• ewaulrica

    Kinaklänningar och gaffel däremellan!

    Lommila1 skrev 2011-10-18 16:20:33 följande:
    ja kanske man skall kala det en sjal, ingen aning faktist:P Inget problem i övrigt, kanske jag hittar nån annan att tvinga den på;)

    M2B hatar i övrigt spetsjackan, vet inte om jag skall se det som ett dåligt tecken på dess funktion
    --- men då man lever i ett land som har 3 månader dåligt slädföre ville jag vara på säkra sidan och beställde den, de kan ju faktiskt vara skit kallt:) Hade ursprungligen tänkt med en långärmad klänning ( mot M2Bs tycke) så detta var en kompromiss
      I övrigt har jag beställt en cape ( lång sak utan ärmar, bolero jacka?...) från en annan Kina sida men den tror jag jag är blåst på... får se om det blir nån ny beställning..
    men åh... en golvlång cape menar du? eller typ midjelång? vad fick du betala för den? Men du gifter dig i sommar va? eller har jag missuppfattat helt? ;)

    för mig blev det ett problem med att det kan vara kallt när jag gifter mig, hade ju inte haft det i åtanke alls, haha.. har också både spetsjacka (bolero) och en midjekort fuskpäls (cremefärgad) och fick köpa skor i skinn ifall det är slaskigt.. lite lättare blir det ju om man gifter sig sommartid :) Min kära sambo vill inte heller att jag har spetsjackan, inte min äldsta dotter heller, haha.. helst hade jag nog velat ha en lång vit fuskpäls eller en sån där jacka med pälskanter/pälskrage men har inte hittat nån sån till vettigt pris.. eller en lång cape... hopplöst! ;)
  • ewaulrica
    gbg2012 skrev 2011-10-18 16:20:04 följande:
    beställde den 9:e otober så bara en vecka. Är mellan storlek 34 och 36. Mina höfter och midja är 34 och mina bröst 36 så de måste i sådana fall sytt in en 36. Klänningen har mkt detaljer så känns inte alls bra detta. =(
    oki, du menar arbetsdagar... ;) hoppas den blir bra iaf när den kommer... :(
  • ewaulrica
    Lommila1 skrev 2011-10-18 18:13:19 följande:


    En sånhär, bilden är ärligt stulen från Davids bridal www.davidsbridal.com/Browse_Accessories-Sashe...
    där den i övrigt kostar 75$
    Men jag skulle ha en Kinafirma att se upp den för 60$, men de har int hört av sig sen jag snällt betlade in pengarna på ett paypalkonto så nu håller jag på o processar via paypal, men det är en annan historia som sagt...

    Ja tydligen är spetsjackorna inte så omtyckta:P Hur  ser din ut?

    Det är lite knepigt när vi kommer att gifta oss, jag vet det står sommaren-12 på min sida, men den ursprungliga tanken var början av oktober-12 Å då kan de faktist vara snö här:S.. Men på grund av en och flera orsaker så är bröllopen tidigare lagt, just nu är det mest troliga början av maj-12, ja då kan det iofs och snöa men jag hoppas på mössöron på träden ist...
    Hur gör jag om jag vill hitta en sån här också!!!!!????? Jag har inte många veckor på mig, trodde jag hade "rensat" nätet efter såna här och att be några sy upp en hade jag ju inte haft en tanke på ...... :D haha.. vilka syr upp snabbt, billigt och bra! Hjälp mig! Alltså nu riktar jag mig inte enbart till Lomilla utan till er alla! :

    Och Lomilla: vad FIN den var!!! himla synd att du eventuellt blivit blåst på den... trist sånt där!! Hoppas du vinner mot Paypal! Hur länge sen var det du beställde den?
  • ewaulrica
    Lommila1 skrev 2011-10-19 13:14:41 följande:
    DEt bästa tipset jag har att ge, jag har ju nämligen också surfat slut internet i jakten på en, är att sy en själv, då jag inte litar på dessa Kina-sidor mera. Jag har inte hittat nån kinasida som säler sådana, å om ngn lovar till sy upp en åt dig kanske de går som för mig-dåligt alltså

     Jag var till en bröllops butik och kollade in dem lite här i sensommras, eller kollade priser framför allt, de ville ha 700 kr för att hyra en hellång. Jag sa 700? fuck you o gick ut...
    Konstruktionen är ju inte direkt svår, typ en klockkjol med huva, så om jag skall ha en trots alla om och men så syr jag ihop en. Ylletyg o fuskpäls är ju inte direkt dyrt heller för den delen....
    Kanske din Morsa, svärmor eller moster är sykunnig om du själv inte känner för det... Ett annat hett tips på billig sömmerska är att höra med skolorna där du bor, kanske det finns ngn sömnadslinje där nån tjej lätt fixar ihop en.
    Behöver du sytips kan jag kanske ge ngt tips iaf- jag är ju inte sömmerska men har sytt en hel del-enligt ögonmått o lära dig av misstag principen...

