Var gärna så ärliga ni känner för! Oskyldig
    Det som stör mig mest är de raka blomlinjerna högst uppe mitt på bröstet och att det är stora blommor som sitter var för sig. Det är liksom inga mindra blommor eller blad som snirklar och gör att det hänger samman som orginalfotot. Visst är det påsytt? Det bryr jag mig inte om, det är ju självklart att de inte använder äkta french lace. Och samtidigt, om det är påsytt, så borde det ju vara ännu mindre problem att fixa det så som man vill, eller?

     



     


     
    Det är ju klart att en kinaklänning inte kan se ut exakt som originalet, men de kunde ha gjort det lite bättre. Jag tycker som du att det översta partiet (blomlinjerna) måste ändras om, samt att det ska va lite "småspets" mellan de stora blommorna.
  • Jane

    hej tjejer,


    Jag var inne på att köpa en brudklänning, men nu igår så budade jag på en helt annan klänning på Ebay utan att tänka efter. Den är jättesnygg och jag fastnade för den på direkten.


    Ja vann den förstås för 74 $ (ca 500kr) inkl frakt. Jag ska betala den och skicka in mina mått senare idag.


    Här är den i alla fall:


     


Svar på tråden Kinaklänningar och gaffel däremellan!