Oj.. ja vi ska också ha helgrillat vildsvin, men då är det medeltidstema på maten hos oss...
Jag måste ju ändå säga att honungsglacerade rotfrukter är suveränt gott till vilt.
Man kan antingen koka dom i honungsvatten.
Eller så förväller man dom lite snabbt bara och sen kör dom färdigt i ugnen (som strips ungefär) och ringlar honung över så dom blir härligt karamelliserade, alltså honungen ska ringlas redan när man sätter in dom i ugnen)
En kall sås med örter och kanske vitlök (ta det lugnt med vitlöken bara
) är också jättegott till...
Pepparrot är friskt till Vildsvin. En pepparrotssås kanske?
Kryddad färskost och hembakt bröd brukar alltid gå hem på buffé.
En efterrätt jag gillar och som är lite rustik, som vildsvinet.. Är Lingonkokta päron och lättvispad grädde (gärna smaksatt med whisky).
Antal portioner: 4
Ingredienser
4 st fasta päron
2 1/2 dl koncentrerad lingondricka
2 1/2 dl vatten
1 st kanelstång
2 st stjärnanis
4 msk rårörda lingon
Gör så här
1. Skala päronen men låt skaftet sitta kvar. Koka upp lingondrickskoncentrat med vatten och kryddor i en så liten kastrull som möjligt. Lägg i päronen så att de täcks av lagen.
2. Koka upp, sänk värmen och sjud päronen under lock i 20-25 minuter. Päronen ska vara mjuka men inte mosiga. Låt dem kallna i lingonlagen.
3. Blanda 4 msk av lagen med de rårörda lingonen och häll över päronen vid servering. Servera med lättvispad grädde.