    Minuz sa igår att hon hade en liknande cape, fråga henne vart hon har hittat sin
    shysst, tack för svar! :) näe, beställa från Kiiiina har jag nog insett att jag inte hinner :( men sy borde ju som sagt var inte vara så svårt.. ? man kan ju hoppa över huvan också så blir det ju typ ännu lättare.. men frågan är om man verkligen kommer undan så billigt? undrar hur mycket tyg det går åt till en midjelång.. hm. får fundera på det.. :)

    oj, 700!!! för att HYRA?! Ja, det lät dyrt... men bara för att yppa ordet "brud" och "bröllop" så får man punga ut massor av dineros har jag märkt. Trist. Ska kanske sålla igenom alla secondhandbutiker också, vem vet.. :)
  • ewaulrica
    Tinzi skrev 2011-10-20 00:35:23 följande:
    Mailat Milly igen med alla mått, skiss på klänningen, osv osv. Hoppas på svar nu, är en planeringsmänniska som vill ha allt ordnat NU; så hoppas de hinner innan Mars?!?! Tror ni m. alla mina spec. grejjer?

    Sen måste jag (nästan pinsamt) erkänna att alla inbjudningar är färdiga m. porto & adresser fast att vi inte skall skicka förens Jan...hehe. (hoppas ingen byter adress) SKulle ändå göra inbjudnigarna som skulle utomlands nu i morrn så gjorde 60 st till då :)
    Det tror jag de hinner, utan problem! :) då får du passa dig att det inte blir som för mig, man hinner vela både en och två gånger innan men bestämmer sig till slut för just den klänningen till slut.. det blir ju gärna så att man FORTSÄTTER och tittar runt på klänningar bara för att det är så himla kul! :D var på väg att köpa typ min 4:e påtänkta klänning bara för 1,5 veckan sen, (på rea här i Sverige) men beslutade mig till sist att den klänning jag ändå har är fin som den är ;)

    Men vad kul med inbjudningarna!!! Det är såå kul så det förstår jag dig på, man vill att det ska gå fort fram till den stora dagen och det är så himla roligt att få börja planeringen :) Och det är bra att börja i tid, för det är ju så mycket som man inte tänker på som ska hinnas göras också. Som jag har veckor kvar och håller på med dukningen för fullt, har köpt Knoppa lakan billigt från IKEA som jag ska göra till stolsöverdrag osv osv, och det är också HIMLA ROLIGT!!!! Min blivande och jag satt en hel kväll och planerade vilken champagne och vilket vin vi ska ha, vad som passar till de rätterna vi ska bjuda på och det tar en hel del tid det också ;) vi ska provsmaka vinerna i helgen tänkte vi (inte champagnen dock, det blir för dyrt haha) Tårtan är jätterolig att planera också. Vill man ha i lager, svängd trappa, vilka smaker? Åhhhh, det är mycket men det är bara så KUL!!!! :)
  • ewaulrica

    gbg2012: hm. Ja den såg nog inte så rolig ut trots allt... blommorna ser lite "pappriga" ut eller hur jag ska skriva? Tyllen ser nästan ut som på en sån här liten ballerinakjol som småflickor (och pojkar för all del?) brukar ha på gymnastiken... eller är det bara bilden som gör den orätt? Synd att inte blommorna gick att ta bort, annars så hade det nog varit lätt att snygga till den?!

  • ewaulrica

    ani chu: vill du ha en billig sömmerska som inte tar ut för mycket betalt och som ändå är duktig, hon har sytt i 30 år (hon har sytt om 30 kinaklänningar bara i år haha) så kan jag varmt rekommendera den här: (men hon kommer vara borta nu i november, hon ska på bröllop i USA, så jag hoppas att du inte har jättebråttom)

    http://www.bridehouse.se/index.html Hon är verkligen jättetrevlig!!!! hon kommer sy om min klänning för mellan 300-400 kr! (som jag tycker är ett jättebra pris)

  • ewaulrica
    Styrka skrev 2011-10-25 09:40:47 följande:
    Nu börjar det närma sig för mig... tänkte beställa i januari för att hinna beställa en till om den skulle bli helt fel.

    www.vicyc.com/highlow-taffeta-beaded-wedding-...

    men jag har några kilo att gå ned till bröllopet som är i juli. Och här kommer mitt huvudbryderi. Hur många cm mindre än mina nuvarande mått bör jag ange i beställningen? Jättesvårt att gissa ju, ännu svårare för andra att råda... Är det nån här inne som vart i min sits? Hur tänkte ni isf?

