• daniiel

    Kinaklänningar och gaffel däremellan!

    Den dyraste, som är "köp nu", skickas gratis till Sverige. Den andra, billigare på auktion, kan man bara se frakten till australien av någon anledning och den var ju på AU$ 140. Ingen aning om vad frakten skulle bli till sverige.

    Har du tänkt köpa den på ebay?


  • daniiel

    Och bara för skojs skull, jag antar att du redan vet att det är en Allure 8634, men jag kastar in en länk ändå. Kul att få se lite mer detaljerade bilder :)
    http://www.allurebridals.com/Store_ProductDetail.aspx?pid=72e42226497770Fg42h3#


  • daniiel
    Italia08 skrev 2012-03-11 00:04:33 följande:
    Jösses, är trådfolket vaket? =)
    Jamenvisst, är ju melodifestivalkväll, då kan man inte sova tidigt! ;D Kan ju ha något att göra med att jag fick sovmorgon till kl.11 idag av maken och att han snarkar som en tok just nu, så somna är helt omöjligt :P
  • daniiel
    Italia08 skrev 2012-03-11 00:17:36 följande:
    Hehe, det låter bra. Inte ofta det är mkt aktivitet här inne så här sent. Själv kom jag hem från jobbet för en stund sen. Fina klänningar ni diskuterar förresten. =)
    Haha ja, så vaknade dottern och hunden precis som jag skrev det, så blev en promenad och läsa en bok. Efter det somnade jag som en stock! Jasså, du jobbar så sent. Får man fråga vad du jobbar med? :)
  • daniiel
    Italia08 skrev 2012-03-11 11:35:12 följande:
    Vet själv ingenting om den sidan, men den viktigaste frågan att ställa är väl egentligen: HUR billig är den? Kostar den bara några hundralappar så att du kan chansa och mista pengarna? Isf kan du ju testa om du vill, men risken är ju - om du får hem klänningen - att den inte är fin. Jag säger som vi säger här inne: beställ av Milly, My-love, Landy eller Coral's. Skrattande
    Själv beställde jag från Milly och är nöjd, men de är lite dyrare och tar längre tid på sig än exempelvis My-love.
    purpleflower - Jag håller med Italia. Är den väldigt billig, och du har tid och råd att beställa en ny om det skulle bli fel, så kan du ju chansa :) Jag har aldrig hört talas om den sidan eller någon som beställt där, men det betyder ju inte att man inte kan få en fin klänning därifrån. Om inte, så mejla bilder med prisförfrågan till någon av företagen som Italia nämner här :)
  • daniiel
    Italia08 skrev 2012-03-11 11:37:38 följande:
    Förstår att du somnade som en stock sen. =)

    Man får fråga. =) Jag jobbar på en dagstidning och tidningen ska vara klar för tryck 23.30. Så det är först då det blir hemgång.
    Ojsan hoppsan, där ser man, vad roligt :) Då förstår jag att det kan bli sena kvällar ja :)
  • daniiel
    purpleflower skrev 2012-03-11 12:09:37 följande:
    Tack för svaren!
    Italia08: Den kostar ca 1300 kr med frakt och det står att den i vanliga fall skulle kosta ca 3500 kr med frakt.
    Ja jag har läst lite här och det verkar som att många är nöjda med de sidorna du räknar upp. Men jag läste också att om man skickar en bild på en klänning från en annan sida till dem så att de kan sy upp den istället, så får de inte sy den exakt som på bilden. Stämmer det?
    daniiel: Menar du att de oftast har rabatter under en längre period än de skriver på sin sida? Typ bara för att locka folk till att beställa? Är helt ny på detta området så har ingen aning hur man ska göraTungan ute 
    Italia08 skrev 2012-03-11 12:26:56 följande:
    1300 kr skulle jag inte betala till ett företag som jag var osäker på.

    Det där med att de inte får sy en klänning exakt som bilden har jag aldrig hört. Men det är ju oftast kopior på designerklänningar så att få det exakt är väl svårt antar jag.

    Men själv tycker jag att min klänning blev nästintill identisk med den bilden jag skickade till Milly. Jag hade lagt ihop två-tre klänningar och hade något ytterligare önskemål och det hade inte kunnat bli bättre.
    Håller återigen med Italia, jag skulle inte heller betala 1300kr till ett företag som jag inte hört något om. Då skulle jag välja att mejla bilden till något av de andra företagen och fråga hur mkt det skulle kosta om de sydde upp klänningen.

    Det där med exakta kopior. Klänningen på bilden där är inte tbdress som designat, utan det är en Mori Lee (favorit hos mig), www.morilee.com/bridals/blu/4870, och här i Sverige får man inte göra exakta kopior. Det får dom däremot i Kina. De flesta väljer ju dock att göra ändringar på sina klänningar och inte behålla de helt i orginal. Sedan blir ju dock en kinaklänning aldrig exakt, exakt lika som designerklänningarna på bilderna, för de har ju inte samma mönster, tyger och paljetter osv osv.  Chansen att klänningen ser ut som på bilden ökar om du väljer ett företag som har gott rykte helt enkelt, men räkna absolut inte med att få hem en klänning som ser 100% ut som den på bilden. Jag tycker dock att mina klänningar har varit lika de bilder som jag beställt ifrån och jag har varit väldigt nöjd :)

    Och ja, de har definitivt rabatter sådär på sina sidor för att locka folk att beställa. Det är mest troligtvis deras ordinarie pris som är det rabatterade priset och det högre priset har dom skrivit dit bara för att man ska tro att klänningen annars skulle kosta så mkt.
  • daniiel
    Italia08 skrev 2012-03-11 12:06:05 följande:
    Ja, det är oftast roligt faktiskt, men det kan vara rätt segt vissa kvällar också. Speciellt om sambon är ledig en helg och man själv måste jobba både lördag och söndag. Fast, jag ska väl inte klaga, han jobbar på samma tidning. *höhö*
    Nej, det kan väl iofs tänka mig, att det inte alltid är roligt. Tror inte det finns något sådant jobb ;P Men vilken tur ni har ändå (tycker jag, andra kanske skulle tänka tvärtom) som jobbar så nära varandra ändå :)
  • daniiel
    Protexblue skrev 2012-03-11 14:28:28 följande:


    Har ju tänkt beställa denna klänning, ska ut i butiker och försöka prova något liknande. Men sen så funderar jag på om jag ska ta bort pärlorna eller vad de är i nederkanten, för skulle klänningen vara för lång så blir de säkert mycket svårare att lägga upp den med pärlor där. Men hur ska man skriva då? Har tänkt beställa från milly. De är så jäkla mycket att tänka på hela tiden, blir helt snurrig...
    Du har rätt, det verkar vara ett band med pärlor längst ner, www.allure8854.com/ Jag tror som du, att den blir mycket lättare att lägga upp om du inte har den där kanten :)
Svar på tråden Kinaklänningar och gaffel däremellan!