• daniiel

    Kinaklänningar och gaffel däremellan!

    Darling Daisy skrev 2012-03-08 21:36:03 följande:
    Pinki/Daniiel:
    Fy 17, vilket skitbesked! En stor kram till er!!! Inte mycket jag kan hjälpa till med, men du har ju fått lite tips här ovan (fri juristhjälp osv). Hoppas att ni på något sätt kan hitta ork och kraft att få igenom ett överklagande.
    Häng du kvar här hos oss och skriv av dig om du vill o behöver - det är ju ett av trådens syften! Hjärta 
    Tack :) Det är till stor hjälp att bara få skriva av sig lite faktiskt, så ni hjälper väldigt bra här inne :)
  • daniiel
    pulmonate skrev 2012-03-08 17:16:00 följande:
    Daniiel, jag hoppas verkligen att det löser sig för er. Man kan ju undra vad FK utgår ifrån. Vet dom bättre än en läkare som träffat henne? Ni kanske kan få flera doktors uttalande? 
    Barnets hälsa går före allt annat, det är det enda viktiga egentligen.
    Vi har ju läkarintyg från tre olika hjärtläkare på vårt sjukhus så att säga, samt ett från en läkare på ett annat sjukhus + från en psykolog. Man kan ju tycka att det ska räcka. Nåja, de vet väl alltid bäst antar jag.. pfft! Vi bad att få hem beskedet skriftligt och det gillade inte tanten på FK alls verkade det som, men hon gick tillslut motvilligt med på det.
  • daniiel
    Just Me skrev 2012-03-08 21:42:58 följande:
    I ärlighetens namn? Så dääär... Min familj är lite som den är. MEN på lördag ska jag äta tårta med mina vänner, så hoppas på ordentligt firande då istället!  

    Auch, vilken dag! Men så kan väl inte Vista Print göra! På dem bara!  
    Ahaa okej, men siktet inställt på lördag då :) Hoppas ni får det jättekul! :D

    Nej, de tycker ju själva tydligen att de kan göra så, men jag tänker inte låta dom dra mer pengar!
  • daniiel
    Mollee skrev 2012-03-08 22:45:50 följande:
    Jag hoppas verkligen att det löser sig för er! Försäkringskassan är en av de ganska få saker jag är riktigt rädd för.
    Nu har jag visserligen bara vanlig föräldrapenning, men är lika spänd inför varje utbetalning. Har sett på nära håll hur de jävlats med familj och vänner; iblande verkar de ge avslag på allt på ren rutin för att sen se vilka som orkar bråka och överklaga.
    Så ge er inte!
    Tack! :) Ja, vi har ju tidigare haft en bra handläggare som ville göra allt för att hjälpa oss, så vi har fram till nu aldrig haft problem med FK, även om vi också har hört många som inte haft lika tur.
  • daniiel
    Just Me skrev 2012-03-09 07:32:43 följande:
    Har ni fått ny handläggare innan det här nya beslutet togs? 
    Japp, detta är vår tredje handläggare på FK gällande vårdbidraget. Två har varit dåliga, en var bra. Hon ville verkligen hjälpa oss istället för stjälpa oss.
    Protexblue skrev 2012-03-09 08:46:32 följande:
    Jag blir så trött på denna jävla FK, har flera kompisar som har jättestora problem med dom. Kan inte förstå att de varje gång de handlar om pengar i detta land så ska allt försvåras till max.

    Hoppas att det löser sig.
    Ja, de verkar göra allt för att slippa betala ut något till någon. Tack :)
  • daniiel
    Linnch skrev 2012-03-09 10:33:33 följande:
    Hej! Nu behöver jag eran hjälp lite. Mamma ska måtta mig idag så jag kan ta tag i att beställa min drömklänning från MyLove-Bridal. Men jag är lite osäker på vilka mått dom är ute efter, står ju olika i fältet där man fyller i "custom size" och på bilden där dom visar hur man mäter... Vilka mått har ni tagit och vad innebär egentligen "hollow to hem"?Flört
    För att slippa det där, så mätte jag bara bysten och midjan och kikade sedan vilken standardstorlek som låg närmast mina mått, valde den storleken och tog en klänning med snörning. För att få fram längden på klänningen, så skrev jag bara hur lång jag var, med skorna inräknat då. Båda klänningarna jag fick hem passade bra. Den långa behövde läggas upp ca 3cm.

    Ska du ha med dragkedja, så är det ju såklart viktigare att få exakt rätt mått.
  • daniiel
    Linnch skrev 2012-03-09 10:49:25 följande:
    Hm... ja, det hade kanske funkat men jag brukar oftast passa in på tre storlekar (byst 34, midja 36 och höfter 38) så jag vet inte om jag vågar göra så även om jag ska ha snörning...
    Om du ska ha en typ A-linje/ballgown/empire/column, så behöver du ju inte bekymra dig över höftmåttet. Ska du ha en mer sjöjungfruklänning, eller iaf någon sitter åt över höften, då kanske det blir relevant också. Klänningarna sitter ju inte åt över höfterna annars. När jag beställde min klänning var jag en 40 i midjan och en 44 över bysten, så jag tog en 42 med snörning. Passade hur bra som helst :)

    Men annars är det ju bara att följa instruktionerna på hur man ska mäta och det står väl byst, midja, höfter och längd med skor, om jag inte minns helt fel :)
  • daniiel
    pulmonate skrev 2012-03-09 17:29:23 följande:
    Jag har exakt samma "problem" som dig, dvs att jag är en storlek i bröst och midja, och räknas som en mycket mindre i höft. Jag tycker att ta en måttbeställd klänning är värt de där extra slantarna (det är väl inte så mycket...). 
    Men behöver din klänning inte höftmåttet är det ju rätt bra. Vad är det för klänning? "puff"?
    Från Mylove kostar det inget extra att få i sina egna mått, men jag tyckte själv det var bekvämare att ta i en standarstorlek för att det kunde minimera riskerna för missförstånd eller liknande. Det finns ju många brudar som måttbeställer och ändå måste ändra klänningarna. Har man snörning i ryggen, så gör det ju mindre om måtten inte är exakta.
Svar på tråden Kinaklänningar och gaffel däremellan!