    Jag ska iofs bara gå ned 5 kilo, så det är ju inte världsskillnad, och jag ska beställa med korsettrygg, så lite går ju att justera. Men vill inte beställa med nuvarande mått, för om jag går ned så kommer snörningen väl gå ihop helt i ryggen och inte forma det snygga V:et, det blir ju bara ett rakt streck. :-/ Elelr tänker jag fel?
    Om måtten skulle vara för små, kan man inte bara göra en bredare platta bakom snörningen då, det borde väl funka?

    Hoppas att någon härinne kan komma med en ljus idé?
    eller så får du göra som jag: beställa med befintliga mått minus någon centimeter eller två, och sedan boka en billig sömmerska här i Sverige som syr in den? Min klänning var på tok för stor i vilket fall när den kom, vet ärligt talat inte om det var jag som hunnit gå ner så pass mycket i vikt eller om det var jag som "mätt" fel på nåt vis (är faktiskt inte helt enkelt att få till rätt mått utan sömmerskas hjälp) så jag behövde i vilket fall få den justerad... :) (jag ammar dessutom också så brösten går både upp och ner i storlek hela tiden, haha)

    Hon kommer dessutom att sy in den i både rygg, midja och nertill. trodde jag hade fått till helt rätt längd men det visade sig att den släpade i marken trots högklackat... :)

    annars har jag inga tips alls :)
  • ewaulrica
    Styrka skrev 2011-10-25 22:09:01 följande:
    Jag hoppas slippa sömmerska i Sverige, det är rätt dyrt... har en bekant som jag vänder mig till om det blir kris, men slipper gärna det oxå ärligt talat... :-/

    Okej, hellre dra bort för mycket än för lite om jag ska gå på denna info alltså? Good, då har jag fått lite input iaf.
    Tack för hjälpen!
    ja, vi får hoppas att din klänning kommer sitta perfekt när den kommer :) min sömmerska är inte alls dyr, hon tar bara 400-500 för att sy in min klänning, tycker inte jag är så mycket :) men å andra sidan så la jag inte lika mycket på min klänning när jag köpte den, ca 1200 tutti med frakt och allt, så det var ju inte så mycket. förstår om du inte vill lägga mer! :)

    5 kg borde inte göra så himla mycket till eller från, jag har gått ner 10! :) och det märks på klänningen...
  • ewaulrica
    Imke1977 skrev 2011-10-28 09:20:44 följande:
    Vad ni än gör. Beställ INTE kläder från www.weddingdressonlineshop.co.uk
    Jag köpte min tärnklänning därifrån nyligen. Den slutade på 1500 kr med frakt och att den fastnade en sväng i Helsingborg hos TNT som jag var tvungen att betala 100 kr för att ens få hem den.

    När den väl kom efter 3 veckors väntetid så var det TOTALT fel färg på klänningen. Jag hade beställt en lilac/lavendel efter deras färgkarta. Men hem kom en gammelrosa klänning. Fin och välsydd i övrigt. Men fel färg!
    Nu när jag försöker få detta tillrättat så hävdar dom bestämt att dom sytt klänningen i rätt färg och att färgen kan diffa på skärmen mot verkligheten.
    Jag svarade att jag som it tekniker vet att färgerna inte kan diffa SÅ mycket så att en lila klänning på skärmen blir rosa i verkligenheten.
    Då hävdar dom istället att färgkartorna dom har är för satin. Och när man beställer en chiffongklänning som jag gjorde så blir det skillnader. Men varför i HELVETE lägger dom inte ut rätt färgkarta på chiffongtyger då?
    Det är ju som bäddat för att folk ska få fel färg.
    Efter massor av mail och förklaringar att det faktiskt är dom som gjort fel så har jag inte fåt tnåge mer svar.

    Förbannad sitter jaghär med en tärnklänningen jag inte kan använda och 1500 kr back. :-/

    Så VARNING! Dom går inte att ha att göra med om något blir fel. Vilket det oftast blir.....
    har du ingen bild? :)
Svar på tråden Kinaklänningar och gaffel däremellan!