• 20110723

    Rabarberbiskvi recept?

    Är det någon vänlig själ som sitter på ett rabarberbiskvi recept och som vill dela med sig utav det?

    Receptet jag är ute efter innehåller rabarber i smörkrämen. Smörkrämen är len och inte alls hård. Smälter liksom i munnen Tungan ute

    Tack på förhand!

  • Svar på tråden Rabarberbiskvi recept?
  • moom

    Det här var det närmsta jag hittade, men jag vet inte om det är det du är ute efter.


    Syrliga biskvirutor


    För 20 personer.
    Biskvirutor som smakar rabarber och citron.

    Ingredienser


    Botten:
    400 g malda hasselnötter
    6 äggvitor
    4 dl socker
    1-2 kryddmått citron arom

    Smörkräm:
    200 g smör
    6 äggulor
    4 dl florsocker
    2-3 kryddmått rabarber arom
    7 droppar rosa el. röd hushållsfärg

    Topping:
    200 g mörk blockchoklad
    200 g ljus blockchoklad
    Lite olja

    Garnering:
    Guld eller silverpärlor

    Gör så här


    Smörj e långpanna 30x40 cm.

    Vispa äggvitor och socker poröst, blanda därefter ner hasselnötterna.
    Grädda i 15-20 minuter på 200 grader i ugnen.
    Prova med sticka, skall nästan vara färdig - då är den klar. Låt svalna.

    Smörkräm:
    Rör ihop alla ingredienser och bred på botten. Prova dig fram med hushållsfärgen, tills du får fram en färg som liknar rabarberens. Låt stelna.

    Frys ev. tårtan, då är det lättare att få chokladen att fastna. Smörkrämen får ej vara fuktig eller blöt då man lägger på chokladen.

    Glasyren:
    Smält blockchokladen och bred den över smörkrämen.
  • SloveP

    Nu sitter jag inte på något sånt recept, men smörkrämen du beskriver låter i mina öron som en marängsmörkräm...


    Man gör en sockerlag( lite trögflytande) och sen vispar du vitor till styvt skum o sen häller i sockerlagen lite i taget o vispar som attan...När allt är i och du vispat en stund så att det svalnat av en del, då tillsätter du smör i klickar o fortsätter vispa..Efter det är det bara att tillsätta valfri smak.


    Jag har gjort sån här smörkräm o fyllt macrooner med(eller macaroner som en del säger) och det blir väldigt bra.


    {#emotions_dlg.flower}

  • 20110723

    Tack snälla båda två!

    Ska be min mamma prova båda recepten Tungan ute

    Tack än en gång {#emotions_dlg.flower}

Svar på tråden Rabarberbiskvi recept?