• daniiel

    Kinaklänningar och gaffel däremellan!

    moonias skrev 2012-04-22 20:08:07 följande:
    Någon som har något tips på hur man får sin skrynkliga kinaklänning slät?? Att hänga in den i badrummet och duscha hett är inget alternativ då den helt enkelt inte får plats där! Funderar på att köpa en sånhär: www.ellos.se/d/Elektronik-Hem-hushall-Textilv... har fri frakt därifrån (trodde jag även hade 50% på dyraste varan men det gällde självklart inte denna..!). Vad tror ni om det? Klänningen är i satin(?) och tyll.... Eller lämnar man in den till ett tvätteri och får den "utslätad"? Vad brukar det i så fall kosta ungefär?
    Jag håller med Lommila, stryk klänningen! Jag har strukit flera klänningar och det är inga problem. Ha låg värme bara och är du extra orolig, så lägg något mellan. Det går dock verkligen alldeles utmärkt och kostar inget alls, om du nu inte måste köpa strykjärn och bräda dvs :P
  • daniiel
    Tinzi skrev 2012-04-23 10:09:42 följande:
    En fråga....tycker alla klänningar ser sååååå långa ut, hur höga klackar ska ni ha eg? ;) Ser ni skospetsen när ni går i klänningen? Min klänning nuddar marken trots att den är uppsydd så kommer få gå SAKTA för att inte snubbla :)
    Jag vägrade snubbla fram, min absolut största skräck - att stupa i kyrkan! Jag hade ca 10cm klack, men klänningen var ändå lite lång. Jag bad mamma sy upp den bara framtill och man kunde se skospetsen. Då kunde jag gå helt som vanligt utan att oroa mig över att snubbla på klänningen och jag kunde inte bry mig mindre om att skorna syntes lite lite. De flesta väljer ju ändå speciella, fina bröllopsskor, varför inte låta dom synas lite då? :P

    På bilden här ser man att framtill nuddar inte klänningen marken.


  • daniiel
    Anny - JA JA JAAAAAA till ett svart band i midjan! ;D haha Hm. Men nej till skinnbolero? Förlåt, men jag tycker inte alls att det passar till din klänning, eller någon brudklänning öht faktiskt. En svart bolero av något slag är ett stort ja, men i skinn... nej. Smaken är ju dock som baken och är det så att det är vad du absolut allra helst vill ha, så kör på det.
  • daniiel
    Anny skrev 2012-04-23 11:14:25 följande:
    Minuz skrev 2012-04-23 11:07:35 följande:
    Påminner väldigt mycket om Daniiels klädsel som hon hade på sig på sin stora dag och hon var underbart vacker. Och du kommer bli lika vacker i din, för den sitter jättefint på dig.
    Helt rätt! Daniiels klänning och styling var super! Nu har jag inte hennes utsrålning och charm men om jag ser hälften så bra ut som hon gjorde på sin dag blir jag väldigt nöjd!
    Haha pffft... vilket smicker ;) Du kommer se hur bra ut som helst på din bröllopsdag, bättre än mig med all säkerhet! Men tack, det var snällt sagt :D
  • daniiel
    Anny skrev 2012-04-23 11:37:26 följande:
    Haha jag tänkte på dig när jag provade med svart band. Trodde du skulle gilla det precis som jag
    Ja skinnbolera blir det säkert inte. Det verkar vara stört omöjligt att hitta någon vettigt, om det ens går att ha bolera utav skinn i den modell jag tänker mig.

