• ewaulrica

    Kinaklänningar och gaffel däremellan!

    har beställt denna nu till min dotter: 140 kr inkl frakt.. :) ska bli kul att se hur den väl ser ut när den kommer! :)


  • ewaulrica
    Pinkgrape skrev 2011-09-04 10:32:13 följande:
    Jättefin klänning och vilket vrakpris! :) Har du valt samma färg som på bilden eller någon annan? Förstår att det ska bli spännande att se när när den kommer. Hoppas ni blir nöjda med den :)
    augustibrud.bloggplatsen.se, lösenord när det behövs: Pinkgrape
    det var ett svårt val... :) den finns i rosa, grågrön och denna typ rödlila färg...ljusrosa har hon så många klänningar i redan, vilket inte heller känns som en höstfärg eftersom vi gifter oss i november. :) kvar fanns grågrön och rödlila. vi chansade på den rödlila färgen till slut, men den kan ju verkligen se ut hur som helst när den väl kommer?! haha! Tungan ute

    men för det priset kan det vara värt att chansa- och bild kommer när vi har den i våra händer! :) (i rätt tråd ;))

    spännande!
  • ewaulrica
    pinklove skrev 2011-09-06 13:59:46 följande:
    Hej! Jag har en fundering. Jag ska gifta mig i juli 2012 men har självklart redan börjat kika på klänningar. Jag har en som jag har fastnat för och jag funderar på om jag ska beställa på en gång eller om jag ska vänta?

    Jag fick barn i mars och har 5-6 kg kvar att gå ner men det planerar jag att fixa i lugn och ro. Frågan är dock om jag ska skicka med de mått som jag har nu (om jag beställer nu) och sedan sy in klänningen lite lagom till bröllopsdagen, eller tycker ni att jag ska vänta med att beställa tills jag har gått ner de sista kilona?

    Jag tänker som så att beställer jag nu så har jag gott om tid att hitta en annan klänning om jag inte skulle bli nöjd. Beställer jag senare så kanske det blir klänningspanik. Hur har ni gjort som legat några kilo + innan bröllopet?
    jag gifter mig om lite mer än två månader, men jag ville inte chansa, så jag skickade efter klänningen i god tid.. :) Jag fick barn i april och rasar mycket i vikt just nu, även pga diet. Klänningen som kom var för stor, men det var nog dels för att jag måttat fel och för att jag redan har förlorat många centimetrar.

    Vad jag har förstått så är det bästa att gå till en sömmerska/sykunnig om du inte vill chansa på storleken, annars kommer du ju få sy in den ändå när den väl kommer, vilken storlek du än har just då?

    Och jag håller med, de här klänningarna är ju så billiga (och man köper dem ju ofta lite "grisen i säcken" dvs de kan se ut lite hur som helst i kvalite osv när de väl kommer) så det kan nog vara klokt att ha god tid på sig, om man nu vill beställa fler, som du skriver! :)
  • ewaulrica
    Pinkgrape skrev 2011-09-06 22:23:25 följande:
    På tal om inget alls, och det har säkert varit upp förr, men ni MÅSTE kolla denna videon! :D

    idiot.se/roliga-filmer/frieri/
    augustibrud.bloggplatsen.se, lösenord när det behövs: Pinkgrape
    helt underbar!!! :) gråter som en löjlpotta här ;) (ja, jag ammar....) haha!

    min älskling har gjort något liknande... han ändrade i texten på en av våra filmer.. när filmen började och textningen kom så hade han skrivit in i "textremsan" som rullar i nederkanten... hur gulligt som helst! :)
  • ewaulrica

    typiskt, jag tror att det var i denna tråd någon la ut en länk till där kunde köpa näbb/babyklänningar rätt så billigt? hittar inte den nu och skulle behöva beställa en fin klänning till min bebis! :) nån som vet?

  • ewaulrica

    svårt att veta vad jag ska lägga detta då denna klänning inte är en Kina-klänning.. utan en klänning från Hong Kong köpt på ebay. vet dock att flera var intresserade av att få se hur den såg ut i verkligheten då den väl kom. Klänningen köptes till min dotter, slutsumman blev 149 kr ca inkl frakt.

    originalet:



    min dotter i sin klänning: (ser EXAKT UT SOM PÅ BILDEN!!) dock ej struken än!

  • ewaulrica

    och trots att den är i onesize sitter den riktigt bra, både på henne och mig! Jag kan alltså också ha den, pga smocket i ryggen! så storlekarna håller verkligen vad de lovar!

  • ewaulrica

    sjuuukt bra köp skulle jag skriva också! ska beställa en svart och en gröngrå åt mig själv, för så pass fina var de! (ska ha den svarta på nyår kanske :))

  • ewaulrica

    länk till säljaren till klänningen ovan: http://stores.ebay.com/JK-Kawaii?_trksid=p4340.l2563

    klänningen är mellan 82-92 cm över bysten, den regleras med hjälp av smock i ryggen, jag är typ 91 cm runtom bysten och kunde ha den med lätthet!

    smocken går hela vägen ner till midjan, jag är relativt kraftig över magen (födde barn i april) så den strechade utan problem där också :)

    eftersom den är öppen från midjan och neråt, dvs skuren från sidan med volanger under, så är den inga problem att få på sig även för en som är lite bredare över höfterna. det är en underklänning på den men den är liksom i "löst tyg" och inget som sitter åt. Jag är själv relativt bred över höfterna, 101 cm tror jag ca, och det märktes ju inte ens... ?

    Jag kommer köpa samma storlek som dottern har, det var överhuvudtaget inga problem :) har sett att några ligger ute men har olika storlekar, men då vet jag tyvärr inte eftersom vi köpte denna i onesize...

    obs! dock är min dotter rätt så lång för att vara 14, hon är 1,70, kan vara bra att veta! :) (med tanke på klänningens längd)

Svar på tråden Kinaklänningar och gaffel däremellan!