Inlägg från: Amejuli |Visa alla inlägg
  • Amejuli

    Hjälp! Tips om mat och tårta.

    Jag behöver verkligen tips.

    Jag har haft fullt upp med studier fram tills för en vecka sedan och jag gifter mig den 30/7 men har inte hunnit fixa mat och tårta än. Inte bra..

    Jag bor i sthlm-området och vill catera allt så jag är i desperat behov av tips på företag som ni tycker är bra och helst inte de allra dyraste.

    Buffén vill jag inte ska kosta mer än 350/pers och tårtan inte mer än 65/bit.

    Tyvärr är jag lite kräsen också men jag ska verkligen försöka vara lite "open minded" så att säga.

    Vill gärna ha förslag/ tips på bra bufférätter och tårtor också.

    Lite vad vi gillar och inte gillar:
    Jag är allergisk mot skaldjur och vi tycker inte om kött som inte är tillagat med värme, det vill säga exempelvis lufttorkad skinka eller gravad fisk. Ingen av oss är heller speciellt förtjusta i vilt.
    Vi gillar potatis mer än pasta och tycker mycket om även andra rotfrukter. Vi gillar också mycket grönsaker, frön och nötter sådär i allmänhet.

    Vad gäller tårtan så vill vi inte ha ren moustårta eller choklad.
    Smaker vi gillar: hallon, rabarber och fläder. Alltså ganska syrliga och friska smaker.

    Alla förslag på rätter och firmor som kan passa oss tas tacksamt emot!!!

  • Svar på tråden Hjälp! Tips om mat och tårta.
  • Amejuli

    Puffar lite. Behöver verkligen hjälp. Ingen som har tips på bra catering i sthlm-trakten?

  • Amejuli
    JoR skrev 2011-06-14 11:42:18 följande:
    När det gäller tårta så kan jag tipsa om Ica maxi! Vi beställer vår från Ica Maxi i Nacka/ skvaltan för 45 kr/bit. Vi har haft kontakt med en jättetillmötesgående konditor som inledde med att säga "bara ni vet vad ni vill ha så ordnar vi det". 

    När det gäller catering så har jag egentligen bara ett tips och det är Onzo i sickla. De stod för maten till min pappas 50-årsfest och allt var verkligen jättegott! Vet dock inte hur långt i förväg som de beställde, men inte mer än ett par veckor tror jag. Han fyller år på sommaren.
    De har väldigt många olika bufféer att välja på, och kan ordna specialbeställningar vid bröllop. Tror att jag räknade till 28 olika färdiga bufféer nu... Priser från 110- 350 /person.  

    Lycka till!
     
    Men å, det låter ju som jättebra tips. Ska genast kolla upp detta! Särskilt tårtan för där är ett av min problem att jag nog vet precis vad jag vill ha och inte gillar de färdiga alternativ som finns...

    Och det verkar ju vad bra priser också! Stort tack!
  • Amejuli

    Melóra Ja, sockerkaksbotten blir det nog för det verkar vara det bästa alternativet. Jag tycker dock ofta att de kan bli lite svampigt och tråkigt men jag funderar på om man kanske kan be dem saft tårtbottnarna lite med exempelvis fläderblomssaft. Den kombinationen av smaker som du föreslår på tårtan låter som något som verkligen skulle kunna passa oss! Jag har fundeat på något åt det hållet men liksom inte riktigt fått ihop det. Så tack för detta! Dina bufféförslag lät också riktigt gott. Det enda som går bort är allt med orden vin i. :-P Men det går ju säkert att byra ut mot annat. Någon cateringfirma jag ringde sa att mycket inte blir så bra man försöker varmhålla det under en transportsträcka och att detta exempelvis gällde fisk och oxfilé och att man i så fall behövde ha ett bra uppvärmningskök i lokalen med personal på plats vilket blir för dyrt för oss. Hur gör ni med varma rätter och sånt? Eller har ni det i en festlokal där de gör maten?

  • Amejuli

    Oj, alla radbrytningar försvann. ber om ursäkt för det!

Svar på tråden Hjälp! Tips om mat och tårta.