• Jane

    Kinaklänningar och gaffel däremellan!

    Pluppe skrev 2012-01-18 19:01:01 följande:
    Jätte fin! Vad får du ge för den?
    Den är från Ebay. 74 $ (ca 500 kr?!) Skrattande 
  • Jane
    Minuz skrev 2012-01-19 10:42:01 följande:
    Tack!

    Hur många fina som helst där ju. Till tokbilliga priser.
    Tog hon bara $9 i frakt?
    ja , hon verkar ha 9 $ i frakt på alla klänningar, men sen vet jag inte om man får betala tull eller inte. Jag vet inte när man brukar få betala tull eller inte.
    Imke1977 skrev 2012-01-19 11:05:32 följande:
    Hmm... Försöker bjuda på den men varje gång jag confirm a bid så står det på en gång att jag blivit outbid av samma person :-/
    Det brukar vara så att där man fyller i "Bid" alltså hur mycket man vill bjuda, där fyller man i hur mycket man kan tänka sig att bjuda som mest, alltså sätter man ett tak. Vilket det verkar som att den andra personen har gjort på objektet du bjuder på. Om varan t.ex. för tillfället kostar 20 $ så kan du sätta ett tak på ett belopp som passar dig, ex. 100 $. När någon då bjuder 25 $ på samma vara så kommer ditt bud automatiskt bli infört med 26 $ osv. Lite krångligt.....
  • Jane
    Italia08 skrev 2012-01-19 11:13:12 följande:
    Säljaren vill säkert locka med ett lågt (sjukt lågt!) pris och sen få upp priset till en viss nivå innan budet godkänns? Det är någon som "fejkbjuder" mot dig kanske?
    Njaa, kanske men det tror jag inte. Min klänning jag just köpte av samma säljare (som klänningen Imke1977 tittar på) kostade 35 $ när jag lade mitt första bud, men någon hade lagt ett tak på upp till 60 $ så när jag satte ett tak på 100 $, så vann jag klänningen för 64 $, men då var det bara 4 timmar kvar på auktionen.

    Nu är det ju 3 d 12 h kvar på Imke1977's klänning så det är nog bästa att vänta med att bjuda tills sista dagen eller några timmar innan auktionen är över.
  • Jane
    daniiel skrev 2012-01-19 11:24:56 följande:
    Tex kläder är tullfria om värdet på varan (inkl frakt) är under 1400kr. Trots det, om man har otur och paketet fastnar i tullen, så måste man betala moms och en administrationsavgift som brukar ligga på någon hundralapp.

    Kort och gott, om paketet fastnar i tullen:

    Värde under 1400kr: Man betalar moms, 25% av värdet (inkl frakt) + administrationsavgift
    Värde över 1400kr: Man betalar tull, 12% av värdet (inkl frakt) + moms, 25% + administrationsavgift

    Om det står "gift" på paketet, så kan man slippa undan tullen, men man kan behöva betala ändå. Om paketet hamnar i tullen då och de misstänker att det inte är en gåva, så måste man kunna bevisa att man inte betalat för det.

    Jag har beställt 4 brudklänningar, 2 tärnklänningar, 1 underkjol, 1 bolero samt buketter från länder utanför EU och fick betala moms + administraionsavgift på underkjolen (blev ca 120kr). Allt annat slank igenom :)
    Okeeej, då förstår jag... Glad Min klänning gick ju på 74 $ inkl frakt, så alltså under 1400 kr, alltså borde den inte fastna i tullen, men om den gör det så betalar jag bara moms 25% av värdet + administrationsavgift?
    Ja det blir nog inte dyrt ändå, om den nu skulle hamna i tullen....
  • Jane
    daniiel skrev 2012-01-19 13:24:51 följande:
    De brukar ha ett visst företag som de samarbetar med. Jag tycker dock DHL är hur bra som helst :)
    Okej, tack! :) Du som är proffs på det här ämnet, hur kommer det sig att man aldrig måste mäta stussen när man ska beställa klänning? Man brukar ju bara mäta magen och höfterna? Hur vet man då om klänningen passar över rumpan? Min klänning har ju en sjöjungfrumodell och är snäv....
  • Jane

    hej tjejer

    Undrar om ni kan hjälpa mig med en sak....

    Jag är på jakt efter en spetsbolero med kort ärm, 3/4-ärm eller liknande och så är den öppen i ryggen, nyckelhålsöppning eller vad det nu heter Glad Jag tror jag har sett att någon här i tråden har köpt en sådan tidigare. Har ni sett någon sådan bolero till rimligt pris på någon Kinasida?

    Tack!


  • Jane
    daniiel skrev 2012-01-25 14:13:00 följande:
    Jag köpte min bolero av denna säljaren, är väldigt nöjd :)

    www.etsy.com/listing/84217230/ivory-34-sleeve...
    Ja men då kanske det var du som hade lagt upp en bild här i tråden. Glad Ja den är fin, vill köpa en, men jag vet inte vad det är med mig...är så snål Skäms 69 $ kanske inte är så dyrt egentligen, men för mig är det det...på nått vis.
  • Jane

    usch vad det är svårt att hålla kontakten med dessa kinasäljare! Jag vet inte hur jag ska förklara för dem att jag inte vill ha ett glansigt material utan att det sa vara ett matt material. Jag vill inte riskera att klänningen ser plastig ut. De är ju så himla bra på engelska också....
    Jag har ställt frågor, och så svarar hon något helt annat. Hur ska jag skriva till henne? *bekymrad*


Svar på tråden Kinaklänningar och gaffel däremellan!