    Stylingen blir så mycket lättare med svart band. Hade skitsvår a komma på vad jag ville ha till den som den ser ut nu. Svart kändes för hårt. Men det blev helt annat med svart band.  Lite mer finess på bandet så blir det nog perfekt!
    Jag tror också att det kommer bli perfekt :) Klänningen passade verkligen enormt bra med det svarta bandet i midjan! Klänningen var fin innan också, absolut, men för min del så var det svarta det där lilla extra :)
    Anny skrev 2012-04-23 11:38:08 följande:
    Hmm har du ens SETT dig själv på dina bilder?!?!
    Haha gulle du, tack, men jodå.. har studerat dom noga X-antal gånger ;P
  • daniiel
    FruHassel skrev 2012-04-23 14:38:08 följande:
    Daniiel: Vilken klänningsmodell va det du beställde som du sen hade på bröllopet ? 
    Det var en kopia på en Mori Lee 2901, www.theweddingcenteronline.com/detail.php&CatId=15567&resPos=0#subtitle fast jag la till ett svart band i midjan och jag måste säga att överdelen var/är väldigt lik, men kjolen hade de slarvat lite med. Får nog skylla mig lite själv där, för jag hade verkligen panik när jag beställde den (bara 4-5 veckor kvar till bröllopet) och jag fick hem den på 3 veckor och betalade ca 1200kr inkl frakt. Med tanke på det är jag väldigt nöjd med klänningen :) Jag beställde den ju från Mylove. Jag har prövat mejla dom och fråga om hemsidan, men jag får inga svar längre.
  • daniiel
    BettyBoop skrev 2012-04-23 21:33:07 följande:
    Som någon påpekat så har de en ny hemsida. Dock vill jag bara informera om att mina klänningar redan är över en månad försenade och Landy inte svarar på email... vet inte om det hänger ihop med den nya hemsidan men jag håller på att få magsår här. Beställt brudklänning, balklänning och 4 tärnklänningar från dem... Betalade den 7/3 och blev lovad 20 dagars leverans.. sen blev jag lovad att de skulle skickas den 15/4.. sen att de skulle skickas i förra veckan... och nu svarar de inte på email. Känns inte alls bra.

    Sätter min förtröstan till att många verkar haft förseningar men till slut fått sina klänningar så det hoppas jag verkligen att jag också får.. Rynkar på näsan
    Har du mejlat till deras nya adress? Och har du prövat fråga på facebook?, ifall du nu har det.
  • daniiel
    BettyBoop skrev 2012-04-23 23:46:20 följande:
    Jo jag fick ju deras nya hemsida här på BT för det var det ingen från Landy som brydde sig om att meddela. Plötsligt funkade inte deras email längre och då postade jag här och frågade om någon visste något. Tror det var du daniiel som berättade för mig att de hade en ny sida. Därigenom fick jag tag på dem och fick reda på att nu skulle "Chris" vara min kontakt istället för "Lucy". Jag misstänker ju att det är flera personer som är samma person - så att säga, men det kan kvitta.

    I vilket fall som, genom deras nya email fick jag först besked om att beställningen skulle skickas den 15/4 och sen att den skulle skickas förra veckan. Nu svarar de inte på den nya adressen. Visste inte ens att de fanns på FB- det har jag tydligen missat helt! Får se om de inte svarar imorgon så gör jag ett försök på FB. Det hela känns faktiskt väldigt jobbigt. Jag brukar inte stressa upp mig över förseningar, men just nu är inte magsåret långt borta.. Rynkar på näsan
    Haha förlåt, jag har noll koll :P

    Ja, det där med förseningar verkar vara vanligt, tyvärr. Jag hoppas verkligen att du ska få tag på dom och ja, pröva på facebook om du inte får tag på dom via mejlen, www.facebook.com/landybridal
  • daniiel
    Minuz skrev 2012-04-23 22:31:58 följande:

    Så här blev den!
    Tror den var finare aprikos...... Rynkar på näsan
    Tycker inte alls lika bra om den nu......... Som ni ser så blev inte rosen helt vit och undertyget blev inte heller helt vitt.......
    Får nog testa med den stora underkjolen imorgon!



    Du har gjort ett försök iaf! Du kan inte bleka den igen då? Eller bara bleka det som inte blivit lika ljust? Det är ju en väldigt fin klänning... men ja, pröva med underkjol och se vad du tycker då :)
  • daniiel
    Anny skrev 2012-04-23 22:18:48 följande:
    Det var så lite så  

    Jo det var allt det som gjorde det för mig också. Fattar inte varför jag inte beställde med svart band i midjan på en gång egentligen. För har alltid (ja så länge jag kikat på klänningar) tänkt mig med svart band typ. Jaja, tänkte iaf att om jag inte blev nöjd med pärlorna så skulle jag sätta bandet över. Så nu får det blir så!
    Äh, skitsamma.. ett svart band kan ju inte vara något större problem att ordna :) Vad har du tänkt dig för bolero nu då? Om det inte blir en skinn. Vill du ha en svart ändå?
Svar på tråden Kinaklänningar och gaffel däremellan!